Coördinator stukkenstroom
De Belastingdienst
Den Haag
1 uur geleden

Functieomschrijving

Mijn uitdaging? Ik draag er aan bij dat de bewindspersonen, Eerste en Tweede Kamer gedragen en inhoudelijk afgestemde stukken krijgen.

Over allerlei onderwerpen; van programma’s voor werkbezoeken tot voorbereidingsdossiers voor debatten. Hiervoor schakel ik met collega’s uit alle dienstonderdelen binnen de Belastingdienst en met onze collega’s binnen het kerndepartement.

Soms in korte tijd, door druk vanuit de media of de politiek. Dit maakt het werk naast zeer afwisselend ook erg uitdagend.

Francisca Seele, directiesecretaris bij de Belastingdienst.

De concerndirectie Control en Financiën (cd C&F) adviseert de directeur-generaal Belastingdienst en de directeuren van de dienstonderdelen over het budget, uitvoerings- en handhavingsbeleid, informatievoorziening, databeheersing en de bedrijfsvoering.

Daarnaast heeft de Hoofddirecteur C&F een functionele lijn met de Hoofddirecteur FEZ van het ministerie van Financiën. De cd C&F is het betrouwbare kompas van de Belastingdienst om daarmee de koers mede te bepalen, vast te houden en daarmee in control’ te zijn.

Er wordt gewerkt volgens het 3 lines of defence (Lod) model waarbij de cd C&F de invulling is van de 2nd Lod.

De afdeling Kennis, Organisatie en Proces (KOP) legt verbinding binnen en buiten de concerndirectie C&F. Door samenwerking en het opleveren van C&F-brede producten behouden en bestendigen we die verbinding.

We zorgen voor communicatie, community-control en stakeholdermanagement en adviseren de DG in zijn rol als opdrachtnemer in Driehoeksverband (eigenaar - opdrachtgever - opdrachtnemer).

En we zijn verantwoordelijk voor de interne bedrijfsvoering, het risicomanagement én de monitoring van de inrichting en doorontwikkeling van de concerndirectie.

Ook zijn we verantwoordelijk voor de coördinatie van stukken die onder verscherpt toezicht (VT) vallen. Het gaat dan om alle stukken van de Belastingdienst die naar bewindspersonen of de Eerste of Tweede Kamer gaan.

In jouw coördinerende rol ben je het aanspreekpunt voor medewerkers van de Belastingdienst op het gebied van de stukkenstroom.

Jij beoordeelt (concept)nota’s en brieven en stelt vast naar wie de stukken gaan, of er budgettaire gevolgen aan gekoppeld zijn en of er al een controller van C&F bij betrokken is.

Namens C&F zorg jij voor afstemming over de parafenlijn met de directies Financieel-Economische Zaken en de Inspectie Rijksfinanciën.

Ook controleer je of de medewerkers de juiste VT-lijn hebben gevolgd.

Eén keer in de twee weken kom je met de coördinatoren van het VT-proces bij elkaar om de voortgang van de dossiers te bespreken en het VT-directeurenoverleg voor te bereiden.

Maandelijks wordt er een analyse gemaakt van de lijst met VT-stukken. Jij zorgt op basis daarvan voor de voorbereiding van de analyse die per kwartaal geagendeerd wordt in het VT-directeurenoverleg.

In jouw functie beweeg je mee met de vragen en opdrachten die binnenkomen. Je schrikt dan ook niet terug voor ad-hoc werkzaamheden.

Zo leid je de stukkenstroom van de Belastingdienst in goede banen.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Francisca? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden?

Neem dan contact op met Dennis Blansjaar, afdelingshoofd kennis, organisatie en proces.

Functie-eisen

Je hebt een wo-opleiding afgerond, bij voorkeur in de richting bedrijfseconomie of bestuurskunde. Sta je aan het begin van je carrière?

Ook dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Je hebt affiniteit met politiekbestuurlijke organisaties.

Je houdt van het organiseren en waar nodig vlottrekken van processen.

Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Jouw competenties?

organisatiesensitiviteit

netwerken

plannen en organiseren

resultaatgericht

Herken jij jezelf ook hierin?

Je houdt van aanpakken. Ook kun je goed projectmatig werken en je de inhoud van zaken snel eigen maken. Je werkt vanuit verbinding, denkt vooruit en kunt goed samenwerken.

Jouw doel is altijd om correct en tijdig te leveren. Daarom neem je graag de rol van controleur en najager. Je bent ook nieuwsgierig en kunt vlot schakelen tussen verschillende taken.

En ook als de druk hoog is, blijf jij rustig. En je brengt een gezonde dosis humor mee.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 11

Salarisomschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden.

Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en / of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

Maandsalaris Min €3256 - €5003 (bruto)

Dienstverband Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

work agreements -

Minimum aantal uren per week 32

Maximum aantal uren per week 36

De organisatie - Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen.

Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag.

In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven.

Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd.

Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent : bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn.

De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Concerndirectie Control en Financiën

De concerndirectie Control en Financiën (cd C&F) adviseert de directeur-generaal Belastingdienst en de directeuren van de dienstonderdelen over het budget, het uitvoerings- en handhavingsbeleid, de informatievoorziening, databeheersing en de bedrijfsvoering.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier