Primair Engineer
Sweco
Arnhem, NL
3 dagen geleden
source : JobBoost.io

Functieomschrijving

Sweco zoekt een energieke ervaren (Project) Engineer Primair. Ben jij iemand die de sparringpartner wil zijn voor technische vraagstukken op je vakgebied voor de interne- / externe klant?

Krijg jij energie van het coachen en ontwikkelen van (Junior) Engineers? Ben je een collega die graag samenwerkt? Reageer dan snel.

Ik maak heel graag kennis met je.

Vincent Jansen

Afdelingshoofd Energie & Duurzaamheid

Functieomschrijving :

Als (Project) Engineer Primair maak je deel uit van het team Energie & Infra, dat onderdeel uitmaakt van de afdeling Energie & Duurzaamheid.

De afdeling bestaat uit ongeveer 60 professionals en houdt zich voornamelijk bezig met advisering en projectmanagement op het gebied van elektra en duurzame energieprojecten.

Het team Energie & Infra specialiseert zich voornamelijk in het projectmanagement, advisering en ontwerp van midden- en hoogspanningsstations, ondergrondse kabelverbindingen en technische oplossingen voor de implementatie van wind- en zonneparken binnen de bestaande netten.

In onze ontwerpen werken wij een volledige integrale scope uit, deze bestaat uit primaire- en secundaire installaties, bouwkundige en civieltechnische constructies (inclusief staalconstructies ten behoeve van ondersteuningen), vergunning- en omgeving management.

Als (Project) Engineer Primair ben je een belangrijke spil in diverse projecten. Je verzorgt de technische advisering over en het ontwerp van primaire installaties in de realisatie van hoogspanningsprojecten.

Aandachtspunt hierbij zijn de gebieden, MS / HS stations componenten inclusief kabels, aardings en blikseminstallatie en staalconstructies ten behoeve van ondersteuning.

Daarnaast maak je begrotingen en stel je input op voor specificaties en bestekken. De werkzaamheden vinden plaats tijdens diverse projectfasen, dat wil zeggen vanaf initiatief tot en met oplevering en in bedrijfsstelling.

Je onderhoudt de contacten met opdrachtgevers, leveranciers en vakspecialisten binnen en buiten Sweco. Je maakt onderdeel uit van een integraal werkend projectteam, waarmee je regelmatig overleg hebt en je geeft terugkoppeling aan de projectmanager.

Bij het opstellen van berekeningen maken we gebruik van de nieuwste software als Primtech, Vision, PLS-CADD, SKM Power Tools en SimCap.

Je werkzaamheden bestaan uit :

 • Opstellen van projectplannen;
 • Actief participeren bij tendertrajecten, waarbij focus ligt op het ramen van calculaties binnen jouw vakgebied;
 • Het verrichten van haalbaarheidsstudies en het opstellen van technische specificaties;
 • Het begeleiden van het engineeringproces conform de door de opdrachtgever gedefinieerde scope en binnen de gestelde randvoorwaarden;
 • Het opstellen van EMC- en kortsluit berekeningen inclusief top en dwarskrachten van het hoofdrailsysteem;
 • Het opstellen van een aardingsontwerp, bijvoorbeeld de berekening met betrekking tot het aardnet als stap en aanraakspanning;
 • Het opstellen van een bliksemontwerp, met betrekking tot de beveiliging van het bestaand daknet als een nieuw te realiseren;
 • Het realiseren van een (staal)ontwerp van de ondersteuningsconstructies voor de componenten als het hoofdrailsysteem;
 • Het controleren van deze ontwerpen, berekeningen, rapportages en analyses;
 • Sparringpartner zijn voor technische vraagstukken op je vakgebied voor de interne- / externe klant;
 • Technische en financiële risico’s en kwaliteit beheersen;
 • Het coachen en ontwikkelen van (Junior) Engineers.

  Wij zoeken

 • Een gedreven collega met de juiste technische know how om de positie van Sweco te versterken;
 • Een afgeronde HTS of WO-opleiding richting Elektrotechniek of Energietechniek;
 • Je hebt ruime ervaring als Engineer Primair, bij voorkeur opgedaan bij een netwerkbedrijf of ingenieursbureau;
 • Je hebt kennis van primaire componenten en station configuraties;
 • Pré je hebt kennis en ervaring van het werken volgens de BIM methodiek als Systems Engineering en de bouwstenen van TenneT;
 • Je bent klantgericht, initiatiefrijk en beschikt over goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, bij voorkeur in Nederlands en Engels;
 • Ten slotte beschik je over doorzettingsvermogen en kun je goed werken in teamverband.

  Geïnteresseerd?

  Dan ontvangen we graag via de button op deze pagina jouw motivatiebrief en cv.

  Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Vincent Jansen, Afdelingshoofd Energie & Duurzaamheid via vincent.jansen sweco.nl of 0

  6 13 31 32 81.

  Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Anneloes Spijker-Doek via anneloes.spijker-doek sweco.nl of 06 10 90 81 56.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier