Beleidsmedewerker medezeggenschap
Voogd & Voogd
Doetinchem
2 dagen geleden

Wie zijn wij?

De Alpina Group is één van de grootste financieel adviesbedrijven van Nederland met sterke regionale wortels en internationale ambities.

We hebben meer dan 40 vestigingen in Nederland en België en zijn een serviceprovider voor meer dan 3.000 zelfstandige adviseurs.

Wij adviseren o.a. particulieren en bedrijven over (financiële) risico’s en schade-, levens- en zorgverzekeringen, maar ook voor hypotheekadvies of aan- en verkopen van onroerend goed kan men bij ons terecht.

Via ons innovatieve platform kunnen zowel eigen als externe adviseurs voor hun klant een keuze maken uit vele schade-, levens- en zorgverzekeringen van meer dan 20 grote verzekeraars.

Benieuwd wat we nog meer doen? Neem eens een kijkje op www.alpinagroup.com.

Onze kernwaarden zijn : Betrouwbaar, Ondernemend, Samenwerken, Innovatief en Betrokken. Het is belangrijk dat jij jezelf hierin herkent en van daaruit ondersteunt en bijdraagt aan de verdere groei van onze organisatie

Wat ga je doen als beleidsmedewerker medezeggenschap?

Bruggenbouwer, verbinder, adviseur en coördinator. Al deze rollen komen samen in de functie van beleidsmedewerker medezeggenschap.

Als ware duizendpoot weet jij je weg te vinden op het snijvlak van de medezeggenschap en de ondernemingsraad. Je signaleert ontwikkelingen binnen de organisatie en vertaalt deze naar de (C)OR.

Je adviseert en organiseert op het gebied van actualiteit en opleiding.

Jij ondersteunt de (centrale) ondernemingsraad ((C)OR) bij inhoudelijke en procesmatige zaken. Je richt de besluitvorming van processen in, bewaakt voortang van acties, geeft advies en bent verantwoordelijk voor de coördinatie en terugkoppeling naar de verschillende partijen.

Je bereidt hiertoe door de (C)OR uit te brengen adviezen, instemmingszaken en initiatiefvoorstellen tot in de puntjes voor.

De planning, voorbereiding van de agenda en de inhoudelijke stukken en de organisatie van de vergaderingen ligt bij jou, ook maak je de verslagen.

Je zorgt voor een actueel archief zodat iedereen op de hoogte blijft van lopende zaken. Ook bewaak je het beleidsplan, het jaarwerkplan en de strategie van de (C)OR en doe je voorstellen voor verbetering.

Natuurlijk werk je nauw samen met het dagelijks bestuur. Door jouw inbreng hebben de gekozen leden meer tijd voor inhoud en verhoog je de kwaliteit van medezeggenschap.

Je bent de continue factor die de leden enthousiasmeert. En bij alles wat je doet zorg je dat de wetten, procedures en afspraken betreffende de medezeggenschap worden nageleefd.

Wie ben jij?

Jij bent een échte verbinder en op samenwerking gericht. Je bent dan ook sociaal en communicatief sterk. Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende niveaus en bent integer.

Met jouw organisatietalent en hands-on mentaliteit weet jij de processen van de (C)OR soepel te laten verlopen. Je bent het gewend om zelfstandig te werken.

en reageert proactief op signalen vanuit de organisatie.

Wij zoeken daarnaast een collega die :

 • Ruime ervaring heeft als beleidsmedewerker binnen medezeggenschapsorganen;
 • Beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Accuraat en gestructureerd is;
 • Ambtelijk secretaris niveau B heeft;
 • Administratieve processen en archieven kan opzetten en bewaken;
 • Zich uitstekend mondeling en schriftelijk kan uitdrukken;
 • Up-to-date kennis heeft van de specifieke wet- en regelgeving (o.a. WOR) en ontwikkelingen binnen dit domein;
 • Een opleiding tot ambtelijk secretaris heeft afgerond, dan wel bereid is deze te volgen.
 • Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende baan voor gemiddeld 16 uur per week met veel verantwoordelijkheid in een groeiende en resultaatgerichte organisatie;
 • Jouw standplaats is flexibel waarbij je de meeste tijd vanuit huis kunt werken;
 • Een marktconform salaris;
 • Een goede pensioenregeling;
 • 26 vakantiedagen (o.b.v. een fulltime dienstverband);
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën;
 • Een fijne en informele werksfeer.
 • Enthousiast geworden?

  Solliciteer dan nu voor deze functie en mail ons jouw CV en een krachtige motivatie. Wie weet zien wij elkaar binnenkort! Heb je behoefte aan meer informatie over de functie of onze organisatie, neem dan contact op met onze voorzitter Collin de Graag (06-23869073).

  P.S. Ga je bij ons werken? Dan voeren wij een pre-employmentscreening uit. Dit betekent dat wij onder andere een verklaring omtrent het gedrag (VOG) van je vragen.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Kijk voor de volledige sollicitatieprocedure op deze pagina!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier