Ervaren werkvoorbereider Installaties
BESIX
Dordrecht, ZH, NL
9 uur geleden

Beschrijving van het bedrijf

BESIX Nederland is een multidisciplinair bouwbedrijf met een meer dan 25-jarig track-record van innovatieve en toonaangevende projecten.

Onze ervaring en expertise geeft ons het lef groter te denken. Als ondernemende bouwpartner formeren wij slagvaardige teams met de sterkste grote én kleine spelers.

Zo kunnen we een integrale aanpak bieden voor iedere uitdaging, en inspelen op de snelgroeiende dynamiek in de markt. Doordat we de drijfveren van de klant begrijpen en ons meedenkend en oplossingsgericht opstellen, creëren we waarde die het bouwen overstijgt : voor, tijdens en na de realisatiefase.

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor

het verzorgen van de technische en organisatorische werkvoorbereiding op onze multidisciplinaire bouwprojecten waar jij optreedt als werkvoorbereider op het gebied van installaties.

Je biedt ondersteuning bij zowel de voorbereidende als de uitvoerende fase van het project. Je ondersteunt collegas op het gebied van installaties en adviseert bij de uitwerking van technische vraagstukken in de verschillende fasen van een project.

Je bent met je installatietechnische kennis en ervaring complementair aan je (bouwkundige) collegas. Je stemt samen met onze onderaannemers betreffende de installaties ontwerpdocumenten af en voert controle berekeningen uit.

Je bent bekend met ontwerpen in BIM, VABI en alle andere gebruikte software. Vanuit de functie van werkvoorbereider zijn er mogelijkheden om door te groeien richting de functie van projectleider (technische) installaties.

Verder

 • Ben je de spil tussen de werkvoorbereiding en de installateurs;
 • Je onderzoekt en ontwikkelt (werktuigbouwkundige) installatieconcepten;
 • Je bedenkt de technische werkmethodieken in het geval dat BESIX als installateur fungeert en toetst daarbij zelfstandig complexere ontwerpen, die je waar nodig afstemt op de BIM omgeving;
 • Je hebt hierover veelvuldig contact met de gebruiker en de ontwerpers bij de architect.
 • Je fungeert als klankbord naar de interne klanten toe;
 • Je onderhoudt contacten met leveranciers en onderaannemers en stelt zelfstandig kostenramingen op, als input voor offertes en / of projecten;
 • Je schrijft bestekken en zorgt ervoor dat de juiste inhoud in dit bestek komt.
 • Je stelt een werkplanning op en bewaakt de voortgang;
 • Je overlegt en zorgt voor afstemming met de projectmanager over de uit te voeren werkzaamheden;
 • Je werkt werk je nauw samen met de uitvoering op het project;
 • Je lost knelpunten op door het aanbrengen van praktische en ad hoc oplossingen;
 • Je bent op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen en bent bereid om jezelf hierin proactief te blijven ontwikkelen;
 • Je rapporteert binnen het project aan de Projectleider voorbereiding (of in geval van een aanbesteding de tendermanager) en kan rekenen op de support van de projectmanager installaties en zijn team.
 • Functie-eisen

  Daarom kiezen wij voor jou

  Je bent ambitieus, ondernemend, initiatiefrijk, flexibel, resultaatsgericht en een echte teamspeler. Je voelt je aangetrokken tot complexe binnenstedelijke projecten.

  Daarnaast heb je een

 • Hbo-opleiding Werktuigbouwkunde of Energietechniek of je bent afgestudeerd aan een Technische Universiteit;
 • Werkervaring bij voorkeur bij een ingenieursbureau in de utiliteitssector of gezondheidszorg;
 • Actuele kennis binnen dit vakgebied als het gaat om techniek, wet- en regelgeving;
 • Interesse in duurzame oplossingen.
 • Aanvullende informatie

  Wat biedt BESIX als werkgever?

  De lat ligt hoog en er wordt aardig wat van je verwacht. Daar krijgt je veel voor terug. Naast een mooi salaris en bonusregeling bieden wij extra voordelen.

  Om je carrière een boost te geven, krijg je volop de ruimte jezelf te ontwikkelen. Wil je op termijn nog meer uitdaging?

  De deur naar internationale bouwprojecten staat voor jou alvast op een kier.

  Hoe is het om te werken bij BESIX?

  BESIX is een organisatie waar techniek en innovatie hoog in het vaandel staan. Het biedt een dynamische omgeving waar wordt gewerkt aan uiteenlopende uitdagende projecten, zowel bouwkundig als civieltechnisch gerelateerd.

  De bedrijfscultuur kenmerkt zich door pro actief te handelen en gedurfd te pionieren. Je kríjgt vanaf start verantwoordelijkheid en vertrouwen, daar hoef je niet om te vragen.

  Onze van origine Belgische cultuur is duidelijk terug te zien. Er staat dagelijks een gezamenlijk lunch voor je klaar en iedere vrijdag sluiten we de week af met een borrel.

  Ieder jaar zijn er terugkerende personeelsbijeenkomsten met als hoogtepunt ons jaarfeest. Dan zie je je collegas eens in een ander daglicht.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan vrijblijvend voorgestelde kandidaten kunnen geen rechten worden ontleend.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier