Associate Compliance Advisor
ABN AMRO Bank
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
2 dagen geleden

In het kort

Wij willen voorloper zijn op het gebied van Client Due Diligence, het tegengaan en voorkomen van Anti-Money Laundering / Countering the Financing of Terrorism (AML / CFT) en de naleving van de Sanctiewetgeving.

Als Compliance Advisor binnen het AML & Sanctions team help je eerste- en / of tweedelijns partijen hun uitdagingen op deze aandachtsgebieden zo te managen dat goedwillende klanten hier zo weinig mogelijk last van hebben.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Ondersteunt collega’s en het management van Compliance en adviseert de business met betrekking tot meer gestandaardiseerde Compliance vraagstukken inzake het beheersen van compliance risico’s.

De advisering heeft betrekking op preventieve en reactieve maatregelen aangaande (mogelijke) integriteitinbreuken, specifieke transacties, klanten, processen, producten, diensten, MOT meldingen, etc.

Bewaakt samen met collega’s de naleving van compliance wet- en regelgeving, teneinde reputatierisico voor de bank te voorkomen of te beperken en het gewenste compliance bewustzijn binnen de bank te bevorderen.

Een op risico's gebaseerde aanpak en projectmatig kunnen werken is hierbij een vereiste.

Je werkomgeving

Ons AML & Sanctions team binnen de afdeling Compliance bestaat uit 17 professionals die hecht samenwerken en elkaar aanvullen.

Het team is zelfsturend en heeft externe contacten met toezichthouders en andere stakeholders over naleving en ontwikkelingen op het gebied van (lokale) AML & Sanctions wet- en regelgeving.

De stakeholders van de afdeling zijn (senior) managers van ABN AMRO als geheel in Nederland en het buitenland en hun medewerkers.

De afdeling kent het spanningsveld tussen enerzijds het commercieel belang van ABN AMRO en anderzijds de naleving van wet- en regelgeving.

In de ogen van de toezichthouders moet ABN AMRO in control zijn en daarbij in gedachten houdend de risico’s van boetes, negatieve publiciteit en in laatste instantie het verlies van de bankvergunning.

Je werkt binnen het vastgesteld afdelingsbeleid en de jaardoelstellingen.

De afdeling Compliance monitort, signaleert, analyseert, beoordeelt, rapporteert en adviseert over compliance risico’s van de bank en is het aanspreekpunt voor de toezichthouders (AFM, DNB, FIU, etc.

op diverse gebieden, zoals bijvoorbeeld cybercrime, klantbelang centraal en het voorkomen van het oneigenlijk gebruik van ons financieel systeem zoals witwassen en terrorisme financiering.

De afdeling Compliance heeft een gezamenlijk doel : samen dragen wij bij aan het vertrouwen van onze klanten, de maatschappij, de medewerkers van ABN AMRO en daardoor onze toezichthouders en andere stakeholders.

Onze houding, vaardigheden en kennis zijn van cruciaal belang om dit doel te bereiken. "Creating space for dreams and ambitions" en "Driven by passion, guided by expertise" dat is het vertrekpunt bij alles wat we denken en doen.

Onze compliance experts begrijpen de business, producten en klanten en voegen waarde toe door een goede relatie te hebben en te behouden met alle stakeholders.

Een continu veranderende omgeving vereist flexibiliteit van onze compliance experts, pro activiteit, leren en verbeteren.

We handelen onafhankelijk, vastberaden, bieden tegenspraak en zijn oplossingsgericht.

Je profiel

Je houdt van werken in een team, weet in nauwe samenwerking met andere collega's in korte tijd een resultaat neer te zetten.

Tevens vind je het leuk om een coachende rol op je te nemen voor andere medewerkers binnen je team en binnen Compliance.

Je hebt een goede portie zelfkennis en wilt jezelf continu verbeteren. Je bent veranderingsgericht en houdt van werken in een wereld die continu in beweging is.

Je vindt het leuk om creatief bezig te zijn in je werk en deze eigenschap aan te boren. Los van het samenwerken heb jij ook veel autonomie, kan jij zelf goed beslissingen nemen en toon je eigenaarschap.

Het is belangrijk om een goed netwerk te hebben binnen en buiten de bank, hier investeer jij dan ook graag in. Tot slot heb jij oog voor de organisatie als geheel en hoe de hazen’ lopen, met andere woorden beschik je over een gezonde portie organisatiesensitiviteit.

Algemeen

 • Kennis op Wo werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar ervaring binnen een financiële instelling. Specifieke kennis van :
 • Het melden van ongebruikelijke transacties aan de FIU.
 • Inter)nationale financiële markten en toezichthouders, (inter)nationale compliance wet- en regelgeving en jurisprudentie betreffende financiële producten en diensten in het algemeen en betreffende het aandachtsgebied in het bijzonder.
 • Agile, scrum, project- en veranderingsmanagement, administratieve organisatie, risicobeoordeling, monitoring, rapportage.
 • onderzoeksmethoden, ethische vraagstukken, financiële dienstverlening en quality assurance.

 • De missie, strategie, structuur, (internationale) organisatie, beleid, de business principes en doelstellingen van ABN AMRO in het algemeen en Compliance specifiek.
 • De producten, diensten en systemen van ABN AMRO in Nederland en het buitenland in het algemeen en met name van het aandachtsgebied.
 • De "three lines of defence", duurzaamheid en ethische vraagstukken.
 • We bieden

  Binnen Compliance investeren in een context waarin iedereen in staat is persoonlijk leiderschap te tonen. We accepteren dat we een formele hiërarchische structuur hebben en tegelijkertijd een informele manier van werken met focus op expertise en samenwerking.

  Wij investeren in expertise door het bieden van opleidingen en coaching on the job . Met expertise bedoelen wij zowel inhoudelijke compliance kennis en het aandachtsgebied, als de skills die we nodig hebben om effectief te zijn.

  Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken, in Nederland en daar buiten.

  Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is.

  Klantbelang is ook : helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier