Retail management traineeship regio Rotterdam (32-40 uur)
Lidl Nederland
Distributiecentrum Waddinxveen
6 dagen geleden

De baan

Het traineeship leert je vanaf de basis alle processen en uitdagingen die belangrijk zijn voor jouw leidinggevende positie aan het einde van het traineeship.

Je begint met een basisopleiding in de supermarkt om zo alle processen te leren kennen. Al snel maak je onderdeel uit van het filiaalmanagementteam.

Je start in de rol van assistent supermarktmanager waarin je leert hoe je de winkel optimaal kan laten presteren en met een commerciële blik naar de winkel te kijken.

Ook krijg je te maken met operationele werkzaamheden als weekplanningen maken, werken met managementrapportages en het team aansturen.

Hierdoor word je geleidelijk geïntroduceerd in de dynamiek van de supermarktwereld en zie je dagelijks het resultaat van jouw werkzaamheden.

Afhankelijk van jouw ontwikkeling en behoeften krijg je steeds meer verantwoordelijkheden en ontwikkel jij jezelf naar de functie van supermarktmanager.

Richting het einde van jouw traineeship krijg je verantwoordelijkheid over je eigen supermarkt. Je gaat je hierbij richten op het behalen van de beste resultaat en andere werkzaamheden zoals het ontwikkelen van een commercieel winkelbeeld, voorraadbeheer, HR-werkzaamheden en (cijfermatige) administratie.

Samen met jouw filiaalmanagementteam vorm jij je eigen team en zorgen jullie ervoor dat de winkel optimaal presteert. Je bent dus niet alleen bezig met de winkelindeling en de cijfers maar ook met jouw team.

Je helpt ze verder te ontwikkelen en stimuleert ze om het beste uit zichzelf te halen in jouw winkel.

Naast deze snelle leercurve op de werkvloer volg je een trainingsprogramma om jezelf op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen.

Zo start je traineeship met een gezamenlijke kick-off waar je de hele trainee groep beter leert kennen. Gedurende het traineeship volg je samen met deze groep intervisies en tweedaagse trainingsdagen met overnachting waarbij thema’s als persoonlijk leiderschap, effectief communiceren en impact maken aan bod komen én ga je aan de slag met jouw persoonlijk groeiplan.

Je legt tijdens deze trainingsdagen de basis voor jouw verdere ontwikkeling en kunt samen met jouw groep mede-trainees van verschillende vakgebieden ervaringen uitwisselen.

Dit zorgt ervoor dat jullie samen een hechte groep trainees worden.

Jouw profiel

Als persoon ben je enthousiast en ondernemend ingesteld. Jij kijkt terug op een actieve studieperiode waarin je naast je opleiding bij voorkeur minimaal één praktische ervaring hebt opgedaan door middel van nevenactiviteiten (bijvoorbeeld een stage, vrijwilligerswerk, bijbanen of eigen onderneming).

Je werkt graag doelgericht en kunt aanpakken op het moment dat dit nodig is. Jij wacht niet af maar onderzoekt, vraagt en doet.

Je voelt je thuis in onze no-nonsense cultuur en je krijgt energie van werken in een dynamische omgeving waar de klant centraal staat en we samen met het team de beste resultaten willen behalen.

Met jouw positieve insteek zorg je ervoor dat je ideeën goed kunt overbrengen en dat je anderen gemakkelijk mee krijgt, jij neemt graag het voortouw.

Daarnaast ben je zelfbewust en in staat om te reflecteren op jouw eigen gedrag. Je vindt het belangrijk om jezelf te ontwikkelen en om op zoek te zijn naar waar jij en onze organisatie het nog beter kunnen doen!

Verder beschik jij over minimaal het volgende :

 • Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding in de richting van : (Commerciële) Economie, Marketing, Bedrijfskunde, Small Business & Retail Management, Hogere Hotelschool of vergelijkbaar.
 • Heb je al leidinggevende ervaring opgedaan, dan is dit een pré.
 • Je hebt 0 2 jaar fulltime werkervaring.
 • Affiniteit met de supermarkt / retailbranche is mooi meegenomen, maar geen vereiste.
 • Je bent flexibel als het gaat om werktijden, waardoor je ook in het weekend kunt werken.
 • Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te hebben over een team en krijgt energie van de supermarktwereld.
 • Wij bieden

 • Een uitgebreid programma met veel aandacht voor jouw ontwikkeling. Afgestemd op jouw behoeften krijg je een divers pakket aan verantwoordelijkheden in een dynamische en praktijkgerichte omgeving.
 • Dit gaat hand in hand met een uitgebreid trainingsprogramma waarbij je continu wordt gestimuleerd om hetgeen wat je hebt geleerd de volgende dag in de praktijk te brengen.

 • Gedurende het hele traineeship word je intensief begeleid. Vanuit de retailorganisatie door een betrokken leidinggevende en vanuit het regiokantoor door een persoonlijke coach.
 • Beiden ondersteunen je in jouw ontwikkeling en helpen jou om het beste uit jezelf te halen.

 • Een interdisciplinaire traineegroep waarmee je samen trainingen volgt en regelmatig kunt sparren.
 • Een uitdagende baan met goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden en een auto van de zaak.
 • De kans om mee te groeien met en bij te dragen aan één van de meest succesvolle retail organisaties van Nederland.
 • De mogelijkheid om leidinggevende te worden in één van onze winkels waarbij je leiding geeft en de verantwoordelijkheid over een team van ongeveer 40 collega’s.
 • De mogelijkheid om toffe events bij te wonen georganiseerd door het young professional netwerk Jong Lidl’. Hierbij is het ook mogelijk om mee te helpen met het organiseren van regionale events!
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier