Dramatherapeut / Speltherapeut, bij voorkeur in combinatie met WO diploma psychologie/orthopedagogiek, Kind en Jeugd – Maasbracht
Mentaal Beter
Maasbracht, LI, Netherlands
4 dagen geleden

Vacature informatie

Haal jij het beste in een kind naar boven met jouw creatieve skills? Word je blij om cliënten een goede of nieuwe start te geven in de maatschappij?

Kom dan bij ons werken als dramatherapeut / speltherapeut! Voor onze praktijken in Sevenum en Maasbracht zijn we op zoek naar een dramatherapeut voor 24 uur per week.

Wat ga je doen?

Als dramatherapeut breng jij veranderingen tot stand bij kinderen en jongeren met gedragsproblemen, met als doel om klachten te laten afnemen en / of het functioneren te verbeteren.

De focus voor de dramatherapeut / speltherapeut ligt hierbij op behandeling en begeleiding van (groepen) kinderen en / of jongeren die te maken hebben met verschillende soorten problematieken die onder de g-bggz en sggz vallen.

Door middel van observatie en gesprekken bepaal je een behandelplan in overleg met je collega-behandelaren en GZ psycholoog.

Je bepaalt doelen en plant de evaluatiemomenten. Je zorgt voor een correct verslaglegging en onderhoudt goede contacten met de ouders.

Indien je ook WO afgestudeerd basispsycholoog / orthopedagoog bent, zal je eventueel ook diagnostiek uitvoeren.

Wat bieden wij jou?

Wij werken in kleine teams, volgens de Holacracy-methode. Dit is een besturingsmodel waarbij de verantwoordelijkheden worden verdeeld over alle medewerkers binnen het team.

Door effectieve overleggen is er veel ruimte voor eigen initiatief en worden spanningen en problemen snel en doelgericht aangepakt om ontwikkeling mogelijk te maken.

Op deze manier werken we op een laagdrempelige en persoonlijke manier wat leidt tot een hoge mate van betrokkenheid, toegankelijkheid en openheid binnen het team.

Via de volgende link lees je meer over deze methode : Holacracy-methode.

Verder bieden wij ook het volgende :

 • Voldoende expertise binnen de organisatie en kan hierdoor veel van elkaar leren.
 • Een mooie balans tussen werk en privé. Je beheert je eigen agenda en hebt de mogelijkheid om thuis te werken (ook na Covid-19).
 • Laptop wordt hierbij gefaciliteerd.

 • Arbeidsvoorwaarden conform cao ggz en in eerste instantie een contract voor 12 maanden met uitzicht op verlenging. Je wordt ingeschaald in schaal 55 met een bijbehorende salarisrange van € 2.
 • 607,- tot € 4.218,- bruto op basis van een 36-urige werkweek. Mits je ook WO afgestudeerd basispsycholoog / orthopedagoog bent, word je ingeschaald in schaal 60 met een bijbehorende salarisrange van € 3.

  026,- tot € 4.717,- bruto op basis van een 36-urige werkweek. Afhankelijk van ervaring wordt bepaald in welke trede je terecht komt.

 • Aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals; reiskostenvergoeding, een collectieve zorgverzekering, fietsplan, pensioen, eindejaaruitkering, verlofdagen, budget voor teamuitjes en een jaarlijkse Mentaal Beter dag met verschillende sprekers en workshops.
 • Een jaarlijks persoonlijk opleidingsbudget van €550,- per kalenderjaar op basis van een 36-urige werkweek dat je kunt besteden aan een opleiding naar keuze.
 • Wil je meer weten over de arbeidsvoorwaarden? Neem dan hier een kijkje : Arbeidsvoorwaarden.

  Wie zoeken wij?

  Wij zijn op zoek naar een professionele collega die voldoet aan de volgende verwachtingen :

 • Een afgeronde HBO diploma Dramatherapie of Speltherapie en bij voorkeur ook een WO diploma psychologie / orthopedagogiek;
 • Geregistreerd bij Federatie Vaktherapeutische Beroepen;
 • Kennis van relevante voorschriften, methodieken en regelingen;
 • Kennis van en inzicht in het dramatherapeutische / speltherapeutische vakgebied;
 • Woonachtig in de regio Sevenum / Maasbracht.
 • Ons team

  Werken bij Mentaal Beter is onderdeel zijn van één gezamenlijk doel : Heel Nederland Mentaal Beter . Van Groningen tot Terneuzen en van Hoofddorp tot Tilburg.

  Ieder team heeft een eigen verhaal, iedere collega een eigen motivatie. Samen zijn we één geheel, één organisatie, met dezelfde kernwaarden : persoonlijk, duidelijk, doelgericht en actief samenwerken.

  Maasbracht en Sevenum zijn groeiende vestigingen waarmee er met veel enthousiasme sinds 2020 wordt gewerkt aan het uitbreiden van deze praktijk.

  Daarom is er veel mogelijk waarbij jij ook betrokken kan zijn om dit verder vorm te geven. In totaal zijn we met 3 collega’s bestaande uit een psycholoog, een orthopedagoog en een orthopedagoog-generalist.

  Het team omschrijft zich als dynamisch en enthousiast waarbij er hard wordt gewerkt. Je deelt het pand in Maasbracht en Sevenum met de collega’s van Opdidakt, een zusterorganisatie die zich voornamelijk richt op leerproblematiek bij kind en jeugd.

  Over Mentaal Beter

  Mentaal beter worden en blijven dat is waar wij voor staan! Het is ons doel om mensen te helpen met het aanpakken van psychische problemen die hun dagelijks leven belemmeren.

  Mentale vitaliteit is immers van uiterst groot belang voor het leiden van een gelukkig leven.

  Wij zijn een curatieve geestelijke gezondheidszorg (ggz) aanbieder met een landelijk netwerk bestaande uit (GZ-) psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters.

  Met ruim 1000 medewerkers verspreid over 100 locaties door heel Nederland, werken we volgens onze vier kernwaarden : persoonlijk, duidelijk, doelgericht en actief samenwerken.

  Daarnaast zijn wij continu op zoek naar effectievere en innovatieve behandelmogelijkheden.

  Zowel jong als oud kunnen bij ons terecht voor behandelingen in de generalistische basis ggz (gb-ggz) en specialistische ggz (s-ggz).

  Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van lichte tot matige klachten die te maken hebben met depressie, angststoornissen, trauma, ADHD, autisme en somatisch-symptoomstoornissen.

  Het verminderen van klachten is echter niet het enige waaraan wij werken : bij elke behandeling zorgen we ervoor dat mensen groeien in hun zelfredzaamheid en weer de regie over hun eigen leven kunnen oppakken, ongeacht hun leeftijd.

  Word jij onze nieuwe collega dramatherapeut in Sevenum / Maasbracht?

  We verwelkomen je graag tijdens een kennismakingsgesprek! Stuur je sollicitatie naar sollicitatie mentaalbeter.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen via telefoon, whatsapp of email! Dit kan met Silke Lamers (Corporate Recruiter) via 06-13486009 of s.lamers mentaalbeter.nl.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier