Portefeuillemanager Aandelen
PGB Pensioendiensten
Amstelveen, NL
1 minuut geleden

Wat ga je doen?

Je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan onze aandelenportefeuille die onderdeel is van een totale beleggingsportefeuille van ongeveer EUR 34 miljard.

De aandelenportefeuille beleggen wij voor een deel passief, voor een deel in slimme’ benchmarks en voor een deel in factorstrategieën.

In de toekomst willen wij de factorstrategieën door ontwikkelen en de mogelijkheden onderzoeken met artificial intelligence en big data.

Ook onderzoeken we de mogelijkheid om zelf een aandelendesk voor specifieke strategieën op te zetten. Jij speelt hierin een belangrijke rol.

Daarnaast houd je je bezig met ESG / MVB-gerelateerde ontwikkelingen van de portefeuille.

Je bent niet alleen verantwoordelijk voor de selectie en monitoring van de externe aandelenmanagers maar werkt ook in multidisciplinaire dealteams, met collega’s vanuit verschillende expertises.

Je bent aanspreekpunt voor het bestuur van Pensioenfonds PGB en het management van PGB Pensioendiensten.

Je bent onderdeel van het Extern Beheer team. Deze afdeling is vanuit PGB Pensioendiensten verantwoordelijk voor de invulling van de returnportefeuille en het geven van advies aan de commissie balansbeheer en het bestuur van Pensioenfonds PGB.

Kortom, een brede en interessante functie op het vlak van aandelenbeleggen.

Wie ben jij? Je bent een ervaren vermogensbeheerder met kwantitatieve ervaring. Je houdt het overzicht en neemt initiatief.

Je hebt een visie op het verbeteren van de aandelenportefeuille en neemt anderen hierin mee. Je bent een vertrouwd adviseur op bestuurs-, directie- en managementniveau en bent goed in samenwerken.

Samen met je collega’s zorg je ervoor dat het beste resultaat wordt bereikt.

Verder heb je

 • een afgeronde wo-opleiding;
 • ervaring op het beheren van een aandelenportefeuille;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring;
 • CFA of VBA.
 • En bij voorkeur een kwantitatieve achtergrond, ervaring met managerselectie en het zelf beheren van een aandelenportefeuille

  Wie zijn wij? PGB Pensioendiensten is de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB. Wij zijn een ondernemende organisatie waar betrokkenheid, authenticiteit en helderheid voorop staan.

  Dit doen we met ons vooruitstrevende beleggingsbeleid en een goede pensioenadministratie. We brengen de klantreis in kaart en werken zo naar het beste resultaat voor onze klanten.

  Onze 280 medewerkers werken elke dag nauw samen voor het welverdiende pensioen van ongeveer deelnemers.

  Pensioenfonds PGB is met een vermogen van ruim € 34 miljard het 9e pensioenfonds van Nederland. En Pensioenfonds PGB groeit! Het is een 1 van de snelst groeiende pensioenfondsen van Nederland.

  Wat bieden wij jou? Een dynamische baan bij een informele organisatie, waar je het verschil kunt maken. Met een open sfeer en fijne collega’s.

  Je krijgt bij ons veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Zo bepaal jij zelf, of in overleg met je collega’s, hoe je jouw werk indeelt en waar je dit uitvoert.

  Ook de verantwoordelijkheid om je werk goed te doen en jezelf te blijven ontwikkelen ligt bij jou. We zijn structureel met elkaar in gesprek om het beste uit onszelf en de organisatie te halen en kennen geen beoordelingscyclus meer.

 • Verder krijg je -een passend salaris, inclusief 13e maand;
 • 32 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);-een uitgebreide collectieve pensioenregeling;-een reiskosten-, OV-kosten- en / of thuiswerkvergoeding.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier