IT Security Engineer
Equinix
Enschede
1 dag geleden

IT Security Engineer

IT Security Engineer te Enschede

Over Equinix

Equinix Managed Services biedt datacenterdiensten met diverse aanvullende oplossingen in haar negen uiterst moderne datacenters.

Equinix is zowel in Nederland als wereldwijd marktleider in de meest hoogwaardige datacenter dienstverlening voor financiële instellingen, de overheid, het bedrijfsleven en IT dienstverleners.

Veiligheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, connectiviteit en dienstverlening zijn in robuuste processen georganiseerd en gecertificeerd.

Equinix heeft 9 hoogwaardige datacenters in Nederland met in totaal ruim 37.000 m² computervloeroppervlakte in Enschede, Zwolle en Amsterdam.

Deze datacenters zijn onderling verbonden met redundante glasvezelverbindingen voor optimale dienstverlening aan onze klanten.

Equinix’ datacenters voldoen aan de zwaarste internationale certificeringseisen voor informatiebeveiliging. Onze vestigingen bieden alle ruimte aan grote, middelgrote én kleine ondernemingen die een professionele, betrouwbare en veilige omgeving zoeken voor het outsourcen van hun IT infrastructuur.

De uitgebreide diensten van Equinix Managed Services richten zich op Datacenter Services, Managed Hosting, Managed Storage, Cloud Services en Managed Networks.

De functie

Equinix Managed Services is voor haar IT Securityteam (SOC) in haar vestiging in Enschede op zoek naar een IT Security Engineer , die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en beheer van IT Security diensten en producten.

Je bent betrokken bij het implementeren van maatwerk ICT-diensten en IT Security oplossingen, die integraal onderdeel uitmaken van de dienstverlening en het productportfolio van Equinix Managed Services.

Je bent in staat om klantbehoeften te vertalen naar Secure ICT oplossingen in samenwerking met expertise teams op het gebied van Netwerkinfrastructuur, Virtualisatie, Storage en Middleware .

Tevens ben je in staat normenkaders van Informatie Management Systemen om te zetten naar diensten en producten in een omgeving van Continuous Auditing.

Je neemt deel aan klantgesprekken en vanuit IT kennis kun je overtuigen. Je werkt de behoefte van een klant uit tot een oplossing.

Je bent onderdeel van het Security Operations Center van Equinix Managed Services en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de Security oplossingen.

Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het documenteren van de processen en diensten. Equinix Managed Services richt zich op de ontwikkeling en beheer van IT platformen die voldoen aan de hoogste normen van beschikbaarheid en informatieveiligheid.

Om dit te bereiken heb je continue focus op het kunnen verbeteren van IT Security oplossingen en denk je na over nieuwe toepassingen en technologieën.

Je taken

 • Je zorgt voor de ontwikkeling en implementatie van security oplossingen;
 • Je bent betrokken bij en biedt ondersteuning bij het opstellen van architectuur en documentatie;
 • Je bent in staat om nieuwe methoden, technieken en inzichten te introduceren en te verdedigen.
 • Nauw betrokken bij de ontwikkeling van ons eigen SOC.
 • Je werkt nauw samen met andere disciplines zoals Virtualisatie, Storage en Networks.
 • Jouw profiel

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur aangevuld met relevante certificering).
 • Je bent vakvolwassen, in staat zelfstandig werkzaamheden voor te bereiden en uit te voeren.
 • Je beschikt over meer dan 3 jaar aantoonbare werkervaring als netwerk beheerder / engineer.
 • Je gebruikt aanwezige methoden en technieken en communiceert daartoe op operationeel niveau met collega's en klanten.
 • Je doet verbetervoorstellen.
 • Je hebt ruime ervaring en kennis op een aantal van de volgende security oplossingen : Log- en SIEM systemen zoals Graylog, ELK, Splunk of ArcSightVulnerability management systemen zoals Nessus of QualysPKI systemen en HSM’s, zoals EJBCA, nCipher of SafenetIntrusion prevention systemen en firewalls, zoals Palo Alto of FortinetISMS systemen en auditing m.
 • b.t. bijvoorbeeld ISO27001

 • Je beschikt over gevorderde kennis van Windows Server en / of Linux.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als in schrift.
 • Je bent service- en oplossingsgericht.
 • Je bent bereid tot het draaien van consignatiediensten.
 • Je beschikt bij voorkeur over een CISSP certificering
 • Heb je interesse?

  Stuur je CV en korte motivatie naar Equinix Nederland. Voor meer informatie over de functie en het sollicitatieproces kan je bellen met Sam Bazzazan.

  Zijn telefoonnummer is 06 11 38 98 60

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier