Assistent begeleider Gehandicaptenzorg
's Heeren Loo
Middelburg, NL
1 dag geleden

Waar ga je werken?

Op onze woonlocatie Groot / Zuidmede in Middelburg wonen 7 mannelijke cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking.

De leeftijd varieert tussen de 35 en 60 jaar. Daarnaast is er bij veel cliënten sprake van bijkomende problematiek zoals stoornis in het autisme spectrum, hechtingsproblematiek, syndroom van down en depressieve klachten.

Ook kan er sprake zijn van lichte gedragsproblematiek en verslavingsproblematiek.

De focus in je werkzaamheden ligt op het ondersteunen van de cliënten bij het huishouden. Je motiveert de cliënten om zelf het huishouden te doen, eten te maken, hun kamer schoon te maken en een bijdrage te leveren aan het schoonmaken van de algemene ruimte of stimuleert hen door het samen te doen.

Belangrijk is dat jij je grenzen kan aangeven bij de cliënten en ze durft aan te spreken.

Wie ga je helpen?

Mensen met verstandelijke beperking kunnen niet altijd zeggen wat ze willen zeggen en uitleggen hoe ze zich voelen. Contact maken met anderen en het aangaan van gezonde relaties kost soms moeite.

Vaak hebben ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Jij begrijpt dit en je past jouw manier van begeleiden hierop aan.

Jij weet dat signaleren, verzorgen en nabijheid belangrijke aspecten zijn van je functie. En jij weet ook dat de cliënt kwetsbaar is door zijn beperking.

Het uitgangspunt in jouw begeleiding is dat je oog hebt voor wat de cliënt wel kan en dat hij doet waar hij gelukkig van wordt.

Hoe ga je helpen?

Iedere cliënt is uniek. Iedere assistent begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega.

Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien.

In ieder geval verlies je de behoefte van de cliënt nooit uit het oog en zorg je voor een vertrouwde woonomgeving. Je zorgt ervoor dat de cliënt zelf de regie houdt, waarbij jij de kaders bewaakt.

En dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Dit bieden wij

 • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Uren : 10-20 uur (het aantal uren zijn bespreekbaar).
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1788,-, en maximaal € 2574,- (FWG 25) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris.
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via "Mijn Leeromgeving" en e-learning via GoodHabitz.
 • Speciale aandacht en ondersteuning op het gebied van digitale vaardigheden; zo nodig bieden wij extra scholing en handvatten om je snel op weg te helpen, passend bij deze tijd!
 • Dit ben jij

  Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 2 Helpende Zorg en Welzijn. Daarnaast :

 • Heb je bij voorkeur ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Kun je goed in teamverband maar ook zelfstandig werken.
 • Ben je zorgvuldig, respectvol en betrokken.
 • Heb je humor en houd je van gezelligheid.
 • Kan jij je grenzen aangeven en durft de cliënten aan te spreken.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier