Onderofficier Administratie
Ministerie van Defensie
Den Helder, NL
5 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Wil jij werken in een administratieve functie, maar wil je ook wat van de wereld zien? Als Onderofficier Administratie bij de Koninklijke Marine zorg je voor de administratieve ondersteuning op onze schepen en aan de wal.

Een afwisselende baan waarin je deel uitmaakt van een hecht team.

Dit ga je doen

Bij de (Logistieke) Dienst Administratie kun je bij verschillende afdelingen aan de slag als Onderofficier. Je houdt bijvoorbeeld de gegevens van onze marinemensen bij en behandelt verzoeken.

Of je verzorgt de post, het archief en andere secretariële werkzaamheden. Een andere taak is het behartigen van de financiële belangen van onze mensen, zoals de extra toelages die je krijgt voor varen of vliegen.

Of het uitleggen van financiële zaken aan de hand van de salarisstrook. Afwisseling genoeg dus in deze functie.

Als Onderofficier ben je verantwoordelijk voor je eigen takenpakket en dat van de medewerkers die je aanstuurt. Zelf werk je deels zelfstandig en deels onder supervisie van een meerdere.

Maar je ben altijd deel van een hecht team!

Hier ga je werken

Je werkt afwisselend op schepen en de verschillende kazernes. Gedurende je loopbaan zul je echter vaker aan de wal werken dan op een schip.

Voordat je aan de slag gaat als Onderofficier Administratie volg je een pittige opleiding wat ongeveer een jaar duurt. De opleiding start met de Eerste Maritieme Militaire Vorming (EMMV) en duurt 12 weken.

Vervolgens doe je de 11 weken durende Voortgezette Vak Opleiding (VVO). Daarna ga je de nodige praktijkervaring opdoen op zee of aan wal, waarbij je 6 maanden, lang onder begeleiding, opdrachten uitvoert.

Je volgt tot slot de kaderopleiding tot onderofficier van 9 weken.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend

 • Appèl en briefing van de commandant
 • Briefing geven aan manschappen
 • Herindeling personeel Zr. Ms. De Ruyter
 • Archiveren indeling Zr. Ms. De Ruyter
 • Bevordering collega
 • Fitnessen
 • Functioneringsgesprek
 • Administratie
 • Crossfit op de kazerne
 • Salarissen bijwerken
 • Middag

 • Nieuwe collega inwerken
 • Cursus onderzoek
 • Post voor collega's rondbrengen
 • Administratie
 • Toelages berekenen en verwerken
 • Evaluatie eerste week nieuwe collega
 • Hardlopen
 • Drankje met collega's
 • MBO 3, MBO 4

  MBO-3 Financieel Administratieve Beroepen ófMBO-4 Financiële Dienstverlener, Financieel Administratieve Beroepen of Management Assistent

  Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden

  Je bent tussen de 160 cm en 200 cm (vrouw), 160 cm en 200 cm (man)

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Eerste Maritiem Militaire Vorming (EMMV)

  Je begint met de eerste maritiem militaire vorming (EMMV) van 12 weken. Daarin leer je onder meer de algemene scheepstaken.

  Functie Opleiding (FO)

  Tijdens de Functie Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. Deze opleiding duurt 3 tot 6 maanden. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

  Waar je jouw FO gaat volgen hangt af van het wapen of dienstvak waar je gaat werken.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

  Jouw loopbaan

  Als onderofficier administratie heb je een afwisselend administratief takenpakket en geef je dagelijkse leiding aan een groep matrozen.

  Wanneer je in rang stijgt krijg je meer verantwoordelijkheden wat het werk weer uitdagender maakt.

  Met de nodige jaren ervaring en opleidingen die je hebt gevolgd kan je vervolgens officier worden.

  De sollicitatie

  Voorlichting Marine (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  Vacatures

 • Matroos (Oriëntatieperiode)
 • Je keuze voor de Marine staat vast, maar je weet nog niet precies bij welke afdeling Dat laatste w...

  Salaris tot €2.600 VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO Marine Bouwen, repareren en onderhouden

 • Catering Medewerker
 • Met een passie voor eten en drinken kun je natuurlijk in de horeca gaan werken. Als ober of...

  Salaris tot €1.900 VMBO Basis, VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO Marine Facilitair, sport en overig

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier