Onderofficier Monteur Vliegtuigonderhoud F-16 A1 (MBO 3)
Ministerie van Defensie
Leeuwarden, NL
5 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Bonus

Gedurende je dienverplichting krijg je naast je salaris ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie / bonus.

Dit ga je doen

Heb jij de MBO 3 opleiding Monteur vliegtuigonderhoud en bij voorkeur aangevuld met de Part 66 categorie A certificaten?

Als Onderofficier Vliegtuigonderhoud kun jij eraan bijdragen dat de systemen van de F16 van de Koninklijke Luchtmacht in perfecte staat verkeren.

Als onderofficier Vliegtuigonderhoud onderhoud jij de F16 van de Luchtmacht. Daarbij kom je direct in aanraking met de techniek die in dit type vliegtuig is gebruikt.

Een uitdagende baan waarin je een directe bijdrage levert aan het belangrijkste product van de Luchtmacht voor het uitvoeren van missies : AIRPOWER.

Wat je precies gaat doen, is afhankelijk van de plaats waar je gaat werken. Je kunt bijvoorbeeld crewchief worden bij een F-16 squadron.

Of je gaat werken bij line- of base-maintenance, zoals in de werkplaats 'banden, wielen, remmen' of in de fuel-shop voor het onderhoud en reparaties van externe brandstoftanks.

Weer een andere mogelijkheid is de inspectie en het dagelijks onderhoud van de F16 en het laden van de diverse wapensystemen.

Ook het uitvoeren van het groot onderhoud (de fase) en modificaties aan de F-16’s bij het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) is een mogelijkheid.

Hier ga je werken

Je gaat werken op een van de Luchtmachtbases in het land (Volkel, Leeuwarden of Woensdrecht). Zoals elke militair moet je er rekening mee houden dat je kunt worden uitgezonden.

Maar eerst volg je een militaire en een vakopleiding van 6 tot 7 maanden aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Briefing Bestellen nieuwe onderdelen Groot onderhoud F16 Groot onderhoud F16 Onderhoud externe brandstoftanks Dagelijks onderhoud van de F16 Sport Inspectie van de F16 Vergadering met monteurs Dagelijks onderhoud van de F16 Middag Dagelijks onderhoud van de F16 Laden van de diverse wapensystemen Sport Inspectie van de F16 Administratie Laden van de diverse wapensystemen Training met team Reparaties van externe brandstoftanks Onderdelen bestellen Schoonmaken en onderhoud F16 shelter Avond

MBO 3

Je hebt een MBO 3 diploma Monteur Vliegtuigonderhoud bij voorkeur aangevuld met de Part 66 categorie A certificaten. Of een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I.

Je bent tussen de 17 jaar en 49 jaar en 11 maanden

Je bent minimaal 155 cm (vrouw), 160 cm (man)

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

We leiden je op

Onderofficiersopleiding Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

Voordat je aan de slag gaat krijg je eerst je militaire opleiding tot onderofficier aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

Functie Opleiding (FO) Luchtmacht

Na het behalen van je militaire opleiding op de KMSL volgt de Functie Opleiding (FO). Deze opleiding volg je (afhankelijk van je gekozen richting) aan de KMSL, op een ander Luchtmacht onderdeel of in het buitenland.

Jouw groeipad

Als Onderofficier Monteur Vliegtuigonderhoud gaat kan je komen te werken bij line- of base-maintenance, zoals in de werkplaats 'banden, wielen, remmen' of in de fuel-shop voor het onderhoud en reparaties van externe brandstoftanks.

Wanneer je doorgroeit als Onderofficier Monteur Vliegtuigonderhoud kun je als crewchief worden ingezet bij een F-16 squadron, wat inhoudt dat je leidinggeeft aan een team.

De sollicitatie

Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

Invullen vragenlijsten

Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

Psychologisch Onderzoek (PO)

Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Medisch Onderzoek

Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

Veiligheidsonderzoek (VO)

Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstelling

Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier