Trainee Onderzoeksredactie
Mediahuis Limburg
Sittard, Limburg, NL
3 dagen geleden

Introductie

Net afgestudeerd en de ambitie om onderzoeksjournalist te worden? Reageer dan op deze bijzondere vacature. In samenwerking met het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBJP) stelt De Limburger op haar onderzoeksredactie twee fulltime traineeships beschikbaar voor twee jaar.

Standplaatsen zijn Sittard (centrale redactie) en Roermond.

Organisatie

De Limburger, het vlaggenschip van uitgever Mediahuis Limburg, is het grootste regio-nieuwsmerk van Nederland. De Limburger gelooft dat onafhankelijke, betrouwbare en bezielde journalistiek onmisbaar is voor Limburg en alle Limburgers.

De vijf journalisten van haar onderzoeksredactie doen onderzoek naar misstanden en ontwikkelingen in de Limburgse samenleving.

De Limburger is het enige regionale nieuwsmerk in Nederland met een substantiële onderzoeksredactie. Met haar werk won ze in de voorbije jaren gerenommeerde vakprijzen als De Tegel en de Brusseprijs.

Functie

Als trainee werk je aan nieuwswaardige en onthullende verhalen die impact hebben op onze lezers. Je doet dit voor zowel de website als de papieren krant.

Je krijgt de verantwoordelijkheid over de uitvoering van één of meerdere onderzoeksjournalistieke projecten. Daarbij mag je rekenen op een persoonlijke begeleiding, een plezierige werksfeer en een creatieve werkomgeving.

Functie eisen

Wij zoeken een gedreven jonge journalist die kritisch én onbevangen op onderzoek uit gaat in de Limburgse samenleving. Je weet je vast te bijten in een onderwerp of dossier en kunt hieraan een originele journalistieke invulling geven.

Je collega’s in het team houden van eigenzinnigheid, maar tegelijk ook van collegialiteit, flexibiliteit en teamwork.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier