Datagedreven Toezichthouder Kapitaalmarkten (Fixed Income)
Autoriteit Financiële Markten
Amsterdam, Holland
5 dagen geleden

Door de Brexit komen veel nieuwe platformen en markten vanuit Londen naar Amsterdam. De AFM wordt hiermee een steeds belangrijkere toezichthouder op kapitaalmarkten in de EU.

Wil jij vanuit je kennis van financiële markten het data gedreven handelstoezicht op deze nieuwe markten, zoals de groeiende obligatiemarkt, gaan vormgeven?

Dan is dit de vacature voor jou! Reageer snel want de deadline is 1 augustus a.s.

Bedrijfsinformatie

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

In hartje Amsterdam vind je aan de Vijzelgracht het kantoor van de AFM, waar we met ruim 650 hoogopgeleide professionals werken.

De tramhalte is voor de deur. En met de Noord-Zuidlijn ben je zelfs met de trein binnen enkele stappen bij ons. Zodra jij een voet over de lage drempel van ons kantoor zet, voel je de gezamenlijke passie voor ons vak : elke collega is gedreven om een substantiële bijdrage te leveren aan het verbeteren van de financiële sector.

Functieprofiel

De AFM is een platte organisatie met korte lijnen en een informele sfeer. Je gaat aan de slag bij de afdeling Efficiënte Kapitaalmarkten (EKM).

Dit toezichtdomein heeft tot doel het bevorderen van een eerlijke en efficiënte werking van de kapitaalmarkt. Met ongeveer 70 medewerkers streeft zij naar het optimaal laten functioneren van de kapitaalmarkt, niet alleen door het bevorderen van toegankelijke, transparante informatie, efficiënte en transparante prijsvorming en een robuuste handelsinfrastructuur maar ook door innovatie in toezicht en datagedreven risicoanalyse.

Het toezicht op het handelsgedrag op financiële markten is belegd in één van de vijf teams binnen EKM. Dit toezicht vindt steeds meer plaats op basis van data.

Analyses kunnen zowel bestaan uit het creëren van inzichten in markten, sectoren, ontwikkelingen en spelers, als het concreet inzoomen op gedrag van specifieke spelers in deze markt.

Als datagedreven toezichthouder werk jij op het snijpunt van data en financiële markten. Je benut je diepe kennis van financiële markten om de data analisten uit te leggen welke informatie je nodig hebt om goed toezicht te kunnen houden.

Via een iteratief proces worden zo data alerts en marketdashboards ontwikkeld.

Functieomschrijving

 • Je werkt zelfstandig en in teamverband aan het analyseren van data afkomstig uit transacties op financiële markten;
 • Je creëert transparantie en inzicht in nieuwe markten;
 • Vanuit je marktkennis zorg je samen met de data analisten voor effectief data gedreven toezicht op verschillende activaklassen, zoals obligaties, aandelen, grondstoffen, repo’s, ETFs, opties en complexere derivaten;
 • Je werkt aan verschillende projecten en bent indien nodig breder inzetbaar in het team.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier