System Architect High Tech Systems
DEMCON
Enschede, NL
6 dagen geleden

Als System Architect (HTS) weet je hoe een hightech product ontwikkeld wordt, ben je vanuit Engineering vanuit diverse invalshoeken de rechterhand van de Business Unit Manager en geef je vanuit je technische expertise richting aan de Business Unit HTS te Enschede ().

Jouw technisch inzicht, ervaring en probleemoplossend vermogen geeft onze klant(en) vertrouwen. Je bent de beslisser van concept tot en met verificatie, van inventarisatie van de klantwens tot en met de oplevering van het prototype of product.

Daarin begeleid je diverse teams van hoogopgeleide engineers en houd je vaart in het ontwikkelproces door het nemen van typische risico gebaseerde beslissingen.

In de teams vervul je een leidende, inspirerende en coachende rol. Als multidisciplinair leider van teams in verschillende fases zorg je voor de beste oplossing voor de klant.

Hierbij heb je een hoge mate van zelfstandigheid en vrijheid in het organiseren van je werkzaamheden.

In de projecten toon je je besluitvaardig vanuit technisch perspectief om zo het team en het project vooruit te helpen in nauwe samenwerking met de projectleider.

Er wordt verwacht dat je projecten vormgeeft en ondernemerschap toont. Hierbij ben je een inspirator voor je collega’s. De hoge diversiteit aan (internationale) klanten (van analytische instrumentatie, hoog complexe kwalificatie tools voor de semicon partners tot aan high end industriële systemen) en je betrokkenheid bij de verschillende fases van de gehele productontwikkeling, maken je dag enorm uitdagend en divers.

Ben jij een system architect met :

 • Breed technisch inzicht op basis van diverse domeinkennis?
 • Specialistische kennis qua dynamica en motion control?
 • Goed analytisch en conceptueel vermogen?
 • Leiderschapskwaliteiten?
 • Ondernemerschap?
 • En heb je?

 • Een afgeronde technische WO-opleiding, b.v. Werktuigbouwkunde of Mechatronica
 • Affiniteit met hardware ontwikkeling, van tekentafel tot en met oplevering
 • Ruime ervaring met geïntegreerde high tech productontwikkeling
 • Dan ga je als system architect bij DEMCON :

 • Inhoudelijk in gesprek met potentiële klanten om te zorgen dat je de juiste input kunt leveren voor de offerte
 • Bezig met het opzetten van de functionele architectuur, schuif je aan bij design reviews
 • Prioriteiten stellen van de activiteiten passend binnen de gegeven planning en budget
 • Engineers coachen en begeleiden op de werkvloer tijdens het gehele (ontwerp)proces
 • Indien nodig ook zelf een testopstelling of prototype hands-on aan de tand voelen om zo zelf een goed beeld te krijgen bij de grootste risico’s van de gekozen technische oplossing
 • Jouw nieuwe team :

  Bij DEMCON kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten.

  In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt.

  We werken samen op een professionele maar ook informele wijze. Zo noemen we elkaar bij de voornaam, zijn we niet hiërarchisch ingesteld maar doen we wel een beroep op ieders betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

  De gemiddelde engineer bij DEMCON is 37 jaar, heeft een brede technische interesses en vind het fijn dat we werken aan maatschappelijk relevante projecten.

  We worden continu uitgedaagd en daardoor hebben we alle gelegenheid om ons optimaal te blijven ontwikkelen. Zowel in de breedte als de diepte.

  Buiten het werk om zijn we graag bezig met hardlopen, fietsen of gewoon te hobbyen aan ons huis of een ander (technisch) project.

  Daarnaast brengen we graag tijd door met onze familie en vrienden, al dan niet onder het genot van een (speciaal)biertje!

  Meer info :

  Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Chris Nieuwenhuis (Manager Engineering), Marco Meijerink (Business Unit Manager High Tech Systems) of Marleen Blanckenborg (Corporate Recruiter) via 088 115 20 00.

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier