Eerst Verantwoordelijke Verzorgende IG, afdeling ouderen met dementie
Stichting De Waalboog
Nijmegen, NL
3 dagen geleden

Ben jij op zoek naar een passend vervolg van je carrière? Een nieuwe uitdaging? Een baan waarvoor je echt warm loopt en waarin je echt iets kunt betekenen?

Op locatie Nijevelt is team KSW1 op zoek naar een oprecht betrokken Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (28 uur) die een kwinkslag durft te maken.

De afdeling

Team KSW1 verzorgt en begeleidt in totaal 25 mensen met dementie. Een deel van hen woont in één van de drie groepswoningen, waar 6 tot 7 bewoners met elkaar samenleven.

Daarnaast is er een aantal individuele appartementen. De centrale plek is voor alle bewoners echter de gezamenlijke huiskamer, waar er vier van zijn.

Dat is dé plek om samen te eten, gezellig te kletsen, een kopje koffie te drinken, een krantje te lezen, de handen en voeten te laten verzorgen en voor gezellige activiteiten, als spelletjes en muziek luisteren.

Wil een bewoner liever even wat rust? Dat kan ook : iedereen heeft een eigen slaapkamer om zich terug te trekken.

Het team

Er staan veranderingen op stapel : KSW1 staat op het punt om zelfsturend te worden. Vóór het zover is, is er nog wel wat werk aan de winkel.

De keukens bijvoorbeeld, die moeten nog verbouwd worden. Want in de toekomst gaat er zelf gekookt worden. Zoals KSW1 straks, opgesplitst in kleinere Krachtige Teams, ook zelf de bestellingen gaat doen en nu al zelf de wasservice heeft ingeregeld.

Veranderen is lastig, wordt vaak gezegd. Maar in de praktijk valt dat mee, want de teamleden hebben in huis wat nodig is om de stap te maken : openheid, betrokkenheid en collegialiteit.

Ze verheugen zich er allemaal op om samen te bepalen wat de beste weg is, voor het team zelf en vooral voor de bewoners.

Eén ding weten ze zeker : het warme bad dat ze nu met elkaar hebben, dat blijft. Omdat ze zijn wie ze zijn en weten te profiteren van de onderlinge wisselwerking.

Wat vragen wij van je?

Je moet een diploma Verzorgende IG op zak hebben, dat spreekt voor zich. Maar veel belangrijker is, dat je een warm hart hebt voor de bewoners en dat je weet wie ze zijn.

Wat werkt voor mevrouw Jansen? Wat is de beste aanpak voor meneer Pietersen? Hoe neem je de onrust weg bij mevrouw De Vries?

Vaak helpt een grapje; durf die kleine kwinkslagen ook te maken. Als je al ervaring hebt met dementie, ken je de klappen van de zweep waarschijnlijk al.

En anders leer je die tijdens je werk vanzelf : er is altijd een collega in de buurt die bij kan springen. Je moet ook creatief durven zijn in het bedenken van oplossingen, want alleen dán haal je het onderste uit de kan voor de bewoners.

Flexibiliteit is ook iets wat je mee moet nemen : in dit werk is geen dag het zelfde en bovendien draai je wisselende diensten.

En tot slot wat andere steekwoorden die belangrijk zijn : stressbestendigheid, spontaniteit, humor en zin om te bouwen aan de nieuwe toekomst als Krachtig Team.

Team KSW1 zoekt versterking van een gediplomeerde Eerst Verantwoordelijke Verzorgende, 28 uur per week. Je aanvangssalaris is conform de CAO-VVT.

Het maandsalaris wordt aangevuld met een vergoeding voor de onregelmatigheid. Daarnaast ontvang je vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering.

Over De Waalboog

Voor De Waalboog begint goede zorg op dát punt in het leven waar alles voor mensen nog paste’. Toen dus alles nog bij elkaar kwam.

In mensen, in omgeving, in dierbare rituelen en patronen. Dat punt in het leven waar het voor het laatst als thuis voelde, letterlijk en figuurlijk.

Als het leven van iemand dan opeens kantelt, getroffen door ouderdomsproblemen, helpt De Waalboog mensen om de verhaallijn van hun leven zoveel mogelijk weer op te pakken.

Met ongeveer 600 bewoners, iets meer dan 1000 medewerkers en ruim 500 vrijwilligers is Stichting De Waalboog één van de grootste organisaties voor zorg, welzijn en wonen in de regio.

Maar groot’ is in onze ogen niet echt belangrijk. Wij willen professioneel, respectvol, oprecht, ondernemend en verbindend zijn.

Vanuit onze vijf locaties in Nijmegen bieden wij de bewoners, de bezoekers van de dagbehandeling en de mensen die thuiszorg ontvangen dan ook de meest hoogwaardige en belevingsgerichte zorg en een zo passend mogelijk vervolg van hun leven.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier