Productmanager Pensioenverzekeringen
Achmea
Apeldoorn
20 uur geleden

Over deze vacature

Als Productmanager Pensioenverzekeringen, met specifieke affiniteit met CDD (Customer Due Dilligence) en SIRA (Systematische Integriteitsrisico Analyse) heb je een bijzondere en tegelijkertijd ook nieuwe rol.

Je houdt je dagelijks bezig met pensioenverzekeringsproducten in relatie tot de specifieke werkzaamheden met betrekking tot CDD-beleid en de uitvoering van de SIRA voor de divisie Pensioen en Leven.

Dit doe je

In de inhoudelijke expertrol combineer ik mijn kennis van de producten en portefeuilles van Pensioen en Leven met SIRA- en CDD-kennis.

Op basis van deze brede kijk stel ik de vraag achter de vraag, detecteer en analyseer ik risico’s en formuleer ik daarvoor passende beheersmaatregelen en beleid.

Jij draagt actief bij aan het CDD-beleid en bent verantwoordelijk voor de jaarlijkse uitvoering van de SIRA, waarbij je voor Pensioen en Leven de regisserende verantwoordelijkheid hebt, maar ook inhoudelijk bijdraagt.

Je stelt analyses en rapportages op, waarmee wordt geborgd dat we in control zijn op de genoemde aandachtsgebieden. Je hebt overzicht op wat er gebeurt in het werk en de risico’s die we lopen.

Je herkent de rode draad en wacht niet af maar pakt verantwoordelijkheid voor inhoudelijke afhandeling. Je weet tot mensen door te dringen met de juiste argumenten en hen mee te krijgen.

In meetings, die jij voorzit, zullen stevige discussies gevoerd worden. Jij schrikt hier niet van terug en waait niet met alle winden mee, maar luistert goed, vraagt goed door en neemt besluiten die niet altijd het ideale compromis zijn, maar het beste voor de klant en onze organisatie. Dit vraagt om stevigheid!

Hierbij werk je intensief samen met collega-productmanagers van Pensioen en Leven, Juridische Zaken, Operations, Business Actuariaat en Compliance.

Ook werk je samen met en voor onze merken : Centraal Beheer, Avéro en Interpolis. Naar het management en overige stakeholders toe heb jij een rapporterende en adviserende rol.

Je collega’s neem je actief en constructief mee in je bevindingen. Dat vraagt flexibiliteit en het schakelen met verschillende stakeholders op diverse niveaus.

De ambitie van Pensioen is er zijn op de momenten dat het ertoe doet’ en te zorgen voor blijvend passende producten en een goede risicobeheersing.

Voor P&PM Pensioen betekent dat :

 • Onze producten blijvend aansluiten op de klantbehoefte. Bijvoorbeeld door processen of producten te vereenvoudigen, maar ook door het volgen van het juiste productontwikkelingsproces
 • Wij klantsignalen vertalen naar verbeteringen in onze producten of processen
 • Wij bij conversies het klantbelang borgen en zorgen voor het vereenvoudigen van onze portefeuille
 • Wij wet- en regelgeving tijdig en correct doorvertalen naar passend beleid
 • Jouw afdeling

  Product- & Portefeuillemanagement

  Binnen de afdeling Productbeleid & Pensioenondersteuning kom je te werken binnen het team Product- & Portefeuille Management Pensioen.

  In dit team tref je negen ervaren collega’s met kennis op diverse expertisegebieden. Heb jij een visie op productmanagement in relatie tot risicomanagement en zoek jij een voortrekkers rol?

  Wij bieden je een functie waarin je wordt uitgedaagd, zowel inhoudelijk als persoonlijk!

  Wij werken flexibel en remote. Als uitgangspunt hebben we dat we in onderling overleg 1 a 2 dagen in de week op kantoor met elkaar.

  Mensen verschillen, gelukkig maar. Wij geloven erin dat diversiteit ons helpt om tot de beste oplossingen te komen. Elke dag werken we daarom aan een nog meer diverse en inclusieve omgeving, waarin iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn.

  Samen werken we aan een gezonde, veilige en duurzame samenleving. samenwerken.

  Jouw achtergrond

  Wat jou uniek maakt als Productmanager Pensioenverzekeringen

  Dit ben je

  Als inhoudelijk deskundige zit ik vooraan bij het maken van beleid. Ons werk ligt onder een vergrootglas. Terecht, want het gaat over jouw en mijn pensioen en de juridische en compliancy risico’s, die daarbij een rol spelen.

  Jij draagt met jouw deskundigheid en drive bij om deze ambitie waar te maken :

 • Je beschikt over een afgeronde HBO of WO-opleiding (bij voorkeur accountancy, bedrijfseconomisch) en aanvullende opleidingen op het gebied van Risicomanagement of Compliance en / of de bereidheid deze te volgen;
 • Je hebt minimaal 3 - 5 jaar relevante ervaring op het gebied van pensioenverzekeringen, waaronder ervaring met het uitwerken van de Systematische Integriteitsrisico Analyse (affiniteit met SIRA, maar mag ook nog ontwikkeld worden) en CDD bij voorkeur bij een financiële instelling, toezichthouder, accountantsorganisatie;
 • Ervaring als projectleider en Agile werken is een pre.
 • Belangrijke competenties zijn : eigenaarschap, resultaatgericht, samenwerkingsgericht, empathisch, enthousiast, communicatief vaardig, overtuigend en standvastig.
 • 360 graden

  Kijk eens rond in Apeldoorn

  Waarom Achmea?

  Kwaliteit leveren zien wij als vanzelfsprekendheid. Soms gaan we eraan voorbij hoeveel we bereiken in geringe tijd. Ook onder druk blijven we een hecht team.

  Op die momenten staan we voor elkaar in. Dat is kenmerkend voor ons en laat zien hoe hecht we samenwerken.

  Dit krijg je van ons

  Als Hartloper bij Achmea zet jij je elke dag in voor een gezonde, veilige én duurzame toekomst. En daar belonen we je graag voor! Natuurlijk krijg je bij ons een goed salaris, een mooie pensioenregeling mét lage eigen bijdrage (3,25%), 136 verlofuren (op basis van 34 uur per week) én korting op onze verzekeringen. Maar er is meer :

  Een 34-urige werkweek is bij Achmea de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport!

  Onder de noemer All You Can Learn volg je opleidingen, cursussen en trainingen. De wereld van leren en ontwikkelen ligt bij ons aan je voeten!

  €2500 Klimaatbudget om je huis te verduurzamen, duurzaam witgoed te kopen óf een elektrische fiets aan te schaffen. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en dus de verbetering van het milieu.

  Gezond werken vinden we belangrijk, dus zorgen we ook dat dit kan met een berg healthy initiatieven!

  Je ontvangt maandelijks een persoonlijk keuzebudget, opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof.

  Je kiest zelf op welk moment je dit budget laat uitbetalen, je het gebruikt voor verlofsparen of dat je er vakantie-uren van koopt.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier