Junior Performance Analist(e)
MN
Den Haag, NL
2 dagen geleden

MN is een maatschappelijk betrokken organisatie en beheert een pensioenvermogen van circa € 160 miljard euro volgens het elke euro telt’-principe.

Want deelnemers hebben hard gewerkt voor hun pensioen en dat begrijpen wij als geen ander. De keuzes die we maken, moeten niet alleen financieel maar ook maatschappelijk rendement opleveren.

Samen met vijftien andere toegewijde collega’s bestrijk je het hele Investment Control & Performance Measurement speelveld.

De rol

Als Performance Analist(e) zorg jij, samen met je zes directe collega’s, voor de verdieping in complexe performanceberekeningen voor grote pensioenfondsen.

Denk daarbij aan rendementsberekeningen van gediversifieerde portefeuilles en aan het analyseren van de uitkomsten. Je denkt continu na over manieren om de performancesystematiek te verbeteren.

Uitdagend, want jouw inzichten voeden essentiële sturingsrapportages voor management én opdrachtgevers. Je hebt hierbij vaak contact met de andere afdelingen van Investment Management Services, met de collega’s van Client Management en met de portefeuillemanagers.

De scope van de beleggingen is breed. Naast aandelen en obligaties gaat het ook om derivaten, private equity, valuta en vastgoed.

Steeds vaker met een duurzame signatuur. Dit betekent dat je snel kennis van institutioneel vermogensbeheer opdoet, inclusief beleggingsinstrumenten en -processen.

Deze functie is de ideale opstap voor een verdere carrière in vermogensbeheer!

Jouw profiel

Als enthousiaste academicus of academica met een financiële, economische of wiskundige achtergrond, zit het wel goed met jouw analytische en communicatieve kwaliteiten.

Je hebt al kennis over beleggingen, maar deze wil je verder verdiepen in een omgeving waarin ESG-denken wordt gestimuleerd.

Als professional ben je een constructieve verbeteraar (jouw glas zit altijd halfvol) die uitdagingen glimlachend tegemoet gaat.

En als collega ben je een teamspeler die inzichten graag deelt en er altijd voor klanten en collega’s staat, ook al is dat soms buiten kantoortijd.

Achtergrond en competenties

 • Complexe inzichten kan jij helder en overtuigend presenteren
 • Inhoudelijk sparren met beleggingsprofessionals vind jij leuk om te doen
 • Probleemoplosser : het signaleren van een issue is voor jou het startschot
 • Afgeronde wo-opleiding en affiniteit met beleggingen
 • Je bent thuis in Excel en geniet van analyseren én adviseren
 • Werkt nauwkeurig
 • Jouw werkomgeving

  Als Performance Analist(e) kom je terecht in het enthousiaste en diverse team dat vorm en inhoud geeft aan alle werkzaamheden op het gebied van investment control en performance analyses voor onze klanten.

  De mentaliteit die in het team heerst : als het beter kan, moet het beter. De sfeer is open, nuchter en samenwerkingsgericht.

  Inzichten en ideeën worden continu uitgewisseld, zowel tijdens formele teammeetings als op informele basis, zoals binnen projectgroepen.

  We willen het elke dag beter voor onze klanten doen en gaan uitdagingen graag samen aan.

  Je nieuwe werkgever

  Jij werkt afwisselend vanuit huis en vanuit ons kantoor in hartje Den Haag, afhankelijk van de geldende maatregelen. Bij MN maken zo’n 990 collega’s zich sterk voor het pensioeninkomen van ongeveer 2 miljoen deelnemers.

  We beheren een vermogen van circa € 160 miljard. MN’ers zijn resultaatgericht, creatief, tonen verantwoordelijkheid en werken graag samen.

  Dat verwachten we dus ook van jou.

  Als MN’er mag je rekenen op :

 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 13e maand, pensioenregeling en collectieve ziektekostenverzekering;
 • voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen dankzij opleiding- en cursusmogelijkheden;
 • volledige vergoeding als je met het ov reist, zo stimuleren wij een kleinere ecologische footprint;
 • de mogelijkheid tot flexwerken, zowel qua werktijden als thuiswerken zoals in de huidige realiteit;
 • extra faciliteiten, zoals een in-house sportschool, bedrijfsrestaurant en moderne werkomgeving mét uitzicht op de Haagse skyline.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier