KYC Analist
Yourprofessionals
Amsterdam, NL
6 dagen geleden

Jouw ontwikkeling als banking professional staat centraal. Stippel jouw carrière samen met ons uit en vakgerichte opleidingen, trainingen en werk aan de meest interessante projecten bij de grootbanken en verzekeraars van Nederland.

Dat is wat Your Professionals Banking & Insurance mogelijk maakt.

Ben jij recent afgestudeerd in de richting Legal, Economie, Business of Communicatie en bij jij klaar voor een uitdaging bij één van de grootste financiële dienstverleners van Nederland?

Dan is dit jouw volgende carrièrestap!

Organisatie-en afdelingomschrijving

Waar jij terecht komt als KYC Analist :

Je gaat aan de slag in een team van regisseurs en analisten met een eerstelijns KYC / CDD-verantwoordelijkheid. Je draagt bij aan het tegengaan van witwassen, terrorismefinanciering, fraude en andere integriteitsissues.

Samen met je collega's krijg je de kans om kennis en kunde op te doen waarmee je niet alleen bijdraagt aan de doelstelling van de afdeling, maar tegelijkertijd ook investeert in jezelf.

Je kunt trainingen volgen die bijdragen aan je vakinhoudelijk ontwikkeling, maar ook aan de ontwikkeling van je competenties.

Je werkt in een dynamische en veranderlijke omgeving waar wordt gewerkt met kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen, maar uiteraard is er veel ruimte voor jouw ontwikkeling.

Functieomschrijving

Dit ga je doen als KYC Analist :

In deze functie draag je bij aan het onderzoek naar (mogelijke) risico's op het gebied van witwassen, corruptie, fraude en financiering van terrorisme.

De naleving van wetgeving zoals de Wft, Wwft en Wtt is een belangrijk onderdeel van je werk. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de bank niet voor onvoorziene risico’s komt te staan.

Na het digitale onboarding programma te hebben doorlopen ga je aan de slag in een team van regisseurs en analisten met een eerstelijns KYC / CDD-verantwoordelijkheid in Amsterdam.

Je bent samen met je team actief betrokken bij het uitvoeren van controle en reviews van klantdossiers en bewaakt de voortgang van de in behandeling zijnde dossiers.

Je bent verantwoordelijk voor de volledigheid van de klantdossiers en voert de voorbereidende werkzaamheden voor de review uit.

Dat betekent dat je beoordeelt of de KYC-dossiers en documenten aan alle eisen voldoen en dat je zo nodig zorgt voor aanpassing.

Je hebt daarbij regelmatig contact met klanten, zowel telefonisch als schriftelijk.

Profiel

Wie jij bent als KYC Analist :

Een ondernemend persoon die passie heeft voor de combinatie van denken en doen en de aanpak van financieel economische criminaliteit.

Jij bent een echte onderzoeker / speurneus, teamplayer en ’eager to learn’. Je bent in je aanpak zorgvuldig en ook doortastend.

Hierbij heb je oog voor zowel het klantbelang als het reputatie- en compliance risico voor de organisatie.

Verder heb jij nodig als KYC Analist :

 • Een afgeronde HBO / WO opleiding in een juridisch of economische richting
 • Je hebt affiniteit en bereidheid om deze snel op te doen (voorkennis van CDD / KYC wet- en regelgeving is al zeker al mooi meegenomen).
 • Je bent klantgericht, analytisch en goed in het signaleren van risico's en het vormen van een oordeel daarover. Je aanpak is zowel zorgvuldig als doortastend.
 • Je bent gericht op samenwerken, vernieuwen, het bereiken van doelen in een dynamische omgeving en hebt lef.
 • Je werkt nauwkeurig, resultaatgericht en je bent flexibel in een veranderende omgeving.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden; contact leggen met bedrijfsjuristen, CFO's en CEO's van bedrijven ga je niet uit de weg.
 • Ook zijn je schriftelijke vaardigheden uitstekend.

  Aanbod

  Wat jij kan verwachten als KYC Analist :

 • Competitieve startsalaris met een maandelijkse bonus;
 • 25 vakantiedagen;
 • Ruimte voor ontwikkeling;
 • Mogelijkheid om diverse (relevante) certificaten te behalen.
 • Wil jij in aanmerking komen voor deze functie?

  Reageer dan nu met jouw cv (een kleine motivatie vinden we leuk!).

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier