Medior software engineer
Rijksoverheid
Apeldoorn, NL
4 dagen geleden

Functie omschrijving

Ik ben trots op de drive en het innovatief vermogen van mijn collega’s en mij binnen IV-accent. Door goed samenwerken dragen we direct bij aan de noodzakelijke vernieuwing van de IT van de Belastingdienst.

Robert van den Breemen, IT-architect IV-Accent

De afdeling IV-accent versnelt IT-processen en ontwikkelt applicaties om onze dienstverlening aan burgers en bedrijven in Nederland te verbeteren.

De werkzaamheden - innovatie, ontwikkeling, acceptatie, test, productie en beheer en exploitatie van ICT voorzieningen - zijn innovatief en resultaatgericht.

De cultuur is snel en wendbaar en kwaliteit staat voorop.

IV-accent is onderverdeeld in tien centers of excellence (CoE’s) die zijn georganiseerd rondom innovatieve technologieën op het gebied van cognitieve oplossingen, documentmanagement en digital experience, en ook analytics en workflow zijn aandachtsgebieden waarin een COE actief kan zijn.

Producten die gebruikt worden zijn Webshere, Filenet, Java, Angular, .Net, BPM, SAS, Teradata op de diverse platforms zoals linux, IBM BMP en Windowsserver.

In jouw rol van medior software engineer werk je samen met je collega’s aan de ontwikkeling van de nieuwste technieken. Je krijgt alle ruimte om je te verdiepen in vernieuwende technieken waarmee je bijdraagt aan de kwaliteit van onze dienstverlening! Je bent van begin tot eind betrokken bij de projecten waar je aan werkt, waardoor je ook het resultaat van je inzet ziet.

In een zeer dynamische omgeving, die nog volop in ontwikkeling is, werk je volgens Scrum en DevOps. In sprints van twee weken ontwikkel je in samenspraak met de business, applicaties die je na iedere sprint ook daadwerkelijk in de productieomgeving installeert.

Jouw doel? Een moderne geautomatiseerde ondersteuning voor de Belastingdienst, waarvoor je in samenwerking met de business innovatieve oplossingen en generieke én maatwerkapplicaties realiseert en integreert.

Je werkt met de nieuwste state-of-the-art technieken. Zo gebruiken we voor de front-end Angular en AngularJS en maken we ook gebruik van Java, Javascript en Typescript.

Met Robot Framework worden de applicaties geautomatiseerd getest.

Als medior software engineer krijg je de mogelijkheid om binnen onze grote organisatie in aanraking te komen met diverse specialismen.

En ook de schaalgrootte van onze projecten is ongekend. De keuze in welk CoE jij wilt werken en in wat voor rol, ligt bij jou.

Uiteraard kijken we ook samen met je naar wat het beste bij jou past. Uitgebreidere informatie over de CoE’s en hun werkzaamheden kun je opvragen bij Marleen Hurenkamp.

Functie-eisen

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en bijvoorkeur over een diploma in de ICT-richting.
 • Je hebt 3 tot 5 jaar aantoonbaar kennis van en ervaring opgedaan in een relevant expertisegebied, bijvoorbeeld in een rol als developer, of engineer en je bent gemotiveerd om door te groeien.
 • Je hebt kennis van en ervaring in meerdere gebieden zoals MDM, BPM, Angular(JS), JAVA (scripting) HTML5 en SCS, CSS3, Robot Framework, JQuery rest full API's.
 • Competenties

 • klantgerichtheid
 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • flexibiliteit
 • Wat vind je nog meer belangrijk?

  Je bent proactief en je neemt het nodige initiatief. Je bent in staat om de grenzen van zorgvuldigheid op te zoeken en je durft van invloed te zijn.

  Je vindt efficiency soms ondergeschikt aan effectiviteit en je toont eigenaarschap in een omgeving met grotere onzekerheden dan gebruikelijk.

  Je ziet de meerwaarde in het delen van je kennis met collega’s en je vindt het ook belangrijk om je eigen vakmanschap te blijven ontwikkelen.

  Arbeids voorwaarden

 • Salaris niveau schaal 10
 • Salaris omschrijving
 • In beginsel kan inschaling in de naast lagere salarisschaal plaatsvinden. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden.

  Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en / of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand salaris Min €2.737 Max. €4.400 (bruto)
 • Dienst verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract duur -
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren).

  Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen.

  Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

  Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

  Bijzonderheden

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit :

  Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

  Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen.

  Vermeld deze daarom duidelijk in je cv. Gezien de huidige maatregelen vinden deze gesprekken plaats via video-bellen.

  De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen.

  Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

  Een (online) voorselectietest en / of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier