Consulent Woonurgentie
BAR-organisatie
Barendrecht, NL
1 dag geleden

Welkom bij

Wijkteam 1 en 2 Barendrecht

Werken bij de BAR-organisatie, dat betekent : meer dan 800 medewerkers, allemaal met hun eigen deskundigheid, samen aan de slag voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.

Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.

000 inwoners en drie gemeentebesturen : uniek en uitdagend!

De gehele maatschappelijke dienstverlening van de BAR-organisatie is onderverdeeld in drie clusters. Elk van die clusters heeft een wijkteam onder zich, verantwoordelijk voor zorg en welzijn binnen één gemeente.

De andere teams werken clusteroverstijgend en bedienen alle drie de gemeenten. Omdat veel maatschappelijke taken elkaar raken, staat integraal werken centraal.

In de clusters zijn de opgaven heel verschillend, maar leunt de dienstverlening altijd op dezelfde vijf opgaven : uitgaan van de eigen kracht van de inwoners, preventie versterken, werken aan een stevig eigen netwerk, de beweging van zware naar lichte zorg en het gebiedsgericht werken.

Het team Wijkteam 1 en 2 Barendrecht is op zoek naar een :

Consulent Woonurgentie

Wat ga je doen?

Als Consulent Woonurgentie ben je verantwoordelijk voor de beantwoording van vragen over huisvesting in het algemeen en de urgentieregeling in het bijzonder.

Je analyseert de hulpvraag en kijkt of de klant deze de problemen zelf kan oplossen, met hulp van het netwerk of algemene / voorliggende voorzieningen.

Lukt dit niet? Dan beoordeel je het recht op een urgentieverklaring.

Wat de functie extra uitdagende maakt, is dat je deel uitmaakt van een klein team en dus verantwoordelijk bent voor het gehele proces, van A tot Z! Je beoordeelt zelfstandig de aanvraag, bepaalt welke informatie je nodig hebt en verzorgt de voorkomende schriftelijke en mondelinge correspondentie.

Je neemt het besluit en je legt alles vast in het klantdossier.

Jouw werkzaamheden

 • Het op basis van de Huisvestingswet en de Verordening woonruimtebemiddeling beoordelen van het recht op woonurgentie;
 • Het opstellen van beschikkingen;
 • Het beantwoorden van vragen over de urgentieregeling en huisvesting in het algemeen;
 • Het samenstellen van informatie voor het college over specifieke dossiers en de situatie op de woningmarkt in het algemeen;
 • Het onderhouden van interne contacten zoals met de Wijkteams, de WMO en woningcorporaties;
 • Het inhoudelijk ondersteunen van bezwaar en beroep;
 • De administratieve organisatie van het proces;
 • Het maken van kwartaal- en jaaroverzichten;
 • Je denkt en werkt mee aan verbeteren van lokale processen.
 • Wat vragen wij van je?

  Als consulent woonurgentie is het belangrijk dat je beschikt over een relevantie opleiding op MBO / HBO niveau. Daarnaast helpt het je als je ervaring hebt met het toepassen van beleidsregels en schriftelijk rapporteren.

  Je bent klant- en oplossingsgericht, stressbestendig, analytisch, integraal denkend en je beschikt over inlevingsvermogen.

  Ervaring op het gebied van (urgente) woonzaken bij een gemeente en kennis van de Huisvestingswet is een pré.

  Wat hebben wij jou te bieden?

  De functie is ingedeeld in schaal 8 volgens de CAO SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Daarnaast hebben we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget (17.

  05% van het bruto jaarsalaris), deelname aan de ABP-pensioenregeling, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een ouderschapsverlofregeling.

  Bovendien kan je bij ons kan je plaats- / tijdsonafhankelijk werken!

  Je hebt aan de BAR-organisatie een inspirerende werkgever. Je krijgt de ruimte om nieuwe wegen te verkennen en processen te verbeteren.

  Dit biedt jou veel mogelijkheden om verder te ontwikkelen. Iets waar wij je graag in faciliteren. We doen veel aan opleiding en ontwikkeling en stimuleren mobiliteit, onder meer via onze eigen BAR-academie en het Centrum voor Ontwikkeling en Mobiliteit (COM).

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier