Aquatisch Ecoloog
Grontmij
De Bilt, Netherlands
21 dagen geleden

Functieomschrijving

Zonder water is Nederland ondenkbaar. Het goed omgaan met waterveiligheid en droogte speelt dan ook een belangrijke rol in ons land.

Daarnaast dient water van goede kwaliteit te zijn. Sweco levert oplossingen om ons land nu en in de toekomst te beschermen tegen wateroverlast, en om de zoetwatervoorziening en waterkwaliteit op peil te houden.

Als Adviseur aquatische ecologie ben je betrokken bij de advisering op het gebied van waterkwaliteitsvraagstukken en herinrichting van zowel rivier-

als beeksystemen en de implementatie van de Kaderrichtlijn Water. Je werkt in teams aan projecten, waarbij we samenwerken met onze klanten.

Jouw opdrachtgevers zullen vooral waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat zijn.

Je bent goed op de hoogte van beoordelingssystemen en de Kaderrichtlijn Water systematiek. Verder ben je bekend met de relevante waterkwaliteitstools en modellen en weet deze toe te passen.

In nauwe interactie met onze hydrologen weet je je systeemkennis van beek- en riviersystemen te vertalen in heldere adviezen en oplossingen voor de klant.

Daarnaast speel je een initiërende rol in het verder uitbouwen van het aquatische ecologische werkveld binnen Sweco waarbij je gezamenlijk optrekt met onze groeiende groep ecologen en hydrologen.

Wij bieden een uitdagende functie binnen de groeiende afdeling Water. Je bent zelfstandig, ondernemend, innovatief en klantgericht.

Je staat veel in contact met je klant en bouwt op die manier snel een (intern en extern) netwerk op. Dit gebruik je om kennis en kunde te halen en te brengen, waardoor je de afdeling op een nog hoger niveau tilt.

De afdeling Water zit door heel Nederland verspreid. Je zal veelal werkzaam zijn vanuit ons kantoor in De Bilt.

Wij zoeken

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt een opleiding gedaan richting bijvoorbeeld Aquatische Ecologie, Land- en Watermanagement, Biologie, Milieuwetenschappen of Fysische Geografie;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring opgedaan, bij voorkeur bij een adviesbureau, waterschap, Rijkswaterstaat of kennisinstituut;
 • Je bent nieuwsgierig, ondernemend, klantgericht, en weet jezelf en onze adviezen en ideeën op een overtuigende manier te presenteren;
 • Je hebt een goed netwerk in het werkveld en je bent in staat werk te generen voor jezelf en het team waarin je werkt;
 • Je bent ambitieus en bereid te investeren in je eigen toekomst en die van je team, waarbij je het leuk vindt om zowel inhoudelijk als procesmatig bezig te zijn;
 • Je durft daarbij over de grenzen van je vakgebied heen te kijken.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier