Medior FEA specialist / constructeur Delft of Velp (omgeving Arnhem)
ABT
Velp, NL
5 dagen geleden

Jouw uitdaging

Veel constructieve uitdagingen laten zich niet vangen in eenvoudige rekenregels. Nieuwe technieken en materialen vragen om diepgaand inzicht in het werkelijke constructieve gedrag.

Hetzelfde geldt voor het begrijpen van bestaande constructies om deze optimaal te kunnen hergebruiken.

Als onderdeel van de kennisgroep Advanced Simulation lever je een belangrijke bijdrage aan gevarieerde projecten met geavanceerde constructieve FEA simulaties in DIANA FEA en / of ABAQUS.

Voorbeelden hiervan zijn windturbinefundaties, herberekeningen, schadeonderzoeken, productontwikkeling, trillingsanalyses et cetera.

Door geavanceerde berekeningen af te wisselen met ander constructeurswerk houd je feeling met de praktijk. Als een digitale rodeostier ontdek je dagelijks nieuwe dingen, ben je aan het pionieren, leer je jezelf weer wat nieuws, spar je hierover met collega’s en vertaal je het in Jip & Janneke taal naar collega’s.

Jouw ervaring als constructeur en jouw affiniteit met niet-lineaire FEA berekeningen stelt je in staat om begeleiding te geven aan een klein team van FEA specialisten uit alle windrichtingen.

Door je kritische blik ben je in staat hun werk op waarde te schatten, advies te geven en te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Daarnaast ben je een verbinder die de link kan leggen tussen het FEA team, de rest van de organisatie en de markt. Je bent in staat realistische ureninschattingen te maken, offertes op te stellen en als projectleider te fungeren voor projecten waarbij FEA een belangrijke rol speelt.

Je draagt ook bij aan het verder uitbouwen van het team. Voor de kennisgroep Advanced Simulation, waarvan het FEA team onderdeel is, denk je mee over de projecten van de toekomst en de innovaties die daarvoor nodig zijn.

Naast de externe projecten is er veel ruimte om deze innovaties in gang te zetten en om jezelf verder te ontwikkelen op technisch en persoonlijk vlak.

Casper van der Krift :

Samen met één van onze specialisten civiele techniek hebben we voor een staalvezelfabrikant de interactie tussen 25 verschillende vormen staalvezels en beton gesimuleerd.

De door ons ontwikkelde vezelvorm kwam daadwerkelijke als beste uit de fysieke testen. De klant vond het fantastisch en is een certificeringstraject gestart.

Mij gaf het een gevoel van voldoening dat ik met mijn kennis van Advanced Simulation de klant op deze manier kon helpen.

Jouw profiel

 • Je hebt een universitaire opleiding Civiele Techniek of Bouwkunde met constructieve specialisatie succesvol afgerond.
 • Minimaal 5 jaar ervaring als constructeur binnen de gebouwde omgeving is voor deze rol een must.
 • Je hebt ervaring met niet-lineaire berekeningen in FEA software, bij voorkeur DIANA FEA en / of ABAQUS.
 • Je beheerst de Nederlandse én Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.
 • Je bent analytisch sterk en combineert een kritische, onafhankelijke houding met een klantgerichte en commerciële benadering, je bent nieuwsgierig én communicatief vaardig.
 • De salarisindicatie van deze functie is afhankelijk van opleiding en werk ervaring.
 • Ons aanbod

 • We starten met een jaarcontract met de intentie om deze om te zetten naar een vaste aanstelling;
 • Laptop en mobiele telefoon om je functie goed te kunnen uitvoeren, is vanzelf sprekend;
 • Naast 30 vakantiedagen, 8% vakantiegeld hebben we binnen ABT ook een zeer goede mobiliteitsregeling;
 • Opleiding en ontwikkelen van jouw kennis en kunde is ons waardevolste goed, vandaar dat we onze eigen ABT Academy hebben!
 • De salarisindicatie van deze functie is afhankelijk van opleiding en werk ervaring en is ingeschaald tussen de € 3794,- en € 5260,- bruto per maand op basis van 40 uur;
 • Bekijk ook onze overige arbeidsvoorwaarden voor nog meer informatie.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier