Korporaal ICT Medewerker (MBO 2)
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Hoogerheide
3 dagen geleden

Dit ga je doen

Als Korporaal ICT / CIS wat staat voor Communicatie en Informatie Systemen ben jij een noodzakelijke schakel in de communicatie op de grond en tussen grond- en luchtsystemen.

Je werkt met apparatuur die betrekking heeft op telecommunicatie, automatisering en grondgebonden radar- en verkeersleidingsystemen.

Opmerking : als je wordt aangenomen voor deze functie word je bij Defensie aangesteld met als functietitel Korporaal ICT / CIS’.

PLUSPUNTEN VAN DEZE FUNCTIE

 • Salaris : je bruto basissalaris levert door toeslagen en onze gunstige reiskosten-, pensioen- en ziektekostenregeling je netto een aangename verrassing op.
 • Werksfeer : nergens vind je zo’n hecht team van collega’s als bij Defensie.
 • Uitdaging : je werkt met uniek materieel in een bijzondere werkomgeving en krijgt veel verantwoordelijkheid.
 • Hier ga je werken

  Je gaat werken op een van de vliegbases van de Koninklijke Luchtmacht. Maar voordat je als Korporaal ICT / CIS begint, volg je eerst de militaire opleiding en de vakopleiding aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht.

  Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend

 • Administratie
 • Beheer van telefooncentrale
 • Controle radarsystemen
 • Onderhoud aan telefoon- en telefaxaansluitingen
 • Beheer van operationele berichtsystemen
 • Sport
 • Controle verkeersleidingssystemen
 • Middag

 • Onderhoud aan de pc’s en printers
 • Sport
 • Bespreking met leidinggevende
 • Controle verkeersleidingssystemen
 • Controle radarsystemen
 • Storing repareren
 • Onderhoud netwerk
 • Studie
 • Administratie
 • Laatste controle en afsluiting systemen
 • MBO 2

  Je bent in het bezit van een MBO niveau 2 diploma. Een andere mogelijkheid is een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een certificaat op vergelijkbaar niveau voor Nederlands (of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I) en een certificaat op vergelijkbaar niveau voor Engels.

  Voor deze functie is het in bezit hebben van een Rijbewijs B vereist.

  Je bent tussen de 17 jaar en 28 jaar en 11 maanden

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

  Voordat je aan de slag gaat in jouw eigen vakgebied volg je eerst de militaire basisopleiding (AMO), waar je alle militaire basisvaardigheden krijgt aangeleerd.

  Deze opleiding vindt plaats op de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) op Vliegbasis Woensdrecht.

  Functie Opleiding (FO)

  Tijdens de Functie Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. Deze opleiding duurt 3 tot 6 maanden. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

  Waar je jouw FO gaat volgen hangt af van het wapen of dienstvak waar je gaat werken.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

  Jouw loopbaan

  Als korporaal ICT / CIS ben jij een belangrijk teamlid van onze ICT-afdeling.

  Door te investeren in jezelf en opleidingen te volgen, kun je doorgroeien tot onderofficier en specialist ICT / CIS worden.

  Video afspelen

  Alles over de sollicitatie

  2 : 48

  Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier