Twee Waterstroom-specialisten
Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
Den Haag
14 uur geleden

Functie omschrijving

Wil jij als specialist met aandachtsgebied waterstromen het verschil maken door je kennis in te zetten voor een veilige energiewinning in Nederland?

Lijkt het jou leuk om ons snel groeiend, hecht, interdisciplinair team van specialisten te komen versterken? Dan is deze vacature voor waterstroom-specialist bij Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) echt iets voor jou; we zoeken er twee!

Achtergrond

Op zee en op land komt bij de winning van aardolie water uit de diepe ondergrond mee naar de oppervlakte. Op land wordt dit productiewater voornamelijk via een zogenaamde injectieput weer teruggebracht naar waar het vandaan kwam : naar dezelfde of een vergelijkbare laag in de ondergrond.

De bovenliggende laag houdt het productiewater op zijn plek. Op zee wordt productiewater van olie gereinigd en in zee geloosd.

Of het productiewater wordt, net als op land, in een gas- of oliereservoir geïnjecteerd. Ook bij andere energiesectoren spelen waterstromen een rol, denk bijvoorbeeld aan geothermie, waarbij diepe aardwarmte via waterstromen naar boven wordt gehaald om het te kunnen gebruiken, waarna het water afgekoeld weer terug wordt gebracht.

Dit ga je doen

We zoeken twee nieuwe inspecteurs met elk hun eigen specialisme. Specialist 1 richt zich op de veldinspecties waarbij zowel de installaties als het geïnjecteerde water worden geïnspecteerd.

Als inspecteur spreek je onder toezicht gestelde bedrijven aan op onjuistheden, nalatigheden of overtredingen en beweegt hen zo nodig tot het nemen van maatregelen.

Je inspecteert de systemen bij mijnondernemingen waaruit blijkt of aan de wettelijke en de vergunde eisen voor waterinjectie wordt voldaan (systeemgericht toezicht).

Specialist 2 concentreert zich op de ingeleverde rapportages van de bedrijven. Vanuit geomechanische en geo(hydro)logische invalshoek beoordeel je deze (technische) rapporten en plannen op het gebied van waterinjectie in verschillende vormen (stoom, afvalwater, productiewater etc.

die toegepast worden bij verschillende sectoren. Je bepaalt welke vervolgstappen nodig zijn.

Als inspecteur bij SodM heb je een afwisselende baan met impact. Geen inspectie is hetzelfde en de rapportages moeten goed geïnterpreteerd worden.

Inspecties, zowel de veld- als de kantoorinspecties, kunnen leiden tot interventies, zowel bestuursrechtelijk als strafrechtelijk.

Indien noodzakelijk doe je daartoe voorstellen. Inspecties kunnen ook leiden tot nader onderzoek. De bevindingen en vervolgacties van inspecties worden vastgelegd in het zaaksysteem.

Je houdt belanghebbenden en stakeholders op de hoogte en geeft hen met jouw transparante werkwijze inzicht in wat je doet en waarom je het doet.

Je werkt bij een onafhankelijke toezichthouder in een hecht team van inspecteurs dat o.a. toezicht houdt op de sector olie en gas.

Je werkt nauw samen met specialisten op het gebied van geomechanica, seismologie, geodesie, mijnbouwkunde, milieu, geologie en reservoir engineering.

Samen met je collega’s houd je toezicht op mijnbouwondernemingen en adviseer je het ministerie van EZK en andere departementen over mijnbouw technische zaken..

Dit ben jij

Je bent een energieke en enthousiaste persoonlijkheid met een hart voor veiligheid van mens en milieu. Ook in hectische tijden weet jij het hoofd koel te houden.

Je bent analytisch en goed in het stellen van prioriteiten in een politiek- en maatschappelijk complexe omgeving. Jouw goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne helpt je daarbij.

Je werkt zorgvuldig en bent kritisch in je oordelen over technische analyses en lange termijn nazorg. Je bent dé expert op jouw terrein en in staat om op een overtuigende manier op te treden in overleggen met bijvoorbeeld mijnbouwondernemingen en overheidsinstanties.

Je weet je niet alleen mondeling, maar ook schriftelijk zeer goed uit te drukken. Je hebt een leergierige instelling en bent van nature goed in samenwerken maar kunt ook zelfstandig tot resultaten van hoge kwaliteit komen.

Daarnaast heb je :

 • Een relevante academische opleiding, bijvoorbeeld mijnbouwkunde, geologie, gesteentemechanica, (geo)fysica, milieukunde, chemie of aanverwant terrein;
 • kennis van olie- en gaswinning, productiewater, afvalstoffen en / of bodem is een pré.

 • De ambitie om een expert te worden op het gebied van de gevolgen van waterinjectie op de omgeving.
 • Kennis van zorgsystemen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu, en audits daarop.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving (mijnbouwwet, milieuwetgeving, afvalstoffenwetgeving) is een pré.
 • Werkervaring opgedaan bijvoorbeeld in een VGM functie of als toezichthouder is een pré.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van het Duits is een pré.
 • Voor specialist 1 is het hebben van enige ervaring met toezicht in het milieuveld een pré.
 • Arbeids voorwaarden

 • Salaris niveau schaal 11, schaal 12
 • Maand salaris Min €3.279 Max. €5.710 (bruto)
 • Dienst verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract duur 1 jaar met uitzicht op een vast contract
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd.

  Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst.

  Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  Wat bieden wij jou?

  Staatstoezicht op de mijnen is een professionele en resultaatgerichte hedendaagse werkgever die actief is in het maatschappelijke speelveld waar de dynamiek groot is.

  Je werkt aan inhoudelijk interessante en zeer actuele zaken. Toezichthouders staan in het centrum van de belangstelling.

  Media, politiek, bedrijfsleven en het publiek volgen ons werk kritisch. Jouw werk heeft direct impact op mensen en bedrijven.

  Naast deze inhoudelijke uitdagingen kun je rekenen op :

 • Een prettige werkomgeving in Leidschenveen, Henri Faasdreef 312, op 2 minuten loopafstand van het randstadrail en metrostation, makkelijk te bereiken met randstadrail en metro op 12 minuten van Den Haag CS.
 • De komende tijd werken wij zoveel mogelijk vanuit huis. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. Wij bieden daarom een tegemoetkoming in de thuiswerkfaciliteiten.
 • Een salaris in schaal 11 of 12, afhankelijk van kennis en ervaring. Zie tabel salarisschalen Rijksoverheid.
 • Bovenop het salaris ontvang je 16,37% Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen o.
 • a. een fietsregeling, extra verlof opties, voordelig sporten.

 • Een tijdelijk contract voor een jaar met een 32-36-urige werkweek met daarna de mogelijkheid tot een vast contract; werktijden zijn in onderling overleg
 • Wij hechten veel waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden je daarvoor tal van mogelijkheden.
 • Goede faciliteiten, een gezellig bedrijfsrestaurant en een personeelsvereniging die regelmatig leuke uitjes organiseert.
 • Als je eerst nog wil kijken of het werk en de omgeving iets voor je is, kunnen we ook in overleg met jouw huidige leidinggevende een detacheringsperiode overwegen.

  Is jouw interesse gewekt, solliciteer dan direct via de link op werkenvoornederland met je CV en onderbouw in je motivatiebrief waarom je op deze functie solliciteert en waarom SodM jou aanspreekt.

  Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel of mail dan met Erika Aarnoutse tel. : 06 54907523 of email : e.a.aarnoutse sodm.nl.

  De kennismaking en selectieprocedure bestaat uit minimaal twee gesprekken en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Het inwinnen van referenties kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

  De kandidaten die het meeste aansluiten op het opgestelde profiel nodigen wij uit voor een gesprek. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen.

  Vermeld deze daarom duidelijk in je CV.

  Vanwege de Coronacrisis vinden de sollicitatiegesprekken van de eerste ronde digitaal plaats d.m.v. teams’. De tweede sollicitatieronde vindt mogelijk plaats op het, op 1,5 meter afstand ingerichte, kantoor van SodM of anders per teams’.

  Het afrondend arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats per teams’. Tijdens het tweede gesprek kan je mogelijk gevraagd worden om een presentatie voor te bereiden van een onderwerp naar keuze.

  Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier