The Reshoring Connection
the reshoring connection
Tilburg, NL
6 dagen geleden

Vraag van de opdrachtgever

Veel bedrijven hebben in de afgelopen decennia om hen moverende redenen hun productie naar het buitenland verplaatst. Nieuwe technologieën, verandering van productiemethoden en wijzigende kostenpatronen zijn redenen om dat te heroverwegen.

De samenwerkende opdrachtgevers hebben Wissenraet Van Spaendonck verzocht hen te helpen een ondernemersnetwerk te smeden, waar ondernemers gefaciliteerd worden bij hun vragen en hun business cases, maar ook waar kennis en inspiratie wordt gedeeld met elkaar.

Mede daardoor ontstaat er weer een krachtig netwerk voor maakindustrie waar men trots op kan zijn.

Het project

In de voorgaande jaren hebben opdrachtgevers een aantal zaken ontwikkeld die bedrijven zouden kunnen helpen bij de heroverweging van de businesscase.

Zo heeft Tilburg University analoog aan de ontwikkelingen in de VS een reshoringtool ontwikkeld op basis waarvan ondernemers de eigen business case kunnen doorrekenen : blijf ik in het buitenland produceren, of is het toch lucratiever om het anders te doen?

De samenwerkende gemeenten in middenbrabant hebben een specifieke stimuleringsregeling om innovatieve voorstellen op de arbeidsmarkt te kunnen ondersteunen.

Allemaal voorzieningen om de ondernemer extra van dienst te zijn bij het succes en de innovatie van de onderneming en bij een actief arbeidsmarktbeleid in het kader van de participatiewet.

Opdrachtgevers zochten een partij die deze instrumenten weet te vertalen in een ondernemersnetwerk, waar alle kennis en expertise gebundeld wordt.

The Reshoring Connection legt nadrukkelijk het accent op de innovatie en potentiele groeimogeljikheden van de ondernemer, waarbij ondernemers uitgedaagd worden ook met elkaar te verkennen waar nieuwe mogeljikheden voor de business liggen.

Daarmee ook wordt een nieuw ecosysteem in de regio gelegd. En voor die regio is de doelstelling uiteraard een sterkere economie, waardoor ook behoud en groei van een aantrekkelijke arbeidsmarkt ontstaat.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
voortzetten
Aanvraagformulier