Business unit manager Yachting (directeur)
Eekels
Kolham, Groningen, Nl
6 dagen geleden

Eekels Technology is internationaal actief in de marktsegmenten Marine & Offshore en Industrie & Infra. Eekels voert als onafhankelijk system integrator projecten en onderhouds- & servicewerkzaamheden uit in de disciplines technische automatisering, elektrotechniek en werktuigbouw.

In november 2020 heeft Eekels haar activiteiten uitgebreid met de doorstart van De Keizer Marine Engineering in Zaandam.

Daarmee heeft Eekels een leidende positie bemachtigd in de Super Jachtbouw. De doorgestarte activiteiten zijn binnen Eekels ondergebracht in een nieuwe business unit genaamd Yachting.

In totaal realiseert Eekels een omzet van ruim 100 miljoen euro met ongeveer 900 medewerkers. In Nederland heeft Eekels vestigingen in Kolham (hoofdvestiging), Zaandam, Emmen, Gorinchem, Delfzijl en Joure.

Daarnaast heeft Eekels nog vestigingen in Kleve (Duitsland) en in Galaţi (Roemenië) en representative offices in China en Vietnam.

De business unit Yachting is één van de grootste elektrotechnische systeem integratoren binnen de Nederlandse Super Jachtbouw en is actief op verschillende werven zoals Koninklijke Hakvoort, Feadship - Royal van Lent, Feadship - Koninklijke De Vries en Oceanco.

Als systeem integrator zijn wij van het begin tot het einde aanwezig om de door ons zelf ontworpen systemen te installeren en aan te sluiten, dit t.

b.v. de energievoorziening, de jachtbesturing en alle denkbare technologische ervaringen aan boord.

Plaats in de organisatie 1

 • Je rapporteert aan één van de twee statutair directeuren.
 • Je maakt onderdeel uit van het Management Team van Eekels.
 • Je geeft direct leiding aan de sales support manager, cluster managers en aan stafmedewerkers.
 • Je geeft indirect leiding aan projectleider(s), engineers, tekenaars, uitvoerders, monteurs, technische specialisten, calculators, stafmedewerkers en ingeleend personeel.
 • 1 Voor het organogram zie de bijlage bij deze vacature.

  Functieverantwoordelijkheden

 • Strategisch plan : je stelt het strategisch plan voor de business unit (BU) op en levert input aan het strategisch meerjarenplan van Eekels.
 • Hiertoe analyseer je de huidige situatie zowel qua markt als interne organisatie, definieer je de gewenste situatie en stel je doelstellingen (SMART) op om dit te bereiken.

  Je evalueert op regelmatige basis de voortgang en stelt zo nodig bij.

 • Veiligheid : je organiseert de werkzaamheden / omstandigheden dusdanig dat de werkzaamheden op een veilige manier worden uitgevoerd met als doel 0 ongevallen met verzuim.
 • Verkoop : je formuleert de verkoopdoelstellingen en stelt een actieplan op om dit daadwerkelijk te realiseren. Je evalueert op regelmatige basis de voortgang en stelt zo nodig bij.
 • Je profileert je in de markt als het gezicht van de business unit en weet uiteindelijk contracten onder optimale condities af te sluiten.

 • Uitvoering : je bewaakt de voortgang en realisatie van de contracten binnen de BU. Je stuurt tijdig bij waar nodig; aspecten hierbij zijn : projectresultaat, werkkapitaal, debiteurenbeheer en klanttevredenheid.
 • Kennismanagement : je bewaakt het kennis- en vaardigheidsniveau van jezelf en betreffende medewerkers binnen de BU, zodanig dat men in staat is om de werkzaamheden uit te voeren volgens de opgestelde strategische doelstellingen.
 • Managementrapportage : je levert gegevens zodanig aan bij controlling dat er een betrouwbare (financiële) rapportage opgemaakt kan worden.
 • Je levert tevens input voor het kwartaalverslag van Eekels.

  Profiel

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur richting (elektro)techniek en / of technische bedrijfskunde.
 • Je hebt minimaal 15 jaar relevante werkervaring in de Marine & Offshore markt, waarvan minimaal 4 jaar in een zware managementfunctie, bijvoorbeeld als senior projectmanager.
 • Je bezit goede algemene managementvaardigheden en werkt zeer zelfstandig en systematisch.
 • Je bent resultaatgericht, mensgericht en stressbestendig.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

  Wij bieden

  Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkt samen met enthousiaste collega’s aan verschillende unieke projecten.

  Wij hebben een actieve personeelsvereniging en stimuleren gezamenlijke (sport)activiteiten buiten het werk om.

  Als je bij ons komt werken, komt jouw zoon of dochter mogelijk in aanmerking voor een studietoelage van Stichting Studiefonds TBI.

  Deze stichting heeft als doel om, in de vorm van een gift, een bijdrage te leveren aan de scholing, vorming en studie van kinderen van werknemers van de TBI-ondernemingen.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier