(GESLOTEN) Teamleider Financiën
Daerom!
Schagen,NL
1 dag geleden

Opdrachtomschrijving

Als teamleider Financiën en Belastingen ben je het verlengstuk en sparring partner van het afdelingshoofd Financiën & Control.

Je bent de Heffingsambtenaar van de gemeente Schagen. Daarnaast zorg je voor een goede afstemming met andere afdelingen, en ben je adviseur van directie, management en bestuurders.

Je hebt een belangrijke rol bij het verbeteren van de continuïteit in de teams, de samenwerking tussen beheer en beleid en het creëren van rolduidelijkheid.

Je bent een belangrijke motor achter verdere professionalisering van de teams, onder meer op het gebied van kwartaal (of zelfs maand)afsluitingen, budgetbeheer en de ontwikkeling van dashboards.

Je gaat een belangrijke rol vervullen bij alle ontwikkelingen rondom de geautomatiseerde systemen van het team, m.n. bij Financiën.

Als teamleider Financiën en Belastingen ben je integraal verantwoordelijk voor de PIOFACH-taken van de teams.

Kandidaatomschrijving

Je bent een ervaren teamleider bij wie het inrichten en verbeteren van processen in de genen zit. Je hebt naast een HBO werk- en denkniveau veel kennis van gemeentefinanciën en de relevante wet- en regelgeving hierover.

 • Met jouw ervaring op financieel gebied weet jij een team van professionals te leiden. Onze organisatievisie past jou als een jas;
 • je herkent je erin en je wordt enthousiast van het idee om ons te helpen deze visie waar te maken. Jouw visie op leiderschap sluit naadloos aan bij onze visie op leiderschap.

  Als teamleider ben je gewend om management en bestuur te adviseren. Daar ben je zeer stevig in, en tegelijkertijd heb je een uitstekend gevoel voor politieke verhoudingen en beschik je over organisatiesensitiviteit.

  Je staat voor het leveren van kwaliteit en resultaat én je bent als teamleider mensgericht en faciliterend ingesteld.

  Je weet nieuwe in- en externe ontwikkelingen te vertalen in visie en aanpak. Je hebt ervaring met politiek-bestuurlijke en beleidsprocessen en de beheersing van financiële processen.

  Daarnaast heb je ervaring met de totstandkoming van alle producten in de planning & control cyclus van een gemeente en met de lokale belastingen.

  Bij voorkeur heb je ook ervaring met de invoering en verbetering van geautomatiseerde systemen op het financieel terrein.

  Je bent altijd op zoek naar kansen voor verbetering, dus ben je zelf ook benaderbaar en aanspreekbaar op je eigen gedrag en resultaten.

  Uiteraard ben je goed in staat om ook anderen op een effectieve manier aan te spreken. Op veranderende omstandigheden reageer je waarderend onderzoekend en oplossingsgericht.

  Samenwerken met andere teams voor een gemeenschappelijk doel is voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast weet jij uitstekend anderen te inspireren, coachen, verbinden en motiveren.

  Interviewplanning

  7 & 8 oktober selectiegesprekken

  Eisen

 • minimaal HBO werk- en denkniveau op het gebied van financiën.
 • minimaal 5 jaar ervaring op een financiële afdeling bij een overheidsinstantie.
 • minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende.
 • Gunningscriteria

 • minimaal 5 jaar werkervaring op de financiële afdeling binnen een gemeente.
 • minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van coaching / teamcoaching.
 • ervaring met de invoer en verbetering van geautomatiseerde systemen op het financieel terrein.
 • ervaring met lokale belastingen.
 • Over Daerom!

  Daerom! bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Vanuit ons organisch kennis en netwerkorganisatie werken samen met freelance professionals en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband, hetzij direct bij ons, of op basis van gewerkte uren via onze payroll partners.

  U krijgt van ons altijd feedback! Wij beoordelen elke aanmelding en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij vanzelfsprekend om meer informatie, vaak ook om referenties.

  Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt! Reacties ontvangen wij via de daarvoor bedoelde button graag voorzien van een CV in Word-formaat en een korte motivatie.

  Als wij verder met u het offertetraject ingaan kunnen wij u vragen om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken! Vanzelfsprekend krijgt u uw CV alvorens bij de opdrachtgever in te dienen nog een keer te zien, zodat u ook weet hoe u naar de opdrachtgever gepresenteerd wordt.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier