Functioneel Ontwerper Facilitair Bedrijf IV Organisatie
UWV
Amsterdam Basisweg
3 dagen geleden

Wat je gaat doen

Ken jij de technische kanten van koppelvlakken? En ben jij een kei in het technisch-functioneel ontwerp? Dan ben jij degene die de werkprocessen bij Digitale Informatie Voorziening (DIV) van UWV mag digitaliseren.

Met de transformatie van een papieren naar een electronisch archief, staat DIV aan de vooravond van het digitaliseren van de werkprocessen van UWV.

Van het dossier zaakgericht werken tot de berichtenbox, je komt bij DIV alle aspecten tegen die bijdragen aan deze verandering.

Als Functioneel Ontwerper, bij het onderdeel FB Informatie Voorziening (FB IV), werk je vanuit de technische kant aan de verandering van de systemen.

Of je nu voortborduurt op bestaande applicaties of pakketten selecteert uit de markt, als FO-er schakel jij tussen de businessbehoefte en het leveranciersaanbod.

Je werkt in multidisciplinaire teams, zowel volgens het Waterval- als het Agile-proces. Hier werk je nauw samen met de Functioneel Beheerder en de IT-architect.

Je kijkt met name vanuit technisch perspectief naar het functioneel ontwerp en kijkt dan ook over de grens van je vakgebied richting informatie-analyse.

Als Functioneel Ontwerper werk je in opdracht van Documentaire Informatie Voorziening van UWV. Kerntaak van deze divisie is het beheer en ontwikkeling van documentaire softwaresystemen.

Je krijgt de volgende taken :

 • je analyseert, ontwerpt en wijzigt applicaties, dit conform de voorschriften vanuit de UWV architectuur, IT beleid & strategie : je hebt de verantwoordelijkheid over meerdere applicaties;
 • je stelt kwaliteitseisen vast ten aanzien van de realisatie van het informatiesysteem.
 • je bent verantwoordelijk voor het opstellen van informatieprocessen model (modelleert) voor complexe systemen;
 • en stelt Programma’s van Eisen op om de leverancier te kunnen instrueren;
 • je rapporteert met behulp van functiepuntanalyse over de omvang van het te ontwerpen systeem en de releases.
 • Wat we van je verwachten

  Kom je als Functioneel Ontwerper bij ons werken, dan kies je voor onze uitdagende IT-omgeving en voor samenwerking. We bieden jou de kans om bij te dragen aan het digitaliseren van werkprocessen bij UWV waarin DIV een leidende rol heeft.

  Als Functioneel Ontwerper heb je een achtergrond in bijvoorbeeld informatica, informatiekunde of vergelijkbaar. In elk geval beschik je over de volgende vakvaardigheden :

 • gedegen kennis en ervaring met UML, informatieanalyse en XML, Use Cases;
 • gedegen kennis en ervaring met Modelleringstechnieken;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • relevante opleidingen op het gebied van Functioneel Ontwerp en Informatieanalyse.
 • Bij voorkeur heb je :

 • ervaring met Agile werken is een pré;
 • ervaring met Prince2 systematiek;
 • ken je de kenmerken van werken in een grote administratieve organisatie;
 • heb je ervaring met ontwerp en / of beheer van informatiesystemen, bedrijfsprocessen, organisatiekunde en IT van grootschalige systeemcomplexen;
 • en ervaring met Functiepuntanalyse.
 • Hiernaast beschik je uiteraard over de vaardigheden om je werk tot een succes te maken. Je bent klantgericht, resultaatgericht en weet wat samenwerken betekent.

  Je bent organisatiegericht en bent uitstekend in staat om problemen te analyseren en deze te beoordelen. Tenslotte weet je je schriftelijk goed uit te drukken en sta je ervoor open om meer te leren.

  Wat je van ons kan verwachten

  Minimaal aantal uren : 36

  Maximaal aantal uren : 38

  Minimum salaris : 3713

  Maximum salaris : 5058

  Iets meer over Facilitair Bedrijf binnen ons bedrijf

  Wij zijn een maatschappelijk dienstverleningsbedrijf dat draait op IT. E-dienstverlening staat bij ons hoog in het vaandel.

  Hierdoor kunnen we dienstverlening bieden die past bij de wensen van de burger, werkgevers, politiek en overige stakeholders.

  Binnen de Informatievoorziening (IV) organisatie werken we hieraan met 1500 professionals. Dit doen wij in nauwe samenwerking met externe IT-leveranciers.

  De belangrijkste IV-thema’s zijn ondergebracht in vijf IV-domeinen. Dit zijn : Infrastructuur & Informatiebeveiliging, E-dienstverlening, E-werken, Bedrijfsvoering en Gegevenshuishouding.

  Sleutelwoorden hierbij zijn stabiliteit, continuïteit, veiligheid, vereenvoudiging en modernisering.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier