Data-analist/-engineer
Intermediair
De Bilt, Netherlands
6 dagen geleden
source : OnlyEngineerJobs

Data-analist / -engineerMinisterie van Infrastructuur en Waterstaat, Koninklijk Nederlands Meteorologisch InstituutFunctieomschrijvingData.

Cruciaal voor het KNMI, maar óók voor de Nederlandse samenleving, want die moet kunnen vertrouwen op betrouwbare informatie over gevaarlijk of extreem weer.

Vanuit De Bilt waarborg jij onder andere de continuïteit van onze informatievoorziening, verzamel en analyseer je data, en bouw en ontwerp je datasets.

Als data-analist / -engineer bij het KNMI heb je een baan met impact!Het KNMI is 'data driven' sinds 1854. Waarnemen, data verzamelen, modelleren, analyseren én duiden zijn daarbij onze kernactiviteiten.

Waarnemingen komen van satellieten, radars en vliegtuigen in de lucht, maar ook van de meer dan driehonderd vrijwilligers die neerslagmetingen doen.

Onze ICT is zeer omvangrijk en voor de uitvoering van onze modellen gebruiken we een supercomputer. Veel systemen zijn hoog beschikbaar uitgevoerd en kennen geen downtime.

In jouw functie waarborg je onder andere de continuïteit van de informatievoorziening van het KNMI. Dit doe je door wijzigingen op codeformats proactief op impact te analyseren en te delen met beheerders van operationele systemen, het zogenaamde codebeheer.

Jij bent verantwoordelijk voor het initiëren, documenteren, beheren van en het communiceren over alle meteorologische codes.

Het doel? Het gebruik van die codes en de codevormen zo optimaal mogelijk laten verlopen binnen de nationale organisaties en infrastructuren.

Je levert daarvoor gebruikersondersteuning (het beantwoorden van interne en externe vragen over codes), stemt af met KNMI-beheerders om te bepalen wat de impact is van codewijzigingen en onderhoudt de intranetpagina KNMI Codebeheer.

Verder doe je controles op wijzigingen in codetabellen van de World Meteorological Organization (WMO). En waar nodig laat je wijzigingen implementeren in de KNMI-applicaties en -systemen via de verantwoordelijke businessanalist / product-owner.

Verder bedenk, ontwerp en ontwikkel je technische oplossingen die het mogelijk maken grote hoeveelheden data te verzamelen, op te slaan en te analyseren.

Die data zijn afkomstig uit een grote diversiteit aan interne en externe bronnen en worden bijvoorbeeld gebruikt om strategieën uit te stippelen en beleidskeuzes te maken.

De samenwerkingsverbanden waarmee je te maken krijgt, zijn divers en betreffen ook externe partijen zoals Defensie, WMO en de International Civil Aviation Organisation.

Jouw takenpakket bestaat ook uit het ontwerpen en bouwen van datasets, het bouwen van algoritmes en modellen en het integreren van nieuwe datamanagementtechnologieën en software-engineeringtools in bestaande structuren.

En tot slot beveilig en analyseer je data.Functie-eisenJe hebt een HBO- werk en denk niveau en ruime werkervaring als data-analist / -engineer in een vergelijkbare werkomgeving.

Je hebt kennis van de door de World Meteorological Organization en International Civil Aviation Organisation vastgestelde codevormen die gelden als internationale standaard.

Je kunt goed overweg met verschillende datastandaarden. Alfanumerieke of binaire formats zoals TAC, BUFR en XML hebben voor jou geen geheimen.

Je houdt je vakgebied bij en hebt kennis van en ervaring met moderne datatechnologieën.Je bent intrinsiek gemotiveerd en betrokken bij de inhoudelijke onderwerpen van het KNMI.

Je bent accuraat, analytisch, besluitvaardig en resultaatgericht.Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels, zodat werken in een internationaal team voor jou geen probleem is.

ArbeidsvoorwaardenSalarisniveau : schaal 11Maandsalaris : Min €3.256 Max. €5.003 (bruto)Dienstverband : Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijdContractduur : 2 jaarMinimaal aantal uren per week : 36Maximaal aantal uren per week : 36Overige arbeidsvoorwaardenNaast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB).

Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

BijzonderhedenAcquisitie stellen we niet op prijs.Digitaal solliciterenMinisterie van Infrastructuur en Waterstaat, Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut nodigt je uit op hun site te solliciteren.

Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie.

Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier