HBO/WO Afstudeerstage implementatie datakwaliteit tooling
Achmea
Apeldoorn, NL
1 dag geleden

Over deze vacature

In onze datagedreven organisatie wordt data met de dag belangrijker. Voor Staven en Diensten zijn we bezig om inzichten op te doen uit de data die door onze applicatielandschappen heen stroomt en om de kwaliteit van deze data te meten.

We willen graag meer inzicht in de data die we hebben. Met deze inzichten willen we mogelijkheden verkennen om de operational performance van de ketens te verbeteren.

Hoe hoger de kwaliteit van data, hoe minder handmatige herstelacties en hoe goedkoper onze dienstverlening. Dit helpt ons om een nog stabielere dienstverlening te bieden.

Om dit goed te kunnen doen hebben we de juiste tooling nodig. Het onderliggende vraagstuk is hoe we onze datakwaliteit kunnen verbeteren.

Van deze stage verwachten we dat er onderzoek wordt gedaan naar de tools die wij binnen Achmea hebben en welke wij hier het beste voor kunnen gebruiken.

Dit zijn tools om enerzijds inzicht te verkrijgen (bijv. Dynatrace) en anderzijds om de datakwaliteit te meten (bijv. SAP Information Steward).

En daarnaast eventueel ook extern onderzoeken / een benchmark wat er nog meer beschikbaar is. Daarnaast zal ook het schrijven van een implementatieplan en eventueel de uiteindelijke implementatie van de tooling een onderdeel van de opdracht zijn. Jouw afdeling

Staven en Diensten

Je komt terecht bij Staven & Diensten. Hier vallen vier IT afdelingen onder : IT Debiteuren Management, IT Document Logistiek, IT Interne Diensten en IT Stichting Achmea Rechtsbijstand.

We zijn een vooruitstrevend team dat graag met de nieuwste ontwikkelingen voorop loopt. We werken Agile / SAFe met ongeveer 130 collega’s die zich bezig houden met het beheer en het bouwen van nieuwe functionaliteiten voor de vier IT afdelingen, verdeeld over meerdere multidisciplinaire teams.

We hechten veel waarde aan kwaliteit en een goede sfeer. We zetten gamification in om werkzaamheden op een andere manier op te pakken.

Daarnaast maken we elk kwartaal tijd voor workshops en evaluaties om kennis op te bouwen en kijken we vooruit naar het komende kwartaal. Jouw achtergrond

Wat jou uniek maakt als HBO / WO Afstudeerstage implementatie datakwaliteit tooling

 • Je volgt een data of IT gerelateerde opleiding (denk aan Data Science, Business IT & Management, Technische Bedrijfskunde of vergelijkbaar) op HBO of WO niveau
 • Je hebt affiniteit met vakgebied data(kwaliteit)
 • Daarnaast ben je ondernemend, daadkrachtig en communicatief vaardig
 • 360 graden

  Kijk eens rond in Apeldoorn

  Wat wij bieden

  Een plek waar je veel kan leren op het gebied van data. Een plek waarbij jouw onderzoek focust om impact te maken en ervoor zorgt dat jouw eindproduct daadwerkelijk wordt toegepast binnen Achmea.

  Je gaat aan de slag op ons kantoor in Apeldoorn of Tilburg en hebt daarbij ook veel flexibiliteit om je werkplek en -tijden te bepalen

  De stagevergoeding is €650,- bruto per maand, o.b.v. 36 uur per week. Daarnaast krijg je wekelijks begeleiding van je stagebegeleider om inhoudelijke discussies omtrent je conceptueel product te voeren en daar waar nodig bij te sturen.

  Je startdatum is september 2019, maar dit kan in overleg ook eerder of later zijn.

  De toekomst creëren we samen

  Daar kunnen we jouw innovatieve ideeën goed bij gebruiken.

  Flexibel werken

  Werken waar en wanneer het jou uitkomt

  Big data

  Met ruim 10 miljoen klanten beschikken we over waardevolle data

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier