Coördinator preventieve Schuldhulpverlening
Werkspirit
Leidschendam, NL
13 dagen geleden

Waar je gaat werken

Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca 650 medewerkers. Onze ambitie is om in 2018 de Beste Gemeentelijke Dienstverlener van Nederland te zijn.

Dit vraagt veel van onze medewerkers. Als organisatie doen wij er alles aan om onze medewerkers hier optimaal in te faciliteren, op een maatschappelijk verantwoorde manier (MVO).

Bijvoorbeeld door vorm te geven aan Het Nieuwe Werken : slimmer, efficiënter en effectiever werken, gebruik makend van nieuwe technologieën.

Dit alles doen we onder het motto : Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

De afdeling Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ) bestaat totaal uit 150 FTE in verschillende, veelal multidisciplinaire teams.

Elk team wordt aangestuurd door een coachend teamleider. Naast de uitvoering van de dienstverlening van het gehele sociaal domein binnen Leidschendam-

Voorburg, voert de afdeling de dienstverlening op het terrein van werk en inkomen voor de gemeente Wassenaar en Voorschoten.

Momenteel is de afdeling bezig om een aantal vernieuwingen in de dienstverlening te realiseren.

De afdeling WIJZ werkt met vier platforms. Een platform is een overlegstructuur, waarin medewerkers onder leiding van een regisseur gericht zijn op het bespreken van vakinhoudelijke ontwikkelingen, leidend tot een kwaliteits-

en professionaliseringsslag. In een platform nemen, naast de regisseur, medewerkers deel met eenzelfde vakinhoudelijke discipline uit de verschillende teams, beleidsmedewerkers, kwaliteitsmedewerkers en consulenten.

Op dit moment zoekt de afdeling WIJZ een Coördinator preventieve schuldhulpverlening.

Wat je gaat doen als Coördinator preventieve Schuldhulpverlening

Als coördinator preventieve schuldhulpverlening zie je het als een uitdaging om bewustwording te creëren op het gebied van schulden en armoede bij mensen.

Daarmee wordt voorkomen dat zij (opnieuw) onhaalbare financiële verplichtingen aangaan, en worden belemmeringen voor participatie en / of hogere maatschappelijke kosten voorkomen.

Door middel van je helicopterview ben je in staat invulling te geven aan de manier waarop deze bewustwording het beste kan worden teruggelegd in de maatschappij.

Dit doe je in samenwerking met betrokken externe partners waarmee Gemeente Leidschendam-Voorburg samenwerkt.

Op het gebied van onderwerpen rondom (preventieve) schuldhulpverlening voer je als coördinator preventieve schuldhulpverlening regie.

Je adviseert het bestuur hierin, zowel op verzoek als uit eigen beweging. Je weet draagvlak te creëren voor nieuwe ideeën waardoor nieuwe wegen kunnen worden ingeslagen en nieuwe producten kunnen worden ontwikkeld.

Je durft je nek uit te steken en koppelt terug aan de verantwoordelijke afdeling die de resultaten van jouw werk teruggeeft aan het bestuur en de gemeenteraden.

Het beoordelen van subsidiemogelijkheden en het afhandelen hiervan behoort ook tot je taken. Daarnaast voer je overleg met interne en externe partners, geef je voorlichting aan onder meer burgers, instellingen of bedrijven.

Je optimaliseert afspraken met en tussen welzijnsorganisaties, en bent in staat snel te schakelen.

Als Coördinator preventieve schuldhulpverlening verricht je onder andere de volgende werkzaamheden :

 • Werken volgende indicatoren Schuldhulpverlening
 • Werken vanuit Beleidsplan Schuldhulpverlening 2017-2020 voor drie gemeenten Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten
 • Betrekken van sociaal-maatschappelijk en cultureel domein, zowel intern als extern om aanpak themagroepen vorm te geven
 • Afstemmen dienstverlening en producten met ketenpartners in sociaal domein op hoogte van actuele ontwikkelingen
 • Aanjagen bij bedenken en uitvoeren van projecten in het kader vanuit het Beleidsplan Schuldhulpverlening 2017-2020
 • Bijhouden van uitgebreid dossier bij ontwikkeling van preventieve schuldhulpverlening en gezamenlijk supervisie hebben over sociale kaart
 • Verstrekken van subsidies en deze afhandelen
 • Onderhouden van contacten met relevante spelers binnen sociaal maatschappelijk domein, zowel binnen drie gemeenten als daarbuiten
 • Wat wij verwachten van jou als Coördinator preventieve Schuldhulpverlening

 • Afgeronde opleiding op HBO Bachelor niveau (bij voorkeur richting Bestuurskunde / SJD)
 • Minimaal 3 jaar recente ervaring binnen schuldhulpverlening
 • Ervaring met het werken in een politiek bestuurlijke omgeving
 • Kennis van schuldhulpverlening en budgetbeheer blijkend uit relevante werkervaring / afgeronde opleiding / cursus
 • Wat wij bieden

 • Werkweek van 24 uur
 • ZZP-opdracht of tijdelijke detacheringsovereenkomst voor 5 maanden met de mogelijkheid tot verlengen
 • Een verantwoordelijke en zelfstandige functie
 • Cultuur : ondernemend, zelfstandig, politieke sensitiviteit, korte lijnen
 • Leidschendam

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier