Junior Docent-Onderzoeker Insolventierecht/Ondernemingsrecht
Universiteit van Amsterdam
Amsterdam, NL
1 dag geleden

De afdeling Privaatrecht is op zoek naar een Junior Docent / Onderzoeker voor het verrichten van promotieonderzoek en het verzorgen van onderwijs in de Bachelor Rechtsgeleerdheid en in de masteropleiding Privaatrecht.

Je :

 • verricht promotieonderzoek op het gebied van Insolventierecht / Ondernemingsrecht, passend binnen het onderzoek van onderzoeksgroep ACT;
 • coördineert onderwijs in het bachelorvak Ondernemingsrecht of het vak Insolventierecht en Zekerheid, inclusief het samenstellen van het onderwijsmateriaal (studieleidraad, opdrachten, instructies) en bent contactpersoon voor en naar studenten;
 • verzorgt onderwijs (werkgroepen) in de bachelorvakken / mastervakken op het gebied van het Insolventierecht (Insolventierecht en Zekerheid, Insolventierecht en Corporate Finance of het Engelstalige vak Finance, Security and Insolvency) en / of Ondernemingsrecht (Ondernemingsrecht, Vennootschaps- en rechtspersonenrecht, Fusies & Overnames);
 • begeleidt scripties in de master Privaatrecht, de master Law & Finance en in het bacheloronderwijs;
 • draagt actief bij aan de onderzoeksgemeenschap van de Faculteit, in het bijzonder het .
 • Wat vragen wij van jou?

  Als jij de ideale kandidaat bent dan heb je :

 • een afgerond masterdiploma rechtsgeleerdheid;
 • in de rechtenstudie uitstekende studieresultaten geboekt;
 • enige) ervaring met het verzorgen van juridisch academisch onderwijs;
 • uitstekende didactische kwaliteiten, in het Nederlands en liefst ook in het Engels;
 • uitstekende beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en de Engelse taal;
 • goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
 • belangstelling voor het verrichten van (promotie)onderzoek op het terrein van Ondernemingsrecht of Insolventierecht. Je wordt verzocht om bij je sollicitatiebrief een voorstel voor promotie-onderzoek te voegen van 1-2 pagina’s, zo mogelijk binnen het thema duurzaamheid / sustainability of het thema digitalisering binnen het Ondernemingsrecht of het Insolventierecht.
 • Ook als je als jurist met een aantal jaren relevante praktijkervaring de overstap naar de academische wereld wil maken en een proefschrift wil schrijven naast het verrichten van onderwijs, dan word je aangemoedigd te solliciteren en een onderzoeksvoorstel te schrijven.

  Inlichtingen

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met :

  Ondernemingsrecht

  Voor meer informatie over werken bij de Universiteit van Amsterdam verwijzen wij naar de .

  Ons aanbod

  Het gaat om een tijdelijk dienstverband voor een periode van zes jaar met een onderwijs-onderzoeksverdeling van 40-60. De werknemer wordt geacht binnen deze periode de BKO te behalen en een PhD-project met succes af te ronden.

  Voor het einde van het eerste jaar zal het zogenoemde Opleidings- en begeleidingsplan (OBP) worden beoordeeld. Mocht het oordeel hierover negatief zijn dan zal het dienstverband tussentijds worden beëindigd, waarbij een outplacement zal worden geboden.

  Op deze functie is het UFO-combinatieprofiel Docent / Promovendus van toepassing. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €2.

  790 en maximaal €4.402 (schaal 10) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur). De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8.

  3% eindejaarsuitkering. De is van toepassing.

  Over de faculteit

  Met ruim 5000 studenten en 500 medewerkers is de van de een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en samen met twee andere faculteiten de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE).

  Daarnaast biedt zij 19 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra.

  De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

  Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit : Algemene Rechtsleer, Arbeids- en Informatierecht, Internationaal en Europees Publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

  Het onderzoek van de afdeling Privaatrecht is ondergebracht in onderzoekszwaartepunt .

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier