Informatieanalist
ZorgvisieBanen
Den Haag, NL
21 uur geleden

Functieomschrijving

Voor Nictiz is Aardoom & de Jong op zoek naar een initiatiefrijke en resultaatgerichte Informatieanalist, die in staat is bruggen te slaan tussen zorg en ICT en uitstekend informatie-

en processen kan analyseren. Nictiz is het expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth. Je adviseert bij Nictiz zowel zorgprofessionals als softwareleveranciers en ondersteunt bij de toetsing van informatiesystemen.

Je bent klantgericht, je houdt van een dynamische en uitdagende werkomgeving en je bent gericht op samenwerking.

Als informatieanalist zorg ben je verantwoordelijk voor de informatie- en procesanalyse van zorgprocessen. Je bent in staat informatievraagstukken van zorgverleners te vertalen naar modellen en specificaties.

Je slaat daarbij de brug tussen zorg en ICT en spreekt daarom de taal van zorgverleners en van ICT’ers. Je zoekt verbinding met andere projecten, binnen en buiten Nictiz.

Samen met meer technische collega’s ontwikkel je informatiestandaarden, die softwareleveranciers gebruiken voor de ontwikkeling van hun producten.

Je werkt met deels door Nictiz zelf ontwikkelde tooling ART-DECOR’. Je werkt samen met professionals in het team Informatiestandaarden’ en rapporteert aan de manager van dat team.

Verantwoordelijkheden van de Informatieanalist :

 • Je analyseert de informatiebehoefte van zorgprofessionals en vertaalt deze in een informatiestandaard.
 • Je adviseert zorgprofessionals over het gebruik van informatiemodellen, en softwareleveranciers bij de implementatie van informatiestandaarden.
 • Je ontwikkelt mee aan het product- en dienstenpakket van het team en je ondersteunt bij het toetsen van informatiesystemen op het voldoen aan de standaarden (kwalificaties).
 • Je geeft presentaties op symposia en congressen.
 • Functie-eisen

  Als Informatieanalist beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring :

 • Afgeronde wo-opleiding op het gebied zorg of informatiekunde.
 • Minimaal vijf jaar ervaring in zorg en ICT op het gebied van informatieanalyse, en het in kaart brengen van informatiebehoefte.
 • Kennis van en ervaring met informatiestandaarden in de zorg.
 • Kennis van en ervaring met informatiemodellering.
 • Kennis van terminologiestelsels in de zorg is een pre.
 • Je bent communicatief vaardig en klantgericht.
 • Bedrijfsprofiel

  Nictiz is het expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth. Nictiz helpt veldpartijen bij de ontwikkeling, de implementatie en het beheer van informatiestandaarden.

  Met informatiestandaarden kunnen huisartsen, apothekers, medisch specialisten en andere zorgverleners onderling en met patiënten, op een eenduidige manier medische gegevens uitwisselen.

  Naast het gestandaardiseerd vastleggen en uitwisselen van informatie voor kwaliteitsverbetering in de zorg, biedt ook de inzet van eHealth volop kansen om de zorg efficiënter in te richten.

  Om de zorgsector te ondersteunen bij de efficiënte inzet van eHealth, analyseren en duidt Nictiz ontwikkelingen in het gebruik van ICT in de zorg.

  De kernwaarden van Nictiz : slagvaardig, betrokken en betrouwbaar.

  Arbeidsvoorwaarden

  Nictiz biedt een dynamische en uitdagende werkomgeving met ruimte voor ontwikkeling. Het betreft een fulltime dienstverband (een parttimefunctie van 32 uur is bespreekbaar) voor in eerste instantie een jaar.

  Nictiz biedt een marktconform salaris, gebaseerd op de zwaarte van de functie en een prima pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en ruime opleidingsmogelijkheden.

  Procedure

  Solliciteren kan via het .

  Je reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag voor 15 juni 2019 tegemoet.

  Bij de werving en selectie laat Nictiz zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Als je vragen hebt over de functie kan je mailen naar R.

  Zwiep : . Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier