Programmamanager Implementatie Omgevingswet
Maandag
Eindhoven, Netherlands
1 dag geleden

Over de functie

 • Zorg jij samen met ons voor een vliegende start met de Omgevingswet? Wij zijn op zoek naar een inspirerende doorpakker, die de slag van '
 • denken naar doen' weet te maken; een boegbeeld voor onze werkorganisatie.

  Jij bent een programmamanager, die werkt vanuit een strategisch overzicht van alle aspecten die samenhangen met de implementatie van de Omgevingswet.

  Jij schakelt vlot tussen het strategisch, tactisch en operationeel niveau en je bestuurlijke antenne is goed ontwikkeld.

  Dit vinden we belangrijk omdat de bestuurlijke context waarbinnen de gemeente opereert in ontwikkeling is en aan het begin staat van een transformatie.

  Deze (bestuurlijke) verandering is van invloed op de implementatie van de Omgevingswet. De programmamanager, die wij zoeken, beschouwt dit als een extra uitdaging, in aanvulling op de inhoud van deze opdracht.

  Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de implementatie van de Omgevingswet. We hebben al het nodige voorbereid, dus je stapt op een rijdende trein, met een enthousiast team.

  Je stuurt op resultaten en bewaakt de samenhang van de 4 projecten, die tot het programma behoren. Je verbindt de inhoud aan mensen en hebt scherp zicht op wat mensen nodig hebben om in de geest van de Omgevingswet te gaan werken.

  De inhoud is 'gesneden koek' en je hebt een relevant ambtelijk en bestuurlijk netwerk.

  Taken :

 • Programmamanagement : In 2020 ligt de nadruk op de uitvoering van de 21 opgaven, die tot een succesvolle en tijdige implementatie leiden (zie VNG.nl).
 • Het in positie houden en faciliteren van de projectleiders en sturen op de samenhang van de projecten.
 • Het borgen van de samenhang met de bestuurlijke veranderingen; afstemming met het bestuur van de betrokken gemeenten.
 • Functie eisen

 • Je hebt een relevante academische opleiding succesvol afgerond (eis);
 • Recent kennis opgedaan op grond van Omgevingswet blijkens een als .pdf meegezonden document (eis);
 • Minimaal 5 jaar werkervaring bij een gemeente onder meer in het leiden van een project op grond van wetswijzigingen in het ruimtelijk domein.
 • Dit moet blijken uit het CV (eis);
 • Je bent bestuurlijk sensitief, communicatief sterk, flexibel, creatief, doortastend en resultaatgericht.
 • Jij 'bouwt bruggen' : jij verbindt, bent goed in samenwerken en een excellente netwerker, je inspireert en overtuigt
 • Jij werkt planmatig (projectmatig en programmatisch) .
 • Je bent vanaf 1 maart 32 uur per week beschikbaar voor deze opdracht, voor 1 jaar.

  Over het bedrijf

  Wij bieden een marktconform salaris volgens de betreffende CAR-UWO CAO. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring.

  Wij vergoeden je reiskosten op basis van €0,19 per kilometer en een leaseauto behoort ook tot de mogelijkheden. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.

  Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen.

  Ik kom graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken!

  Solliciteren

  Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier