beleidsadviseur facilitaire services
Politie
's-Gravenhage, NL
10 uur geleden

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur facilitaire services op strategisch niveau is geen dag hetzelfde. In een politiek-bestuurlijke werkomgeving binnen de staf korpsleiding draag je bij aan het ontwikkelen van de strategie en beleidskaders om tot het een optimaal en toekomstbestendig aanbod van facilitaire services voor de politie te komen.

Je voert een breed palet aan werkzaamheden uit binnen een unieke organisatie met een grote diversiteit aan medewerkers. Binnen deze functie krijg je veel verantwoordelijkheid.

Je streeft naar een optimale ondersteuning voor de operatie, nu en in de toekomst. Daarbij kun je altijd op advies rekenen van je collega's.

Je helpt bij het ontwikkelen van een visie, strategieën, beleidskaders en -instrumenten voor facilitaire services, vanaf het maken van een plan van aanpak tot aan het coördineren van de besluitvorming.

Je analyseert daartoe proactief de impact op facilitaire services van ontwikkelingen binnen en buiten de politie, van relevante wet- en regelgeving en van wijzigingen in de operatiën en vertaalt dit waar nodig in beleid.

Actuele vraagstukken zijn onder andere de impact van hybride werken op facilitaire services, duurzaamheid, digitalisering, flexibilisering van het aanbod en wendbaarheid van de organisatie.

Je bewaakt hierbij voortdurend de integraliteit tussen de expertisegebieden en beleidsterreinen binnen en buiten de Directie Facilitair Management, zoals huisvesting, veilig en gezond werken, en informatie- en communicatietechnologie.

Afhankelijk van omvang en complexiteit pak je opgaven zelfstandig op, formeer je in overleg een projectteam of participeer je in trajecten van anderen.

De korpsleiding, eenheden en portefeuillehouders adviseer en ondersteun je proactief. Je zorgt voor een goede verbinding met de uitvoeringsorganisatie, het Politiedienstencentrum en participeert daartoe in diverse reguliere overleggen.

Ook monitor je een correcte uitvoering van strategie en beleid op jouw expertisegebied, evalueert en herijkt de strategie periodiek en brengt de lijn waar nodig in positie om actief te kunnen (bij)sturen.

Je bouwt relevante netwerken op bij departementen, marktpartijen en kennisinstellingen. Daarbij draag je bij aan het opbouwen en borgen van de benodigde kennis over facilitaire services binnen de directie.

Waar ga je werken?

De Directie Facilitair Management (33 fte) is binnen de staf korpsleiding verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie van de politieorganisatie op de terreinen huisvesting, facilitaire services, de uitrusting van agenten en voer-, vaar- en vliegtuigen.

De directie ontwikkelt en formuleert beleid, normen en kaders op deze terreinen en monitort de uitvoering en realisatie hiervan.

Daarnaast is binnen de directie de rol van Chief Procurement Officer geborgd, verantwoordelijk voor de inkoopstrategie.

De Afdeling Strategisch Beleid Huisvesting en Services (14 fte) richt zich op de ontwikkeling van de totale nationale huisvestingsportefeuille van het korps en het volledige aanbod van facilitaire diensten en ondersteuning (services).

De afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, monitoren en evalueren van een langetermijnvisie, strategische keuzes en bijbehorende kaders en normen.

De afdeling legt dit vast in strategische plannen en ontwikkelt en stelt beleid op waarin kaders en normstellingen zijn opgenomen voor huisvesting en facilitaire services.

Daarbij presenteert zij zich namens de politie rijksbreed op onderwerpen met een breed maatschappelijk belang, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid.

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste facilitaire professional met ruime werkervaring in het begeleiden van beleids- en strategievormingsprocessen.

Natuurlijk heb je affiniteit met het werk van de politie. Je hebt een sterk ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne en uitstekende procesvaardigheden.

Je weet waar en wanneer je proactief onderwerpen moet agenderen en kent de positie en gevoeligheden van relevante stakeholders.

Met je deskundige input op bestuurlijke zaken weet je de Directie Facilitair Management (en in het verlengde daarvan de korpsleiding) in positie te brengen.

Daarbij beschik je over een breed relevant netwerk, binnen en buiten de politieorganisatie.

Je maakt vlot contact en kunt goed verbinding leggen tussen de vakgebieden van het facilitair management en daarbuiten. Je beschikt over een scherp analytisch vermogen en sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.

Lastige discussies ga je niet uit de weg en met je overtuigingskracht weet je anderen te overtuigen op basis van heldere argumenten.

Waar nodig breng je de discussie naar een hoger niveau van besluitvorming.

Daarnaast heb je :

 • een hbo-diploma op het gebied van facilitair management, bedrijfskunde of gelijkwaardig;
 • minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van facilitaire services;
 • ervaring met het werken met beleids- of implementatieprocessen in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • het vermogen om effectief om te gaan met onzekerheden en veranderingen in de organisatie.
 • Wat wij bieden

  Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar.

  Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

  Verder kun je het volgende van ons verwachten :

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 4.188,- en maximaal € 5.962,- (schaal 12 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
 • De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist D, werkterrein facilitair.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier