Onderwijsbegeleider - Wellantcollege Utrecht
Nederland Onderwijs Vacature
Utrecht, NL
3 uur geleden
source : Nederland Vacature

Taken en verantwoordelijkheden

Bedrijfsprofiel

De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet.

Technologie, digitalisering en robotisering bieden mogelijke oplossingen. Internationaal - van bedrijfsleven tot overheid tot wetenschap - groeit de behoefte aan een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze leefomgeving te verbeteren.

Nederland loopt hierin voorop als kweekvijver van talent. Welkom bij Wellant! Met 175 opleidingen, 30 locaties en 4800 stagebedrijven in binnen- en buitenland staan onze 1300 docenten en medewerkers klaar om de aanstormende generatie vakmensen een plek in die nieuwe samenleving te geven.

Wellantcollege is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Met een soepele doorstroom tussen beide opleidingen.

Wij staan voor modern, gevarieerd onderwijs : van koken tot urban green development, en van gezonde dieren tot watermanagement.

Met alle aandacht voor de persoonlijke groei en talenten van iedere leerling en student. Met kleinere scholen, waar iedereen elkaar kent en bedrijfsleven, regio en ouders actief samenwerken.

En met een veelzijdige aanpak, waarin docenten, studenten en leerlingen samen die nieuwe wereld van nu en morgen verkennen en verbeteren.

Wellant. Welbewust beter. Per 1 januari 2021 heeft er een bestuurlijke fusie plaatsgevonden tussen Wellantcollege, Helicon Opleidingen en CITAVERDE College.

Dat betekent concreet dat we per 1 augustus 2021 één organisatie vormen, mét een nieuwe naam : Yuverta. Door samen verder te gaan bundelen we onze krachten en kennis.

Samen zijn we met 53 locaties de grootste groene onderwijsorganisatie van Nederland en daarbuiten. We kunnen onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo ook in de toekomst ons unieke, persoonlijke onderwijs blijven bieden.

We zijn thuis in de toekomst, omdat we ons bezighouden met thema’s die er toedoen, zoals klimaat, energie, water, voeding, en welzijn van mens en dier.

Daarmee zijn we écht van betekenis voor leerlingen, studenten, cursisten, collega’s en onze regio.

Je ontwikkelt meer bij Wellant"

Voor onze locatie vmbo Utrecht zijn wij voor het nieuwe schooljaar op zoek naar onderwijsbegeleiders voor 0,6 - 0,8 fte (uren en dagen in overleg).

Werk jij als onderwijsbegeleider graag op een kleinschalige school? Vind je het leuk om leerlingen coachend te begeleiden?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Naast de lessen in het vakgebied hebben alle collega's een belangrijke rol als mentor. Samen met een docent vervul je het mentoraat van een klas.

Wekelijks hebben de mentoren een coachgesprek met alle mentorleerlingen. Ook begeleid je de mentorleerlingen tijdens challengetijd.

In deze tijd werken de leerlingen aan uitdagende, complexe opdrachten. Leerlingen zijn hierdoor veel praktischer aan het werk.

Bij ons mogen de leerlingen ook bepaalde keuzes maken in de lesstof. Jij, als mentor kan de leerlingen hierin begeleiden om de juiste keuzes te maken.

Als mentor heb je ook vaak contact met ouders

Jouw profiel

Wij zoeken een kwalitatief goede onderwijsbegeleider, die :

 • Beschikt over een mbo 4 diploma onderwijsassistent
 • Beschikt over organisatorische vaardigheden
 • Goed kan samenwerken met collega's
 • Communicatief vaardig is
 • Ontwikkelingsgericht is en reflecterend vermogen bezit
 • Beschikt over MBO+ werk- en denkniveau
 • Werkzaamheden

  Je werkzaamheden zijn onder meer :

 • Het ondersteunen en faciliteren van de docent bij de lesgevende taak
 • Zelfstandig vaardigheden en kennis overdragen op een afgebakend vakgebied
 • Het beheren van de mediatheekcollectie en het coördineren van de werkuitvoering
 • De voorbereiding van (instructie)lessen
 • Je verdiepen in over te dragen leerstof en vaardigheden
 • Het beheren van de praktijkruimten en apparatuur
 • Wat bieden wij

  Bij ons verdien je een goed salaris, schaal 7 maximaal € 3.083,00. Daarnaast hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals :

 • 13de maand
 • grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties
 • veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door een groot aanbod aan trainingen en cursussen
 • Op de functies bij Wellantcollege is de cao mbo van toepassing.

  Wellantcollege heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers.

  Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden. Meer weten over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij Wellantcollege?

  Kijk dan onder Arbeidsvoorwaarden .

  Lijkt het je wat?

  Bij interesse verzoeken we je om te solliciteren via de website werkenbijwellant.nl bij de betreffende vacature via de button 'direct solliciteren' .

  We hechten veel waarde aan zorgvuldigheid en actualiteit in onze vacatures. Daarom raden we je aan om altijd via werkenbijwellant.

  nl te solliciteren en niet via een ander platform.

  Alleen op die manier kan jouw sollicitatie in behandeling genomen worden!

  Meer weten

  Neem contact op met Coralie Gerstel, corporate recruiter, T : 06-18595467.

  Hebben we een klik, dan mag je per 1 augustus 2021 bij ons beginnen!

  Voor invulling van alle vacatures bij Wellant geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

  Bij voldoende kwalitatief goede reacties behouden we ons het recht de reactietermijn van deze vacature eerder te sluiten.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

  more information

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier