Verslavingsarts
Vincent van Gogh
Venlo, NL
6 dagen geleden

Ben jij een verslavingsarts die een verbindende functie wil uitvoeren?

Vincent van Gogh is op zoek naar : een erkende verslavingsarts (1 Fte).

Samen met jou willen we de zorg vernieuwen.

Waarom we gewoon anders zijn

We weten dat het anders kan in de ggz, maar we hebben geen blauwdruk voor hoe dat moet. Jij pakt als verslavingsarts de uitdagingen van deze tijd met beide handen aan.

Daarbij denk je niet in hokjes, maar out of the box. Samen met onze ketenpartners en het sociale netwerk zoek je naar nieuwe oplossingen voor problemen en wil je de cliëntenzorg verbeteren.

Geloof jij ook dat het anders kan? Bouw dan met ons mee aan een vernieuwde ggz!

Waarom jouw team gewoon anders is

Als verslavingsarts ben je werkzaam voor 2 verschillende resultaatverantwoordelijke eenheden (RVE), verslavingszorg en Topreferente Centra met als werkgebied Noord-Limburg.

Samen met je collega medici (basisartsen, verslavingsartsen, psychiaters en verpleegkundig specialisten) ben je verantwoordelijk voor de patiëntenzorg door middel van diagnostiek, onderzoek en behandeling.

Je komt te werken in een team dat al geruime tijd samenwerkt en goed is ingespeeld op elkaar. Samen streven we naar de beste zorg en we durven innovatief te zijn.

Waarom jouw functie gewoon anders is

Vanuit verslavingsgeneeskundige optiek stel je de zorgplannen op, voert deze uit en evalueert deze. Op basis van je kennis, kunde en persoon heb je een sturende rol in de multidisciplinaire behandeling van cliënten.

Hierbij verricht je vroegtijdig onderzoek naar de somatische en psychische gevolgen van middelengebruik bij cliënten en signaleer je deze.

Tevens geef je voorlichting aan patiënten en / of het over middelengebruik en gezondheidsrisico's.

Jouw nieuwe collega Inge Poels (GZ-Psycholoog ) vertelt waarom ze graag binnen de Verslavingzorg werkt :

Werken binnen de verslavingszorg intrigeert me. Het waarom’ achter het gedrag, achter het gebruik. Mensen die afhankelijk zijn van middelen en gedrag, krijgen vaak te maken met vooroordelen en gevoelens van schaamte.

Daarom is het voor velen een lastig en beladen onderwerp. Binnen Vincent Verslaving kijken wij graag met een open mind (onbevooroordeeld) naar de afhankelijkheid en alle gevolgen daarvan.

Hierbij is het voor ons belangrijk dat iemand de ruimte voelt om te praten over zijn of haar problemen.

Heb jij ook de overtuiging dat de kans op herstel wordt vergroot als er aandacht is voor de persoon? Word dan mijn nieuwe collega!"

Hoe we jou zien :

 • Jij hebt een afgeronde academische opleiding tot basisarts met als toevoeging de postdoctorale opleiding verslavingsarts KNMG en BIG geregistreerd is.
 • Jij hebt een stevige persoonlijkheid.
 • Jij bent in staat om in een multidisciplinair team samen te werken, overtuigingskracht, reflectie-vermogen en professioneel leiderschap zijn kwaliteiten om de functie met succes te kunnen vervullen.
 • In verband met de contacten met verslaafde cliënten en hulpverleners van betrokken instellingen spelen attitude en communicatieve vaardigheden een belangrijke rol.
 • We vragen eigenaarschap, pro-activiteit en het durven nemen van verantwoordelijkheid.
 • Diversiteit aan behandelmogelijkheden, zoals klinische detox, ambulante detox en thuisdetox.
 • Hoe jij ons ziet :

 • Een organisatie die een langdurige samenwerking met jou beoogt d.m.v. een vast dienstverband (32 tot 36 uur per week);
 • Een passend salaris conform FWG70 CAO GGZ;
 • Een lerende organisatie die opleiding en ontwikkeling stimuleert;
 • Een ketenpartner in het netwerk met 11 resultaatverantwoordelijkheden eenheden, gekenmerkt door een dynamische cultuur van collectieve kwaliteiten in een veilig werkklimaat;
 • Een organisatie die vertrouwen heeft in de professionals en dit ondersteunt in de vorm van zelfsturende teams;
 • Innovatie staat voorop en jouw input is daarbij van groot belang. Middels PSYLAB, het recent ontwikkelde servicecenter, bundelen we samen de krachten van professionals bij de ontwikkeling en monitoring van innovaties en new business.
 • We gaan hierbij uit van het Triple Aim model : betere ervaring van zorg, de stijging algemene gezondheid en lagere kosten.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier