Trainee Land Seismic Geophysicist
EBN
Utrecht, NL
2 dagen geleden

EBN is een bedrijf in de energiesector, waarvan de aandelen voor 100% in handen zijn van de Nederlandse Staat. EBN is 55 jaar geleden opgericht om het belang van de overheid te vertegenwoordigen in de exploratie en winning van olie en gas.

Vandaag de dag verschuift de opdracht van EBN naar het voorzien in een duurzame energievoorziening. EBN ziet het als haar taak om de energietransitie in Nederland te helpen versnellen.

Daartoe maakt EBN sinds een paar jaar zėlf een transitie door en richten wij ons steeds meer op duurzame energieoplossingen zoals aardwarmte en CO2-opslag.

We dienen onveranderd het publieke belang : ons werk dient de hele Nederlandse samenleving. Daarbij staan veiligheid, duurzaamheid en innovatie voorop.

EBN speelt een sleutelrol bij het vormgeven van de publiek-private samenwerking in de energievoorziening. Kennis, kapitaal én slagkracht zetten we nu in om een actieve en significante bijdrage te leveren aan ons toekomstig duurzaam energiesysteem.

Daarmee zetten we maatschappelijke ambities om in realiteit.

Dat is wat we doen en dat is onze drive : Energising the transition.

De missie van het EBN thema Geotechnische Operaties (GTO) is om veilige, effectieve en efficiënte geotechnische projecten uit te voeren die bijdragen aan het vergroten van de kennis van de ondergrond waarmee energieproductie projecten kunnen worden gerealiseerd voor de energietransitie.

In een verkenning door EBN en TNO zijn de gebieden geïdentificeerd waar indicaties zijn dat de ondergrond mogelijk geschikt is voor geothermie, maar waar nu nog onvoldoende ondergrondgegevens beschikbaar zijn om voor een efficiënte toepasbaarheid hiervan een betrouwbare inschatting te maken.

Mede daarom loopt de ontwikkeling van aardwarmte in veel gebieden moeizaam. Om de noodzakelijke randvoorwaarden te scheppen in deze gebieden is een data-

acquisitieplan gestart; Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN). De uitvoering van dit meerjarig programma biedt unieke kansen om binnen EBN ervaring op te doen.

In dit Traineeship :

 • Werk je aan ons totale scala van werkzaamheden rondom seismische data acquisitie op land en (re)processing; dat betekent dat als er seismische operaties lopen, je veel onderweg en in het veld zult zijn.
 • Ondersteun je de projectleider Field Operations in onder meer het verkrijgen van vergunningen, plannen van werkzaamheden, schrijven en reviewen van project documenten, oplossen van operationele uitdagingen en kwaliteitscontrole.
 • Ben je betrokken bij (uitbesteed) processing van bestaande en nieuwe seismische data zoals het testen en accepteren van (tussen)producten.
 • Geef je samen met de rest van het team en onder leiding van de Programme Manager vorm aan dit nieuwe thema.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier