Commissiesecretaris
Openbaar Ministerie
Haarlem
2 dagen geleden

Ben jij de ervaren Jurist die wij zoeken? Lees dan verder!

Wat ga je doen ?

 • Je beoordeelt High Impact Crime zaken, draait daarnaast Opvangdiensten en handelt de daaruit voortvloeiende onderzoeken en zaken af.
 • Je werkt samen met de zaaksofficier van justitie en je zorgt voor juridische ondersteuning.
 • Je bent aanspreekpunt en sparringpartner voor de verschillende Opsporingsdiensten voor allerlei vragen en onderzoekskwesties.
 • Je bestudeert en beoordeelt de processen-verbaal en overlegt je voorgenomen beslissing met één van de officieren.
 • Je bewaakt de voortgang van het onderzoek en zorgt ervoor dat de zaken op tijd worden beoordeeld.
 • Je bent op de hoogte van de geldende regelgeving en de jurisprudentie.
 • Wie ben jij ?

 • Een enthousiaste en samenwerkingsgerichte jurist (meester titel), het liefst met werkervaring binnen het OM als parketsecretaris.
 • Je hebt goede kennis van het straf- en strafprocesrecht en beschikt in ieder geval over de volgende competenties : Analytisch vermogen, oordeelsvorming, empathisch vermogen, accuraat werken en plannen & organiseren.

  Verder ben jij je bewust van de positie van het slachtoffer en beschikt je over uitstekende communicatieve vaardigheden.

  Waar kom je te werken?

  Arrondissementsparket Noord-Holland op de afdeling Afdeling Interventies & Onderzoeken.

  Werken bij het arrondissementsparket Noord-Holland betekent werken in een sprankelend, innovatief en resultaatgericht parket.

  Een parket dat ambitieus is op het gebied van digitalisering, cybercrime en intelligence based werken; waar flexibele, energieke en betrokken mensen graag willen werken.

  Deze medewerkers zetten zich met elkaar in voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde in de politie-eenheid Noord-Holland en op de luchthaven Schiphol.

  Het arrondissementsparket Noord-Holland kent vier afdelingen : Administratie, Bedrijfsvoering, Interventies & Onderzoeken en Beleid & Strategie.

  Onze afdeling Interventies en Onderzoeken bestaat uit ongeveer 150 medewerkers. Sinds 1 januari van dit jaar is de afdeling ingericht vanuit de verschillende thema’s en specialismes om zo tot een betere samenwerking en meer opbouw van kennis en expertise te komen.

  De afdeling I&O kent vijf teams.

  Onderzoeken, team 4

  Onderzoeken, team 4, behandelt de High Impact Crime, doet de Team Grootschalige Onderzoeken (TGO’s) en de opvangdiensten.

  In dit team zijn de thema’s afpakken / witwassen (Schiphol), Forensische Opsporing en Cold Cases, TBS / Executie, art. 6 WVW, de WETS en Internationale Rechtshulp belegd.

  Het team telt 30 collega’s (officieren van justitie en parketsecretarissen) en werkt nauw samen met de collega’s van de vier andere teams en de collega’s van Beleid en Strategie.

  De mogelijkheid om je te verdiepen en verantwoordelijkheid te nemen op een inhoudelijk thema is aanwezig.

  Overige arbeidsvoorwaarden?

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd.

  Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woonwerkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  Werken bij het Openbaar Ministerie

  Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse , opleidingen en kwaliteiten.

  Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei.

  Onze medewerkers houden zich dagelijks bezig met (straf) zaken die een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het OM zo bijzonder.

  Bekijk hier onze corporate film, of lees één van de verhalen van .

  Bijzonderheden

  Solliciteer voor 8 juli 2021.

  In verband met Covid-19 hebben wij onze sollicitatieprocedures aangepast.

  Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek nemen we contact met je op. We bespreken dan met jou op welke manier we de sollicitatiegesprekken gaan voeren in relatie tot de maatregelen.

  De sollicitatiegesprekken staan gepland op 19 juli 2021.

  Meer informatie

  Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Louis Bartels, coördinerend secretaris Onderzoeken, bereikbaar op 06-50732895.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier