Zorgmanager kliniek | 36 uur pw
IJsselland Ziekenhuis
Capelle aan den IJssel, NL
1 dag geleden

Wat ga je doen?

De drie zorgmanagers dragen verantwoordelijkheid voor alle zorgprocessen en de paramedische diensten. Iedere zorgmanager is verantwoordelijk voor een deel van de aansturing.

In jouw rol, als zorgmanager voor de kliniek, geef je invulling aan de transitie naar een nieuwe kliniek samen met de teamleiders.

Alle verpleegafdelingen zijn state of the art gemaakt en door slimmer gebruik van mensen, middelen en partners in de zorg moeten we hier nog beter gebruik van maken.

De netwerkpartners vormen daarmee een onlosmakelijk onderdeel van onze zorg en we verwachten dat je daar intensieve contacten mee opbouwt.

Samenwerking tussen de zorgprocessen is van groot belang. Onze ambitie is om zorgprocessen efficiënt te organiseren met de zorgvraag als uitgangspunt, maar met de focus op capaciteitsbeschikbaarheid.

Net als andere ziekenhuizen heeft het IJsselland ziekenhuis te maken met een toenemende zorgvraag, stijgende kosten en druk op de marges.

Dit vraagt om ingrijpende procesoptimalisatie op de poli’s, acute zorg en (verpleeg)afdelingen en anders (samen)werken met een integrale blik.

Op basis van jaarlijkse afspraken en begrotingen stuur je en werk je toe naar de resultaten in de bedrijfsvoering. De transitie in de zorg, ontwikkelingen in spoedzorg, kliniek en polikliniek weet je goed te vertalen en resulteert onder jouw leiding in een stevige nieuwe uitgangspositie.

Gedurende de transitiefase werk je intensief samen met de teamleiders en vakgroepvoorzitters om tot een herontwerp van de kliniek te komen.

Het IJsselland ziekenhuis hecht veel waarde aan mede-eigenaarschap. Dit betekent dat de verpleegkundige en paramedische as en evenzo de medische discipline op inhoud ruimte heeft om te participeren in het beleid en de ontwikkelingen.

Jouw resultaatgebieden

 • Binnen de kliniek (eind)verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het (meerjaren)beleid en koersontwikkeling, , financiën, bedrijfsvoering en een optimale match tussen productie en inzet van mensen, middelen en materialen binnen de daarvoor gestelde kaders.
 • Met de zorgprofessionals opstellen van de kwaliteitsagenda en de verantwoordelijkheid dat hetgeen daadwerkelijk wordt nageleefd
 • Inzetten van coachende en leidinggevende kwaliteiten en de medewerkers op een mensgerichte manier uitdagen, inspireren en motiveren om zich verder te ontwikkelen en toe te werken naar een hoger individueel prestatieniveau, waarbij het creëren van mede-eigenaarschap cruciaal is
 • Op proactieve wijze volgen van ontwikkelingen in de zorgmarkt en vertalen van deze ontwikkelingen naar het beleid van de organisatie en adviseren van de bestuurder hieromtrent.
 • Vertegenwoordigen, zowel intern- als extern, indien dat gewenst is voor de uitoefening van de rol.
 • Wat vragen we van jou?

  Om als zorgmanager bij ons aan de slag te gaan vragen we het volgende :

 • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur met een verpleegkundige achtergrond en / of opleiding gezondheidswetenschappen.
 • Minimaal 5 jaar (indirect) leidinggevende ervaring aan een grote groep medewerkers (>
 • 100 fte) in de zorg.

 • Ervaring met het sturing geven aan verandertrajecten en bent in staat om mensen te motiveren en mee te nemen in de verandering.
 • Daarnaast beschik je over een sterke inhoudelijke drive om verbeteringen in kwaliteit van zorg en procesoptimalisaties te realiseren en kun je snel schakelen in een dynamische en complexe omgeving, van strategisch naar hands-on en vice versa.

  Je overziet het speel- en krachtenveld waar het ziekenhuis zich in bevindt. Je combineert die inzichten met de ontwikkeling van de zorgsector en regio en bent in staat om in samenspraak en samenwerking met collega's tot een uitgebalanceerd voorstel te komen, met daarbij zorgvuldige weergave van nut, noodzaak en ambitie.

  Waarbij de focus ligt op de kliniek.

  Je zet je ruime kennis en ervaring als zorgmanager in om als sparringpartner van de bestuurder, MT-collega’s en de medische professionals te fungeren en te komen met concrete en met een duidelijke visie onderbouwde voorstellen op het gebied van portfoliokeuze en mogelijkheden van ketensamenwerking, op basis waarvan de bedrijfscontinuïteit van het IJsselland Ziekenhuis als zelfstandig ziekenhuis kan worden verzekerd.

  Je verdiept je hierbij in jouw gesprekspartner. Je staat voor verbinding en transparante communicatie, die leidt tot heldere besluitvorming, waardoor je de onderlinge samenwerking en samenhang tussen de verschillende klinische afdelingen versterkt.

  Je bent communicatief sterk en kunt goed omgaan met de dynamiek van tegenstrijdige belangen en bent in staat om in openheid de dialoog aan te gaan.

  Je bent bereid om in ieder geval 1x per maand 1 week bereikbaarheidsdiensten te draaien.

  Contract en salaris

  Bij het IJsselland vinden we vertrouwen heel belangrijk. Aangezien het om een vaste functie gaat willen we deze invullen met vaste gezichten.

  Hier hoort een vast contract bij. Wel zo fijn om zekerheid te hebben.

  Het salaris is conform de cao Ziekenhuizen en is mede afhankelijk van opleiding en ervaring ingeschaald in FWG70 of FWG75 (tussen de € 4.

  620,- en € 8.291,- bruto per maand o.b.v. 36 uur)

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier