Tendermanager grote (bouwkundige) projecten
Arcadis
Den Bosch), Netherlands
7 uur geleden

Wat ga je doen?

In de functie van tendermanager haal je nieuwe projecten binnen en bouw je mee aan het succes van Arcadis.

Veel werk komt bij ons binnen via tenders. Het inschrijven op tenders is daarmee een belangrijke opgave. In de functie van tendermanager ben je verantwoordelijk voor het gehele tendertraject van de analyse van de aanvraag tot en met het indienen van een winnende aanbieding.

Daarbij ga je voor een onderscheidend voorstel met impactvolle en duurzame oplossingen voor de klant.

Om te komen tot die passende offerte analyseer je de klantwensen, contracteisen, kansen, risico’s en breng je commerciële afwegingen in beeld.

Het tenderteam, bestaande uit tenderschrijvers, projectmanagers, specialisten en externe partners betrek je hierin op actieve wijze.

Je overlegt frequent met directie en management. Belangrijk is ook de afstemming met de teams die de opdracht moeten gaan uitvoeren.

Hierbij geef je duidelijk de richting en de kaders aan. De uitdaging is dus om regie te hebben over het gehele tenderproces en daarbij de (lijn)organisatie te betrekken.

Naast het acquireren van opdrachten, horen ook het afsluiten van contracten tot je werkpakket.

Als tendermanager word je binnen de divisie Gebouwen en de verschillende sectoren ingezet. Het werkgebied beslaat heel Nederland en soms Europa.

Doel is uiteindelijk om de commerciële kwaliteit van onze tenders te verhogen en te zorgen voor een hoger scoringspercentage.

Spreekt deze rol je aan en zie jij echt een uitdaging om het voortouw te nemen in ons tenderproces, dan nodigen we je graag uit voor een persoonlijk gesprek.

Over de organisatie

Arcadis is succesvol actief voor zowel de overheid als de industrie binnen de divisies Gebouwen, Infrastructuur, Water en Milieu.

Wij hebben een klantgerichte, commerciële organisatie die dwars staat op deze vier genoemde werkvelden. De accountmanagers zijn georganiseerd per sector.

In het totaal onderscheiden wij 6 sectoren binnen de industrie (Oil & Gas, Chemie & Pharma, Conglomerates & Consumer goods, Power, Financial Institutions en Contractors) en 6 sectoren binnen de overheid (Rijk & ZBO’s, Provincies & Rijkswaterstaat, Gemeenten, Waterschappen, Public Transportation, Onderwijs).

Wat vragen wij?

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een gedreven en een proactieve tendermanager met lef en ondernemerschap. Je durft creatief te denken om zo steeds weer originele oplossingen te genereren.

Je schakelt snel en weet de juiste expertise binnen en buiten Arcadis makkelijk te vinden. Je werkt graag samen met collega’s en externe partners en durft hen ook aan te spreken op hun prestaties.

Verder zoeken we een collega met :

 • Een afgeronde universitaire of hbo-opleiding bijvoorbeeld (technische) bedrijfskunde, bouwkunde of een vergelijkbare opleiding;
 • Ongeveer 10 jaar relevante ervaring in de aspecten van advies- en bouwmanagement;
 • Ruime ervaring met tendermanagement en andere commerciële activiteiten;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift, Engels is een pre.
 • Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Improving quality of life is wat ons verbindt en inspireert.

  Onze mensen kijken vanuit verschillende perspectieven, bouwen duurzame relaties op en geven de toekomst vorm. Samen gaan wij de uitdaging aan om onze wereld te verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan een unieke Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Onze cultuur geeft jou de kans om je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitzonderlijke en duurzame projecten.

  Denk hierbij aan digitaal ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten in de gebouwde en natuurlijke omgeving.

  Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus en gedreven team.

  Ook heb je de mogelijkheid om samen te werken met verschillende disciplines zowel binnen het team als binnen Arcadis. Daarnaast ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit.

  Jij krijgt volop ruimte voor vernieuwende ideeën en goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaat afhankelijke winstuitkering.

  Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier