Adviseur Inwoners- en Overheidsparticipatie
Matchd
Dronten, NL
4 dagen geleden

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures,voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers,ZZP’ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan vooreen tijdelijk loondienstverband met flexibele uren.

Je krijgt vanons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wijelke sollicitatie en geven een terugkoppeling.

Heb je geenterugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er échtiets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit teherstellen.

Functieomschrijving

Startdatum : 05-09-2022

Einddatum : 31-12-2022

Optie op verlenging : Ja

Aantaluur per week : 32

Sluitingsdatum : 23-08-2022 om 09 : 00uur

We bewegen ons van een overheid die dezaken bepaalt en zorgt voor, naar een gemeente die inwonersbetrekt, faciliteert en stimuleert.

Daarvoor is er het 3-jarigprogramma Inwoners- en overheidsparticipatie (gestart in 2020). Metals doel het inbedden van de werkwijze rond participatie in hoofd,hart, handen en beleid van college en ambtelijke organisatie.

In delaatste periode van het programma (2022) trekken we nog eensprintje. En daarvoor moeten een aantal acties uitgevoerd worden.

We zijn op zoek naar een partner in crime’ die samen met deregisseur en een projectgroep plannen wil bedenken voor en ook dehanden uit de mouwen wil steken in het mogelijk maken vanparticipatie in Dronten.

Je bent een ambassadeur voor participatiebinnen de organisatie en een mogelijk maker.

Wat ga je doen?

 • Het adviseren van de regisseur, management encollege over inhoud en proces van het komen tot een visie opborging van participatie na 2022;
 • alles om demedewerkers van de gemeente Dronten inwonersparticipatie-proof’ temaken; bijvoorbeeld door het organiseren van informatie- enkoffiebijeenkomsten voor collega s, het door-ontwikkelen van hettrainingsprogramma, coördineren van de uitvoering van hetcommunicatieplan en zorgen voor inspiratie.
 • als facilitator van de kerngroep inwonersparticipatie(agenda bedenken en uitzetten, actiepunten vertalen, strategischmeedenken met de regisseur, etc);
 • hetadviseren en coachen van collega’s bij hun eigen proces vaninwonersparticipatie (bijvoorbeeld bij het proces van de Integralevisie) (uitvoeren hoort er niet bij);
 • onderzoek doen naar de wensen van een jongerenraad eninwonerspanel. Daar adviseer je dan natuurlijk ook over.
 • De toekomst

  Ook in de toekomst blijft participatie een belangrijkaandachtspunt en daarom zullen de komende maanden uitwijzen hoe wedit inhoudelijk en organisatorisch na 2022 vorm gaan geven.

  Datwordt natuurlijk verbonden met alle andere ontwikkelingen die erspelen. Het zou dus kunnen dat deze klus verlengt wordt naar2023.

 • HBO diploma
 • ervaring metinwonersparticipatie
 • minimaal 2 jaarwerkervaring als beleidsmedewerker / Adviseur
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier