Onderofficier Vliegtuigwapentechniek
Ministerie van Defensie
Hoogerheide, NL
2 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Bij militaire operaties is luchtsteun vaak van het grootste belang. Vliegers moeten daarvoor kunnen rekenen op wapensystemen die perfect in orde zijn.

Wapens die gebruikt worden tijdens crisis operatien moeten op een juiste manier behandeld en geassembleerd worden. De huidige wapens zijn geavanceerd en zijn dan ook technische hoogstandjes.

Dat valt onder de verantwoordelijkheid van de Onderofficier Vliegtuigwapentechniek. Kun jij die technische klus aan?

Dit ga je doen

Een vlieger moet volledig kunnen vertrouwen op zijn wapens. Als Onderofficier ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud en inzetgereedheid van deze vliegtuigwapens.

Dat omvat onderdelen uit de schietstoel van de F-16, aangezien deze met explosieven wordt afgeschoten, maar ook onderhoud en inspecties aan bommen, missiles, boordkanonmunitie, handvuurwapenmunitie en pyrotechnische middelen.

Hier ga je werken

Je gaat werken op één van de vliegbases van de Koninklijke Luchtmacht. Je gaat ook mee naar grote oefeningen en uitzendingen in het buitenland.

Om Onderofficier Wapen- en munitietechniek te worden volg je eerst aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht de militaire opleiding en vervolgens de vakopleiding.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend

 • Bespreking met team
 • Onderhoud boordkanon
 • Aanvullen handvuurwapen munitie
 • Controles
 • Kapot onderdeel schietstoel F-16 vervangen
 • Inspectie pyrotechnische middelen
 • Sport
 • Inspectie handvuurwapen munitie
 • Bijscholing
 • Vervangen boordkanon munitie
 • Middag

 • Onderdelen schietstoel F-16 controleren
 • Vergadering
 • Onderhoud boordkanon munitie
 • Onderhoud handvuurwapen
 • Zelfstudie
 • Inzet gereed maken vliegtuigwapens
 • Administratieve taken
 • Onderhoud werkplaats
 • Weekafsluiting
 • MBO 3, MBO 4

  Je bent in het bezit van een MBO niveau 3 diploma in de richting van Eerste Monteur Service en Onderhoud Elektrotechniek en Instrumentatie of Mechatronica (Eerste Monteur Elektronische Systemen / Eerste Monteur Mechatronica).

  Of je bent in het bezit van een MBO niveau 4 diploma in de richting van Middenkader Engineering (Technicus Engineering).

  Een andere mogelijkheid is een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een certificaat op vergelijkbaar niveau voor Nederlands (of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I) en een certificaat op vergelijkbaar niveau voor Engels.

  Of een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I.

  Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Onderofficiersopleiding Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

  Voordat je aan de slag gaat, volg je eerst de militaire opleiding tot Onderofficier aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht.

  Functie Opleiding (FO) Luchtmacht

  Na het behalen van je AMO volg je de zogenaamde Functie Opleiding (FO). Deze opleiding volg je aan de KMSL, op een andere luchtmachtbasis of in het buitenland, bijvoorbeeld op het Amerikaanse Fort Sill in Oklahoma.

  Lees hier meer over onze opleidingen.

  Jouw loopbaan

  Als Onderofficier Wapen- en munitietechniek ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud en inzetgereedheid van deze vliegtuigwapens.

  Wanneer je doorgroeit als Onderofficier Wapen- en munitietechniek krijg je de verantwoordelijkheid voor het aansturen van een klein team, ook leid jij hen op.

  Video afspelen

  Alles over de sollicitatie

  2 : 48

  Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  Vacatures

 • Onderofficier Avionica (B2) (MBO 4)
 • Heb jij interesse in de techniek in vliegtuigen en helikopters? En wil je onderhouds- en...

  Bonus €4.800 per jaar Salaris tot €2.650 MBO 4 Luchtmacht Bouwen, repareren en onderhouden

 • Onderofficier vliegtuigonderhoud F-16 A1 (MBO 3 / 4)
 • Met jouw technische skills en passie voor vliegtuigtechniek kun je als onderhoudstechnicus aan de...

  Bonus €4.800 per jaar Salaris tot €2.650 MBO 3, MBO 4 Luchtmacht Bouwen, repareren en onderhouden

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier