Verpleegkundige, afdeling mensen met meerdere complexe zorgvragen
Stichting De Waalboog
Nijmegen, NL
1 dag geleden

Ben jij op zoek naar een passend vervolg van je carrière? Een nieuwe uitdaging? Een baan waarvoor je echt warm loopt en waarin je echt iets kunt betekenen?

Op locatie Joachim en Anna is behandel- en expertisecentrum De Wingerd op zoek naar een oprecht betrokken, doortastende verzorgende IG.

De afdeling

In behandel- en expertisecentrum De Wingerd verblijven maximaal 24 dementerende ouderen met een psycho-geriatrische achtergrond en gedragsproblemen.

De cliënten komen van thuis, van een ander verpleeghuis of van een reguliere afdeling binnen De Waalboog. Op De Wingerd krijgen ze de zorg, aandacht en passende benadering waar hun complexe problematiek om vraagt als die op hun woonplek niet langer geboden kan worden.

Als een nieuwe bewoner wordt opgenomen, start het team van De Wingerd meteen met observeren. Want waardoor ontstaat het gedrag dat voor de mensen om hen heen zo onvoorspelbaar, storend en / of ontregelend is?

Waardoor ontstaan de sterk wisselende emoties? Wat lokt hun agressie of ontremde (soms seksuele) gedrag uit? Wat is de trigger voor psychoses?

Wat leidt tot schreeuwen of claimend gedrag?

Tegelijkertijd begint ook de behandeling : de cliënt krijgt een plek op een unit met gepaste prikkels en een duidelijke structuur.

Vervolgens bouwt het team stap voor stap verder op, zonder haast, zonder druk. De bewoner mag zijn wie hij of zij is; de afdeling zoekt naar kansen om aan te sluiten.

Misschien past een andere unit beter, moet de verblijfsruimte kleiner. of helpt een wisseling van personeel. Die observatie en behandeling gebeuren in nauwe, multidisciplinaire samenwerking met deskundigen als de specialist ouderengeneeskunde en de psycholoog.

Het team

De Wingerd heeft een sterk en hecht team. Kernwoorden die de verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en leerlingen zelf noemen : open, collegiaal, en bouwen op vertrouwen’.

Dat levert het team heel wat op : hoe intensief het werk ook is, ze gaan er samen voor. Ze maken zich iedere dienst sterk voor een prettige en zinvolle dag(besteding) van de bewoners, in nauwe samenwerking met andere deskundigen.

Omdat ze samen steeds alert zijn op het gedrag, de uitstraling, de behoeften en wensen van de bewoners, heerst er doorgaans een rustige, prettige sfeer op de afdeling.

En áls het eens anders loopt, dan weten ze als team te handelen om samen de rust en veiligheid terug te brengen. Ze delen die kennis ook proactief met de afdelingen waar de mensen (terug) naartoe gaan als ze weer stabiel zijn : voor blijvend succes zijn de benadering die je kiest en de ruimte die je geeft tenslotte heel bepalend.

Je moet natuurlijk over een diploma Verpleegkundige beschikken, dat spreekt voor zich. Ervaring is mooi meegenomen, maar heb je die niet?

Dan krijg je alle begeleiding die je nodig hebt. En bovendien : De Wingerd geeft ook alle ruimte voor scholing en cursussen.

Het team herhaalt bijvoorbeeld ieder jaar de trifier-training, waarin ze samen leren hoe je een situatie kunt de-escaleren.

Zeer zinvol voor de uitoefening van je vak, maar ook meteen een vorm van teambuilding, omdat je samen oefent op iets wat je iedere dag met elkaar en voor elkaar inzet.

Wat moet je verder in huis hebben? Dat is bijvoorbeeld een scherp oog én oor voor de mensen voor wie je zorgt. Wat zie je in hun blik?

Wat hoor je aan hun stem? Wat zie je aan hun gedrag? Welke aanpak werkt voor mevrouw De Vries en hoe benader je meneer Jansen het beste?

En als het dan tóch even misgaat, dan moet je snel kunnen schakelen : de-escaleren, de rust terugbrengen, zorgen dat iedereen veilig is.

Verder moet je doortastend zijn, durven doorpakken en weten te ontdekken wat de familie van cliënten nodig heeft om weer lucht en ruimte te krijgen én om te kunnen loslaten.

Ben jij een belangrijke spil op de afdeling? Absoluut. Maar op De Wingerd sta je nooit alleen : ieder succes(je) is een teamprestatie.

Team De Wingerd zoekt versterking van een Verpleegkundige, die beschikbaar is voor 28 32 uur per week. Je aanvangssalaris is conform de CAO-VVT.

Het maandsalaris wordt aangevuld met een vergoeding voor de onregelmatigheid. Daarnaast ontvang je vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering.

Over De Waalboog

Voor De Waalboog begint goede zorg op dát punt in het leven waar alles voor mensen nog paste’. Toen dus alles nog bij elkaar kwam.

In mensen, in omgeving, in dierbare rituelen en patronen. Dat punt in het leven waar het voor het laatst als thuis voelde, letterlijk en figuurlijk.

Als het leven van iemand dan opeens kantelt, getroffen door ouderdomsproblemen, helpt De Waalboog mensen om de verhaallijn van hun leven zoveel mogelijk weer op te pakken.

Met ongeveer 600 bewoners, iets meer dan 1000 medewerkers en ruim 500 vrijwilligers is Stichting De Waalboog één van de grootste organisaties voor zorg, welzijn en wonen in de regio.

Maar groot’ is in onze ogen niet echt belangrijk. Wij willen professioneel, respectvol, oprecht, ondernemend en verbindend zijn.

Vanuit onze vijf locaties in Nijmegen bieden wij de bewoners, de bezoekers van de dagbehandeling en de mensen die thuiszorg ontvangen dan ook de meest hoogwaardige en belevingsgerichte zorg en een zo passend mogelijk vervolg van hun leven.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier