Longfunctie analist Kinderlongziekten Kinderthoraxcentrum
Erasmus MC
Rotterdam, Zuid-Holland
23 uur geleden

Functie inhoud

Als longfunctieanalist voer je longfunctieonderzoeken uit bij kinderen van 0 tot 18 jaar met een grote verscheidenheid aan (long)aandoeningen.

Dit maakt jouw baan heel divers, geen longfunctie test is hetzelfde. Je hebt contact met kinderen van alle leeftijden en hun ouders.

Je bent flexibel en geduldig in je communicatie.

 • Op een typische dag;
 • Voer je een grote verscheidenheid aan metingen uit; Spirometrie, NO, Nasaal NO, Diffusie, Bodybox, LCI, Hypoxic challenge test, spirometer gecontroleerde CT en MRI thorax.
 • En natuurlijk de nodige inspanningstesten zoals fiets ergometrie en loopband testen.

 • Lever je een bijdrage aan wetenschappelijke projecten door het adviseren van research medewerkers en het uitvoeren van longfunctieonderzoek voor researchprojecten.
 • Je houdt het kwaliteitshandboek bij en schrijft zelfstandig protocollen. Omdat je deelneemt aan (inter)nationale bijeenkomsten blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen in je vakgebied.

 • Ontwikkel je modules en geef je onderwijs aan collega’s en studenten.
 • Je denkt en werkt ook mee bij de oprichting van het toekomstig Kinderbewegings Lab en het Dit wordt een unieke samenwerking tussen diverse disciplines die zich bezig houden met (het stimuleren van) beweging bij zieke kinderen.

  Hierbij zijn o.a. betrokken : longfunctieanalisten, fysiotherapeuten, kindercardiologen, kinderlongartsen en sport- en revalidatieartsen.

  Hier gaan we kinderen multidisciplinair volgen en bewegen leuk en uitdagend maken. Jouw ideeën en input hierover zijn zeer welkom.

  Sommige kinderen volg je hun hele leven, die komen als baby van 6 maanden en blijven tot ze 18 jaar zijn. Regelmatig verrassen ze je met tekeningen of andere kadootjes.

  Het is zo bijzonder, alle kinderen die zo met hun eigen verhalen komen, we lachen wat af met elkaar . Cheyenne, long diagnostisch laborant.

  Werkomgeving

  Je werkt op het Longfunctie lab van het specialisme Kinderlongziekten van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Het team bestaat, met jou erbij, uit vier longfunctieanalisten en long diagnostisch laboranten.

  Wij zijn een heel hecht team, overleggen veel met elkaar en werken nauw samen. We starten de dag met het bespreken van de planning maar maken ook altijd graag ruimte voor een gezellig praatje over ons leven buiten het werk.

  Onze afdeling behandelt patiënten met onder andere de volgende aandoeningen; Cystic Fibrosis, moeilijk behandelbaar astma, Broncho Pulmonale Dysplasie en aangeboren long en luchtweg aandoeningen.

  Kinderen uit de regio Rotterdam maar ook uit andere regio’s komen naar ons voor behandeling. Ook werken wij nauw samen met de afdeling Radiologie aan de verdere ontwikkeling van gecombineerde longfunctie-beeldvorming technieken met CT en MRI.

  Het Longfunctie lab maakt deel uit van het Kinderthoraxcentrum en beschikt over geavanceerde longfunctieapparatuur. In het Kinderthoraxcentrum bieden we de beste zorg aan kinderen met aandoeningen van het hart, de longen, de luchtwegen, het middenrif en de slokdarm.

  De samenwerking en aanwezigheid van alle beschikbare specialismen in dit centrum is uniek in Nederland

  Profiel

  Je ben een betrokken collega die graag meedenkt en initiatief neemt als het om nieuwe ontwikkelingen gaat. Op onze afdeling is het soms hollen of stilstaan, daar ga je flexibel mee om.

 • Samen krijgen we het elke dag weer voor goed voor elkaar. Daarnaast heb je;
 • Een diploma hbo- longfunctieanalist.
 • Affiniteit met kinderen en ben je goed in het contact met ouders en collega’s.
 • Pas net je diploma op zak? Jij kan natuurlijk ook solliciteren!

  Bekijk de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

  Wat bieden wij

  Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Je ontvangt een contract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.201,- (schaal 8m) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Na het doorlopen van je proefperiode van een jaar, zijn er doorgroeimogelijkheden naar de functie van long diagnostisch laborant met een bruto maand salaris van maximaal € 4.782,- (schaal 9m)
 • Je werkt in ieder geval op vrijdag, je overige uren overleggen we samen.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2 / 3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Alle zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

  Meer informatie

  Wil je meer informatie of eerst eens een dag meelopen? Je bent van harte welkom! Bel Cheyenne Boldewijn, long diagnostisch laborant, voor een afspraak, .

  Ook Eva Hofmeester, manager ambulante zorg, kan jou meer vertellen, .

  Vragen over de sollicitatieprocedure? Bel Alexandra Goud, recruiter, .

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier