Beleidsadviseur Jeugd
Van Boheemen Consultancy BV
Bergen op Zoom, NL
6 dagen geleden

Online sinds : 16-05-2019

Functie

Voor een non-profit organisatie in Bergen op Zoom zoeken we een Beleidsadviseur Jeugd.

Deze opdracht heeft de duur van 3 maanden met optie tot verlenging. De opdracht is voor 28 uur per week.

Bedrijfscultuur

De gemeente Bergen op Zoom is een gemeente met bijna 67.000 inwoners en ligt midden op de Brabantse Wal, een groene parel omgeven door water.

We zijn trots op onze historie - zowel in de stad als in de kernen - en onze cultuur. Op de dynamiek van Bergen op Zoom en onze sterke regionale functie op de as van Antwerpen en Rotterdam.

We willen dat iedereen hier fijn kan wonen, werken en recreëren.

De gemeente Bergen op Zoom is een organisatie die permanent in ontwikkeling is.

Team Maatschappij

Binnen het team Maatschappij van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling wordt o.a. invulling en uitvoering gegeven aan het programma Sociaal Domein.

Onze missie hierbij is het voeren van een krachtige regie- en netwerkrol gericht op de transformatie en vangnetfunctie van de lokale overheid.

Beleid en uitvoering in brede zin rondom Maatschappelijke Ondersteuning, Jeugd en Jeugdzorg en Onderwijs zijn de centrale terreinen.

Wij werken nauw samen met diverse partners in het Sociaal Domein, zoals zorg en welzijnsinstellingen, onderwijsinstellingen en vrijwilligersorganisaties omdat we ons er sterk van bewust zijn dat we elkaar nodig hebben om successen te halen.

Functiebeschrijving

Als senior adviseur ontwikkel je visie en beleid op basis van landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen. Je bouwt relevante netwerken op en weet deze op een constructieve wijze te onderhouden.

Je bent in staat om met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en verantwoordelijkheden de regierol van de gemeente, zowel formeel als informeel, op het brede terrein van het sociaal domein verder gestalte te geven.

Je bent een belangrijke sparring partner van de leden van het college van B&W.

Specifiek ben je belast met de advisering als senior adviseur op het terrein van Jeugd, waarbij de volgende onderwerpen van ontwikkeling zich aandienen :

 • Jeugdzorg;
 • Veiligheidsbeleid;
 • Jeugdstelsel.
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in lokale, regionale, provinciale en landelijke overleggen en neemt deel aan de crisisteams.

  Je coördineert op operationeel niveau door het afstemmen van de werkzaamheden en uitzetten en bewaken van acties. Je bent een dagelijks klankbord voor de directe collega’s binnen het team.

  Als senior adviseur verwachten we een nauwe betrokkenheid bij de ontwikkeling van onze afdeling en teams.

  Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding (bij voorkeur bestuurskunde);
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring van gemeentelijk besluitvormingsproces;
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met het jeugdstelsel West Brabant West en beleidsmatige ervaring met resultaatgericht werken in het sociaal domein;
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met complexe en strategische politiek bestuurlijke dossiers;
 • Je hebt aantoonbare recente kennis en ervaring in advisering op het gebied van 1. Planning, 2. Risico en 3. Projectbeheersing;
 • Je hebt ervaring als beleidsadviseur, meer specifiek op het terrein van de Jeugdwet en daarbinnen kennis en ervaring van / met het Veiligheidsdomein.
 • Verdiensten

  Het bruto maandsalaris ligt tussen de € 6.000,- en € 7.000,- 36 uur , of een max uurtarief van € 80,- voor de ZZP'ers onder ons, afhankelijk van opleiding en ervaring.

  Solliciteer direct

  Word je enthousiast van deze opdracht? Solliciteer dan snel, dit kan tot en met 21 mei 2019.

  Wil je liever eerst even bellen of heb je vragen? Neem gerust telefonisch contact op met Johan Boekhoudt via 06-51194988.

  Wellicht is hij in gesprek dan kan je hem ook WhatsAppen. Mailen mag altijd via Johan vbci.nl.

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier