Eindredacteur SEO Video content
Team5pm
Amsterdam, NH, NL
1 dag geleden

Hoi!

Leuk dat je deze vacature leest! Hopelijk heb jij de skills en de ambitie die we zoeken, en ben je ook nog eens een leuke collega waar we fijn mee kunnen samenwerken.

In het kort

We zoeken iemand die goed kan schrijven en ervaring heeft met SEO geoptimaliseerde teksten en het schrijven van video scripts.

Je wilt nu de volgende stap maken (of hebt die al gemaakt) en hebt zin om je kennis te gebruiken om andere scriptschrijvers te trainen en aan te sturen.

Daarnaast ben je ondernemend en heb je de kwaliteiten in huis om een team van (internationale) freelance scripters op te bouwen en aan te sturen.

Ok, iets meer achtergrond.

Wij zijn Team5pm, een snelgroeiende marketing agency die zich volledig richt op YouTube. We helpen merken en uitgevers met hun zichtbaarheid binnen Google en YouTube middels video.

We schrijven daarvoor strategieën op basis van data, managen hun YouTube kanalen en maken veel video content voor ze. Zo werken we voor de Gamma, Allerhande, Telegraaf, Amazon Prime Video, KPN en nog vele andere nationale en internationale merken.

Wat doen we dan precies?

Een groot deel van de content die we maken zijn antwoorden op zoekvragen van nationale en internationale klanten, zoals hoe isoleer ik mijn kruipruimte’, hoe kan ik m’n wifi verbeteren’, hoe krijg ik krullen in mijn haar met een stijltang’, wat is het verschil tussen de nieuwe VW ID.

4 en de VW ID.5’ of hoe maak je de perfecte gnocchi’. We adviseren onze klanten op basis van data naar welke vragen het meeste gezocht wordt en welke het meest relevant zijn voor hun merk.

Uit dat onderzoek komen de onderwerpen waar we vervolgens video’s over produceren. Naast de hoofdvraag, bevat dat o.a. ook de lengte van de video en de deelvragen die in de video beantwoord moeten worden zodat ze ook hoog ranken in Google en YouTube als mensen hiernaar zoeken.

Op basis van deze informatie, moeten de video scripts geschreven worden en kom jij in the picture.

Genoeg over ons, nu over jou!

We zoeken iemand die het scripting proces gaat leiden vanaf het data onderzoek tot aan de start van de productie. Je ontvangt de informatie uit ons video topic onderzoek, zet deze om in een briefing, selecteert de juiste scriptschrijver uit je netwerk, coördineert de oplevering van de scripts (vaak 5-10 per keer) en draagt zorg voor de kwaliteit van de scripts, zowel op inhoud en SEO optimalisatie als op creativiteit en vorm.

Je wordt enthousiast van het opbouwen van een grote pool aan internationale scriptschrijvers om alle onderwerpen in alle talen te kunnen leveren voor het juiste budget en in hoge kwaliteit.

We denken dat het handig is voor deze baan als je :

naast Nederlands, in ieder geval vloeiend Engels spreekt en wellicht nog meer talen

zelf goed kan schrijven en ervaring hebt in het schrijven van video scripts

over voldoende SEO kennis beschikt of je daar snel in wil verdiepen

goed overzicht kan houden en meerdere projecten tegelijkertijd kan managen

oog hebt voor detail en een hoge kwaliteitsstandaard hebt

al een aantal jaar werkervaring hebt

zin hebt om je onder te dompelen in een snel groeiende en jonge organisatie

leergierig bent en je graag van de laatste ontwikkelingen op de hoogte bent

anderen kan motiveren, inspireren en kan aansturen

business sens hebt, of graag wilt ontwikkelen

Alsof ik in de spiegel kijk!

Kun je je helemaal vinden in bovenstaande, of is in ieder geval je interesse gewekt om hier eens met ons over te kletsen om te kijken of het wat voor je is?

We kunnen je dan ook meer vertellen over hoe we de zaken concreet voor ons zien. Heb je zin om al wat meer over ons te lezen, check dan onze teamguide .

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier