Leden Cliëntenraad
LUMC
Leiden, Zuid-Holland
1 uur geleden

Je functie

Wilt u graag opkomen voor de belangen van patiënten en bezoekers van het LUMC? En het LUMC adviseren over goede patiëntgerichte zorg?

Dan zijn we op zoek naar u als nieuw lid van de cliëntenraad!

In het kort

 • Als lid van de cliëntenraad komt u op voor de belangen van patiënten en bezoekers van het LUMC
 • U adviseert de Raad van Bestuur onder meer over goede patiëntgerichte zorg
 • Onderwerpen zoals waarde- en datagedreven zorg, betrokkenheid van patiënten bij onderzoek en communicatie met patiënten komen ook voorbij
 • U bent persoonlijk betrokken (geweest) bij de door het LUMC geleverde zorg als patiënt of als naaste
 • U bent niet werkzaam bij het LUMC
 • Wat ga je doen?

  De cliëntenraad van het LUMC behartigt de gemeenschappelijke belangen van de patiënten van het ziekenhuis op het gebied van medezeggenschap en patiëntenparticipatie.

  We doen dit op basis van de Wmcz 2018. De cliëntenraad geeft advies aan de Raad van Bestuur en de LUMC-organisatie over onderwerpen die bepalend zijn voor het verlenen van gastvrije, goede en veilige patiëntgerichte zorg.

  Daarnaast nemen de leden deel aan diverse overleggen om vanuit patiëntperspectief hun input te leveren. Het gaat hierbij om onderwerpen als : het waarborgen van kwaliteit en veiligheid met betrekking tot patiëntenzorg, betrokkenheid van patiënten bij onderzoek en onderwijs, stimuleren van patiëntparticipatie, waarde- en datagedreven zorg en communicatie met patiënten in het zorgproces.

  Wat vragen wij?

  Als lid van de cliëntenraad bent u in staat om op bestuurlijk niveau mee te denken en te handelen. U bent persoonlijk betrokken (of recent betrokken geweest) bij de door het LUMC geleverde zorg als patiënt of als naaste van een patiënt.

  U bent niet werkzaam bij het LUMC en bent dit de afgelopen twee jaar ook niet geweest. Hetzelfde geldt voor uw directe familie of partner.

  U bent in staat de problematiek van individuele patiënten te vertalen naar gemeenschappelijk belang en u kunt uw functie los van persoonlijke belangen behartigen.

  Daarnaast heeft u een visie op het belang van medezeggenschap en onderschrijft u het belang van patiëntenparticipatie. Verder heeft u affiniteit met onderwijs en onderzoek en de betrokkenheid van patiënten daarbij.

  Tenslotte herkent u zichzelf in de eigenschappen : kritisch, analytisch en communicatief sterk.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier