Netstrateeg 110/150kV (Dutch grid)
TenneT
Arnhem, GE, Netherlands
4 dagen geleden

Jouw nieuwe werkplek

De Performance Unit Asset Management (AMT) is verantwoordelijk voor een toekomst vaste en onderhoudbare elektriciteitsinfrastructuur.

AMT stuurt op risico, performance en kosten van de infrastructuur. Daarbij identificeert AMT knelpunten en schat zij de risico's van deze knelpunten in.

AMT is verantwoordelijk voor het opstellen van mitigerende maatregelen en het prioriteren van deze maatregelen. Vervolgens geeft Asset Management opdracht tot het realiseren van de gekozen maatregelen.

Eveneens toetst en accepteert AMT de door de service providers gedane aanpassingen aan de infrastructuur aan vooraf gestelde eisen en kaders.

Daarnaast is AMT eigenaar van de Asset data en Asset documentatie. De afdeling Grid Planning zorgt binnen de Performance Unit Asset Management onder meer voor analyse en definitie van oplossingsrichtingen voor knelpunten in Nederland en Duitsland.

Het team Grid Planning NL is naast de verantwoordelijkheid voor oplossingsrichtingen in het gehele Nederlandse hoogspanningsnet ook verantwoorde

Onze uitdaging

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie.

Ligt hier wellicht ook een rol voor jou weggelegd?

Jouw bijdrage aan TenneT

Als netstrateeg reken je aan het elektriciteitsnet in termen van vermogensstromen, kortsluitingen of andere elektrotechnische verschijnselen.

Op basis van deze studieresultaten, identificeer je knelpunten in de infrastructuur, en doe je voorstellen voor mitigerende maatregelen.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de net-technische haalbaarheid voor investeringsvoorstellen en klantaansluitingen.

Daarnaast geef je net-strategische adviezen op verschillende niveaus binnen de organisatie en draag je bij aan de ontwikkeling van de afdeling als hét kenniscentrum op net-technisch vlak.

Je belangrijkste werkzaamheden :

 • Je bent verantwoordelijk voor het overzicht van de huidige en toekomstige netwerkprestaties aan de hand van vermogensstroom-, en kortsluitberekeningen;
 • Je bent in staat elektrotechnische studies uit te voeren of uit te laten voeren en de resultaten hiervan te vertalen naar knelpunten in de infrastructuur;
 • Je analyseert mogelijke aanpassingen in het net, definieert oplossingsrichtingen voor gesignaleerde knelpunten en geeft daarmee een bijdrage aan het tweejaarlijks te publiceren Investeringsplan en investeringsbesluiten;
 • Je bent een belangrijke schakel in het faciliteren van klantvragen, capaciteitsinvesteringen en zorgt voor adequate prioritering en afstemming zowel intern als extern.
 • Je draagt bij aan het opstellen en onderhouden van netwerkmodellen voor het kunnen uitvoeren van berekeningen aan het net, zowel nationaal als binnen Europees verband;
 • Je draagt bij aan het uitdragen en vergroten van kennis binnen en buiten de afdeling.
 • Jouw profiel en achtergrond

 • Je beschikt over een afgeronde HBO / WO-opleiding in de elektrotechniek.
 • Je hebt kennis van het elektriciteitsvoorzieningssysteem, je hebt ervaring met het uitvoeren van netstudies en haalbaarheidsstudies.
 • Je bent bekend met de daarbij horende berekeningssoftware (zoals PSS / E, PowerFactory, Python, Excel) en wilt hierin een ervaren gebruiker worden.
 • Je kunt het overzicht bewaren over grote hoeveelheden data.

 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, bent een kei in het beschikbaar krijgen van de benodigde informatie en maakt gebruik van de kennis van anderen.
 • In het Nederlands en in het Engels.

 • Je bent omgevingsbewust, hebt overtuigingskracht. beschikt over een scherpe oordeelsvorming, kunt onderhandelen en bent een teamspeler.
 • Ons aanbod

  Je krijgt een interessante en verantwoordelijke functie binnen een professionele en dynamische werkomgeving. Daarnaast krijg je een uitstekend salaris in salaris schaal 8 (€3287 - €6746) of 9 (€3735 - €7601) (inschaling afhankelijk van opleiding, ervaring en competenties).

  Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bijdrage van minimaal €60,- aan je zorgkostenpremie, een thuiswerkvergoeding, een bijdrage aan je sport abonnement en opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

  Recruitment Process

  Via ons sollicitatieformulier kun je binnen enkele seconden reageren op de vacature van Netstrateeg 110 / 150kV. Zodra wij jouw sollicitatie hebben ontvangen zullen wij deze screenen en z.

  s.m. contact opnemen. De selectieprocedure bestaat uit een tweetal gesprekken.

  Voor verdere vragen over het recruitment proces kan je contact opnemen met :

  Koen Rutgers

  People Talent Acquisition

  koen.rutgers tennet.eu

  TenneT is een werkgever die gelijke kansen biedt aan IEDEREEN en zet zich dan ook volledig in voor de gelijkheid van kansen op de arbeidsmarkt.

  Dit doen we door ervoor te zorgen dat alle sollicitanten en medewerkers in aanmerking komen voor werving, promotie en arbeid.

  Ongeacht ras, huidskleur, godsdienst, geslacht, afkomst, leeftijd, handicap, militaire status, geaardheid, burgerlijke staat of gezinssituatie.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier